17. března 2020 | Online fundraisingové tipy

Darujme.cz pomáhá i v době krize

Společnost se ocitla v situaci, která je pro všechny nová a hledají se nové cesty, jak pomáhat. Celé Česko šije roušky, pomáhá se seniorům, kultura se streamuje on-line. My na Darujme.cz jsme tu pro vás neziskové organizace, obce, kraje, kulturní instituce či příspěvkové organizace.

Těší nás, že už teď máme příklady, jak v nelehkých situacích funguje solidarita. Lidé se dokáží spojit pro podporu dobré věci.

Kultura žije na Darujme.cz

Na zákaz hromadných akcí mezi prvními reagoval Cirk La Putyka, kterému se do teď podařilo vybrat přes 740 000 Kč.

Své fanoušky požádal o podporu také legendární pražský hudební klub Cross, kterého podpořili fanoušci částkou 188 000 Kč, Pražský komorní balet nebo smíchovská továrna MeetFactory. Podpořit můžete i rozhlasové vysílání. Kromě samotné výzvy Radia Proglas založil na jeho podporu osobní dárcovskou výzvu i biolog, kněz a pedagog Marek Orcho Vácha.

A my rádi přivítáme další kulturní divadla, kluby nebo třeba galerie, které se ocitly v nelehké situaci.

Pomoc těm, kteří pomáhají

V sobotu 28. března odehrála Česká filharmonie unikátní koncert na podporu českých nemocnic, které bojují s koronavirem.

Pomoci přetíženým zdravotníkům se snaží organizace Oxyprotect zaměřující se na boj s plicní rakovinou. „Díky podpoře našich dárců můžeme pružněji reagovat na změny ve výskytu a projevech onemocnění, předcházet enormní únavě a vyčerpání zdravotnických pracovníků a zvýšit komfort a pocit bezpečí lékařů, sester a dalšího personálu,“ vysvětluje MUDr. Jiří Votruba, Phd. z organizace Oxyprotect, které se díky štědrým dárcům podařilo získat již více než půl milionu korun.

Nastávajícím maminkám a tatínkům, pro které je současná situace také složitá, pomáhá projekt Rodím v klidu. Jedná se o infolinku, kterou zřídila Unie porodních asistentek, její provoz můžete podpořit prostřednictvím Darujme.cz.

Pomoc nepotřebují jenom zdravotníci

Organizace Život 90 pomáhá seniorům, kteří se v současné situaci ocitli v nelehké situaci. Vy můžete podpořit jejich Koordinační centrum pomoci. Navíc se můžete zaregistrovat jako dobrovolníci a můžete pomáhat seniorům přímo. Seniory lze podpořit také přes Výbor Dobré Vůle a jeho Fond podpory seniorů.

Výpadek příjmu, který v současné době může nastat, nejvíce ohrozí ty nízkopříjmové skupiny jako jsou právě senioři nebo matky samoživitelky, které podporuje Klub svobodných matek.

Ohrožené jsou současnou situací také sociální podniky jako Přestupní stanice, která musela zavřít své dva obchody. V současné době šijí doma roušky pro lidi bez domova a vy je můžete také podpořit prostřednictvím Darujme.cz. Podporu si zaslouží také Sociální Bistro Střecha, která rozjíždí v rychlosti rozvoz jídla.

Roušky všem!

Mnoho projektů je spojeno s šitím roušek. Můžete podpořit organizace, které je šijí prostřednictvím projektu Daruj roušku, ale také přispět na opravu šicích strojů, které teď dostávají pořádně zabrat.

 

Proč používat Darujme.cz?

  • Víme jak na to, dárci přes nás jen v loňském roce darovali 128 milionů korun.
  • Je snadné se zaregistrovat.
  • Získáte přehledné informace o dárcích a darech. Důležité je s dárci komunikovat a hlavně jim poděkovat:)
  • Platby zasíláme jednou týdně, takže nemusíte čekat do skončení kampaně a můžete je hned využít na vaši práci.
  • Kampaně na Darujme.cz nemusí být časově omezené, můžete je využívat celý rok i mimo krizi.
  • K dispozici jsou vám naše konzultace, webináře či semináře, protože nestačí jen kampaň založit, aby byla úspěšná. Navíc se teď s možností konzultací nabídl zkušený ředitel fundraisingu Nadace Via Lukáš Hejna, který je s Darujme.cz už 10 let a pomáhal rozjíždět mnoho úspěšných dárcovských kampaní. A pro ty, kteří s Darujme.cz začínáte, nebo se chystáte a chcete se v něm co nejrychleji zorientovat, máme připravenu videonápovědu, jak na to.

Motivovat můžete i své příznivce, aby pro vás uspořádali dárcovskou výzvu jako to udělal třeba Tomáš Třeštík nebo Tomáš Poláček.

Pokud máte dotazy nebo potřebujete poradit, kontaktujte nás na telefonu + 420 736 142 491 nebo na emailu podpora@darujme.cz. Jsme tu pro vás.

Tým Darujme.cz

 

 

SYSTÉM DARUJME.CZ VYUŽÍVAJÍ

Armáda spásy Člověk v tísni Greenpeace Adra Lékaři bez hranic Dejme dětem šanci