Nadace rodiny Vlčkových


Děti, mládež, rodina Hospicová a paliativní péče

Rozvoj dětské paliativní péče v České republice

Naším cílem je umožnit, aby mohli rodiče společně se závažně nemocnými dětmi prožít i v nejtěžším období svého života co nejvíce radosti – bez ohledu na to, v jaké fázi nemoci se dítě nachází. Proto se zaměřujeme na rozvoj dětské paliativní péče v České republice a vybudování sítě služeb, které odrážejí potřeby rodin pečujících o dítě se závažným onemocněním.

Podpora rozvoje dětské paliativní péče s NRV

Děkujeme za Váš příspěvek!
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Cesta k rozvoji dětské paliativní péče vede přes rozšiřování řad odborníků, jejich vzdělávání, zatraktivnění oboru pro studenty medicíny a mladé lékaře, a také přes systémovou změnu. Dětská paliativní péče pomáhá rodinám v každé fázi nemoci, obvykle souběžně s léčbou. Vyžaduje zapojení celé řady odborníků, kromě lékařů a sestřiček i psychologů, duchovních, speciálních pedagogů, sociálních pracovníků a různě zaměřených terapeutů. 
  
  • Vyhlašujeme cílené grantové výzvy a rozdělujeme nadační příspěvky, kterými podporujeme rozvoj odborných aktivit a organizací, které se dětskou paliativní péčí zabývají. 
  • Studenty medicíny a mladé profesionály podporujeme ve vzdělávání v oboru dětské paliativní péče prostřednictvím stipendijního programu. 
  • Zapojujeme se v rámci široké profesionální platformy do prosazování co nejrychlejších změn českého systému podpory rodin s vážně nemocnými dětmi. Tyto rodiny se kvůli omezené podpoře ze strany státu, zdravotních pojišťoven i dalších organizací zatím ocitají v situacích, které jsou pro ně extrémně náročné a často i neřešitelné. 
  • Budujeme CIBULKU, centrum dětské paliativní péče a lůžkový hospic.  
  
Zveme Vás, připojte se k nám.  
Společnými silami umožníme rodičům s nemocnými dětmi prožít i v nejtěžším období života co nejvíce radosti – bez ohledu na to, v jaké fázi nemoci se dítě nachází. Na každé chvilce záleží. 
  
Za Vaši laskavou podporu děkujeme. Velmi si jí vážíme. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.