OXYPROTECT - Společnost pro boj s plicní rakovinou, z.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Zdraví

BOJUJTE S NÁMI - COVID-19

Jsme tým lékařů, odborníků na nemoci plic. A chceme se s vaší pomocí co nejlépe připravit na extrémní situaci, která dle dat, která máme z vývoje ve světě, přichází. Rozhodli jsme se ve spolupráci s Nadací Via pomoci přetíženým zdravotníkům. Každý den jsme ve spojení s kolegy - specialisty na plicní a akutní medicínu a vyhodnocujeme společně nejen situaci jako takovou, ale také sledujeme nové možnosti diagnostiky a léčby tohoto onemocnění. I díky Vašim darům můžeme rychle pomoci, kde je v danou chvíli potřeba, abychom vše zvládli. Situace se rychle mění a Vaše dary v této kritické situaci pomohou řešit věci okamžitě. Na těchto stránkách vás budeme informovat, co jsme za Vaše dary zakoupili a komu to pomohlo. Za první Vaše dary jsme nakoupili desinfekci vzduchu PROTECT 800 (NV800) – desinfekční jednotku, která je nyní použita ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, na plicním oddělení. Chceme být připraveni reagovat na změny ve výskytu a projevech onemocnění a také předcházet enormní únavě a vyčerpání zdravotnických pracovníků (například usnadněním manipulace s pacienty) a zlepšením komfortu a pocitu bezpečí lékařů, sester a dalšího personálu. Velice děkujeme všem dárcům!

vybíráme od 20.3.2020

Děkujeme, že pomáháte.

744 873 Kč

přispělo

188 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Milí dárci a podporovatelé,
481 448!
To je částka, kterou jsme dosud zaplatili za přístroje, pomůcky a přípravky na podporu imunity. Vaše peníze stále pomáhají a všem moc děkujeme!
Naše práce vám bude představena v jednom z dílů právě připravovaného pořadu České televize „V první linii“.
A které z „vašich“ přístrojů možná uvidíte v akci?
Stretcher „Sprint“ (na něm sedíme :), Airvo 2 – Nasal High Flow Oxygenátor (dýchací okruh s červenou hadicí – před námi); Novaerus Protect 800 – přístroj na likvidací virů a patogenů ve vzduchu pomocí patentované technologie nízkoenergetické plazmy (u Luboše na klíně).
Děkujeme!!!

Z prvních darů byla zakoupena desinfekce vzduchu PROTECT 800 (NV800) – desinfekční jednotka, která je použita ve VFN na plicním oddělení, t.č. "COVID" oddělení - dle nařízení vlády

Pandemií to bohužel nekončí. Po skočení pandemie nastane další důležitá a neméně náročná etapa - například zjišťování následků na parenchymu plic a dýchacích cest u těch pacientů, kteří nákazu COVID prodělali.


Naše organizace pomáhá od roku 2002 rozvíjet projekty, vedoucí ke zlepšení primární a zavedení sekundární prevence plicní rakoviny. Organizujeme a účastníme se akcí osvětových a vzdělávacích.
Od roku 2018 aktivně rozvíjíme pilotní projekt screeningového protokolu plicní rakoviny za užití ultra nízce dávkovaného spirálního CT.

- vývoj a výzkum nových diagnostických a terapeutických metod onemocnění dýchacího ústrojí 
- odvykání kouření 
- podpůrné konzultace k léčbě nejen onkologických nemocí 
- cancer coaching školící a lektorská činnost
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji Vám za vaši práci.

Václav Brant

Držím palce

Zdenka Lébrová
1 000 Kč

Držím pěsti ať tutu nemoc porazíme

Michal Szajter

Děkuji za Vaši práci.

Martin Palatáš
500 Kč

Dobrý den , moc Vám děkují za práci a držím palce..

Gudrun Illmann

Obdivuji vás za to, co pro nás všechny děláte!

Ivan Bohac

Přeju co nejméně potřebných pacientů a zdravotníkům mnoho sil.

Caty
200 Kč

Velice děkuji všem zdravotníkům bojujícím s pandemií.

Václav Šmejkal

(Doufám, že po přerušení internetu to nepíšu podruhé :)). Takže: hodně zdaru a nic zmaru. Něco posíláme, něco zase pošleme. Skvělý projekt, víc takových. Lidí, co chce pomoc, jsou tuny, jde o to je spojit s projekty a nápady.

Ondřej Elleder
1 000 Kč

At se vám daří uskutečnit váš zámer! Držím palce a díky!

Dárce