ONIO s.r.o.: Dárcovská výzva pro projekt Charita pro Ukrajinu

ONIO pro Ukrajinu – pomáhejme společně

vybíráme od 1.3.2022
57 200 Kč
vybráno 114 % z 50 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Situace na Ukrajině nám není lhostejná. Takže z každých 50 Kč uděláme 100 Kč.
Ani v nejhorším snu se nám nezdálo, že by mohla vypuknout válka. Proto spojujeme síly a podpoříme Ukrajinu alespoň finančně. Humanitární pomoc je totiž přesně to, co nyní potřebují. Vytvořili jsme proto výzvu, kdy firma zdvojnásobí částku, kterou přispějete.
Vybrané prostředky vložíme do sbírky Charita pro Ukrajinu na nákup vody, potravin, hygienických prostředků nebo přístřeší. Součástí pomoci je i poskytnutí psychologické podpory, protože ač se to na první pohled nemusí zdát, je jednou z nejdůležitějších aspektů lidského zdraví.
Charita Česká republika
Sbírka je určena na podporu lidí zasažených konfliktem na Ukrajině a slouží k zajištění základních potřeb, jako jsou voda, potraviny, hygienické prostředky či přístřeší. Součástí pomoci je i poskytnutí psychologické podpory.

Vaše pomoc je stále potřeba!

V reakci na útok ruských ozbrojených sil na území Ukrajiny a současnou eskalaci ozbrojeného konfliktu vyhlásila Charita Česká republika veřejnou sbírku na pomoc zasaženým obyvatelům. Vleklý ozbrojený konflikt na východě Ukrajiny, který přerostl v otevřenou válku, prohloubil dramatickou situaci v zemi i dlouhodobou humanitární krizi.

Jak pomáháme lidem na Ukrajině?

  •  kamiony s pomocí
  • generátory elektřiny
  • modulární domky a rekonstrukce obydlí
  • školení psychologů a sociálních pracovníků
  • vrtání studní a zajištění pitné vody
 foto: Richard Bouda

Další desítky tisíc lidí byly nuceny uprchnout z oblastí bojů a potřebují pomoci se zajištěním základních životních potřeb. Ve spolupráci s naším dlouhodobým partnerem Charitou Ukrajina se v první fázi zaměřujeme na okamžitou podporu lidí zasažených novými boji, ať již zůstávají ve válečné zóně nebo jsou nuceni uprchnout.

Jak pomáháme uprchlíkům z Ukrajiny v České republice?

  • poradenství
  • asistence
  • potravinová a materiální činnost
  • pomoc s hledáním ubytování
  • pomoc s hledáním zaměstnání
  • kurz českého jazyka
Situace na Ukrajině je již v současnosti alarmující, východ země čelí humanitární krizi nepřetržitě od roku 2014. Eskalace konfliktu ještě dál – a zřejmě bohužel dramaticky - zvýší počet těch, kteří budou potřebovat bezprostřední pomoc při zajištění základních životních potřeb. Jsme připraveni se na pomoci obyvatelům stiženým válkou podílet, a to tím spíš, že se jedná o zemi nám tak blízkou,“ říká Evžen Diviš, regionální manažer pro oblast postsovětských zemí a Blízkého východu.
 


Děkujeme, že nám nadále pomáháte pomáhat! ♡
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Česká republika, projekt: Charita pro Ukrajinu