FCC Česká republika, s.r.o.: Dárcovská výzva pro projekt Charita pro Ukrajinu

FCC na pomoc Ukrajině

vybíráme od 28.2.2022
503 649 Kč
vybráno 201 % z 250 000 Kč

přispělo

251 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Se znepokojením sledujeme aktuální dění na Ukrajině i jeho dopady, především v humanitární oblasti. Abychom přispěli k jejich zmírnění, rozhodli jsme se uspořádat firemní zaměstnaneckou sbírku. Její výtěžek předáme organizaci Charita ČR. Ta ve spolupráci se svým dlouhodobým partnerem, Charitou Ukrajina, použije prostředky v rámci bezprostřední pomoci obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou. Poslouží zejména na zajištění základních potřeb jako jsou voda, potraviny, hygienické potřeby či přístřeší. 
Firma FCC celkovou vybranou částku zdvojnásobí. 
Charita Česká republika
Sbírka je určena na podporu lidí zasažených konfliktem na Ukrajině a slouží k zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické prostředky či přístřeší. Součástí pomoci je i poskytnutí psychologické podpory.
V reakci na útok ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny a současnou eskalaci ozbrojeného konfliktu vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc zasaženým obyvatelům. Vleklý ozbrojený konflikt na východě Ukrajiny, který přerostl v otevřenou válku prohloubil dramatickou situaci v zemi i dlouhodobou humanitární krizi.

Další desítky tisíc lidí byly nuceny uprchnout z oblastí bojů a potřebují pomoci se zajištěním základních životních potřeb. Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem Charitou Ukrajina se v první fázi zaměřujeme na okamžitou podporu lidí zasažených novými boji, ať již zůstávají ve válečné zóně nebo jsou nuceni uprchnout.

 
Situace na Ukrajině je již v současnosti alarmující, východ země čelí humanitární krizi nepřetržitě od roku 2014. Eskalace konfliktu ještě dál – a zřejmě bohužel dramaticky - zvýší počet těch, kteří budou potřebovat bezprostřední pomoc při zajištění základních životních potřeb. Jsme připraveni se na pomoci obyvatelům stiženým válkou podílet, a to tím spíš, že se jedná o zemi nám tak blízkou,“ říká Evžen Diviš, regionální manažer pro oblast postsovětských zemí a Blízkého východu.
 

Charita pomáhá na Ukrajině dlouhodobě. Zajistili jsme například zvýšení dostupnosti a rozsahu zdravotní péče na východní Ukrajině či podpořili vnitřně vysídlené obyvatele země. Pomáháme také s rozvojem a poskytováním sociálních služeb i materiální pomocí. 

Stateční Ukrajinci, držte se!

Ondřej Holý

Alespoň financni castkou chci přispět ke zmirněni utrpení lidí na Ukrajině, válku nechtěli, nikdo se jich neptal a nesmírně trpí.

Pavel Rychnovský
1 000 Kč

Sláva Ukrajině!

Tomáš Čmakal
5 000 Kč

Hodně sil nám všem!

Kateřina Pátková
1 000 Kč

Ukrajino, držím palce !!!!!!!!!!

Bohumil Kvasnička
500 Kč

Doufám že to brzy skončí. Držte se Ukrajinští hrdinové.

Pavlína Braunerová
3 000 Kč

Jsme s vámi.

Šárka Dvořáková
500 Kč

Bojují i za naši svobodu i nezávislost

Jana Busínská
2 000 Kč

Hodně sil a štěstí přeji

Renata Petříková
2 000 Kč

To nejmenší, co můžeme udělat pro naši svobodu

Radek Martínek
2 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Česká republika, projekt: Charita pro Ukrajinu