Charita Česká republika


Pomoc Ukrajině Humanitární pomoc

Charita pro Ukrajinu

Sbírka je určena na podporu lidí zasažených konfliktem na Ukrajině a slouží k zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické prostředky či přístřeší. Součástí pomoci je i poskytnutí psychologické podpory.

vybíráme od 22.2.2022

Darujte na základní životní potřeby lidí na Ukrajině

34 939 682 Kč

přispělo

12178 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V reakci na útok ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny a současnou eskalaci ozbrojeného konfliktu vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc zasaženým obyvatelům. Vleklý ozbrojený konflikt na východě Ukrajiny, který přerostl v otevřenou válku prohloubil dramatickou situaci v zemi i dlouhodobou humanitární krizi.

Další desítky tisíc lidí byly nuceny uprchnout z oblastí bojů a potřebují pomoci se zajištěním základních životních potřeb. Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem Charitou Ukrajina se v první fázi zaměřujeme na okamžitou podporu lidí zasažených novými boji, ať již zůstávají ve válečné zóně nebo jsou nuceni uprchnout.

 
Situace na Ukrajině je již v současnosti alarmující, východ země čelí humanitární krizi nepřetržitě od roku 2014. Eskalace konfliktu ještě dál – a zřejmě bohužel dramaticky - zvýší počet těch, kteří budou potřebovat bezprostřední pomoc při zajištění základních životních potřeb. Jsme připraveni se na pomoci obyvatelům stiženým válkou podílet, a to tím spíš, že se jedná o zemi nám tak blízkou,“ říká Evžen Diviš, regionální manažer pro oblast postsovětských zemí a Blízkého východu.
 

Charita pomáhá na Ukrajině dlouhodobě. Zajistili jsme například zvýšení dostupnosti a rozsahu zdravotní péče na východní Ukrajině či podpořili vnitřně vysídlené obyvatele země. Pomáháme také s rozvojem a poskytováním sociálních služeb i materiální pomocí. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (8)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Charita spustila nový web pro Ukrajinu 


Charita Česká republika spustila nový web, který se soustředí na pomoc Ukrajině. Aktuálně slouží zejména k podpoře sbírky Charita pro Ukrajinu. Obsahuje i informační rozcestník, který vás dovede ke konkrétním aktivitám spojených s pomocí Ukrajině. Nyní můžete přispívat do sbírky Charita pro Ukrajinu prostřednictvím nového webu, který najdete na adrese proukrajinu.charita.cz.

Pomoci Ukrajině můžete také skrze příspěvek na náš sbírkový účet vedený u České spořitelny 55660022/0800, variabilní symbol 104. Přispět je možné i zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90

Charita rozmístila kasičky po celém Česku v rámci sbírky na pomoc Ukrajině



Charita rozšířila sbírku na pomoc Ukrajině o osvědčenou metodu, která přísluší výhradně Tříkrálové sbírce. Umístila kasičky na veřejně dostupná místa. Můžete je spatřit v obchodech, informačních centrech, na poštách nebo úřadech. Kasičky poznáte podle polepu, který ponese název sbírky Charita pro Ukrajinu a logo Charity Česká republika. Plastové pokladničky jsou navíc opatřené razítkem místního obecního úřadu a dostupné pro veřejnost.


Pomoci Ukrajině můžete prostřednictvím příspěvku na náš sbírkový účet vedený u České spořitelny 55660022/0800, variabilní symbol 104. Přispět je možné také zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90


Charita vypravila na Ukrajinu kamiony s materiální pomocí 


Ve čtvrtek vpodvečer se vydaly na bezmála dva tisíce kilometrů dlouhou cestu z Prahy do Záporoží na jihovýchodní Ukrajině kamiony s humanitární pomocí, které vypravila Charita Česká republika pro Charitu Mariupol. Jedná se o dlouholetého partnera Diecézní charity ostravsko-opavské. Obyvatelům postiženým válkou vezou především hygienické potřeby a trvanlivé potraviny, nechybí ani dětské příkrmy. 



Pomoci Ukrajině můžete prostřednictvím příspěvku na náš sbírkový účet vedený u České spořitelny 55660022/0800, variabilní symbol 104. Přispět je možné také zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90

Charita pomáhá občanům Ukrajiny na našem území 


Charita dává dohromady přehled volné ubytovací kapacity, kterou může v charitních zařízeních případně poskytnout. Bude samozřejmě nápomocna i při hledání dalších vhodných míst k ubytování těchto lidí a je v úzkém kontaktu s Ministerstvem vnitra České republiky a dalšími ústředními orgány státní správy.

Provozujeme také asistenční infolinky, a jedna z nich je určena právě ukrajinským občanům, kteří u nás žijí a pracují, a také úřadům a institucím, jež s nimi přicházejí do styku. Spolupracujeme s dalšími partnery a neziskovými organizacemi – například s potravinovými bankami a dalšími, se kterými se budeme domlouvat na konkrétních krocích, jak čerpat a následně distribuovat potravinovou i další materiální pomoc.

Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou. Přispět můžete na sbírkový účet 55660022/0800 s variabilním symbolem 104 a zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru: DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90

Charita Česká republika vyhlásila sbírku Charita pro Ukrajinu


Charita Česká republika vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou. Ve spolupráci s jejím dlouholetým partnerem, Charitou Ukrajina, se v první fázi zaměří na okamžitou podporu lidí zasažených novými boji, ať již zůstanou ve válečné zóně, nebo budou nuceni uprchnout. Tato pomoc se soustředí na zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. Součástí intervence je i poskytnutí psychologické pomoci. 

Přispět můžete na sbírkový účet 55660022/0800 s variabilním symbolem 104 a zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru:
DMS CHARITASVET 30, DMS CHARITASVET 60 nebo DMS CHARITASVET 90

Založení projektu

-

Martin Toman

#desatekproukrajinu - příspěvek od Janičky H.

Andrea Leová
150 Kč

Vzdy tu budeme pro nase ukrajinske pratele.

Martin
1 000 Kč

- příspěvek od Dii S. přes projekt @desatekproukrajinu

Andrea Leová
150 Kč

Eva Střítecká r.1945 Olomouc

Eva Stritecká
500 Kč

Sláva Ukrajině

Dárce

#simbaries - náramek pro Ukrajinu - příspěvek od Adélky M.

Andrea Leová
400 Kč

Nepolevujme!

Jan Svoboda
1 000 Kč

Ať ten dar pomůže aspoň trochu lidem postižených válkou na Ukrajině...

Pavel Perout
5 000 Kč

Slava Ukrajině

Petr Nobilis
500 Kč