Achilleus z.s.


Osvěta a poskytování informací Děti, mládež, rodina

Umíme v tom chodit

Okamžiky spojené s prvními krůčky patří k těm nejkrásnějším v životě. Někdy jim ale může předcházet „dlouhá cesta“. Snažíme se, aby vykročení do života bylo co nejsnazší. Společně s vámi dokážeme víc!

vybíráme od 5.12.2018

Podpořte nemocné nožičky

740 760 Kč

přispělo

298 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Už od roku 2009 zprostředkováváme potřebné informace týkající se nejčastější vrozené ortopedické vady Pes equinovarus congenitus (PEC) rodičům v celé České republice. Snažíme se, aby toto náročné období léčby zvládali co nejlépe. Facebooková skupina rodičů má již 2000 členů. Abychom mohli poskytovat stále nové informace v oblasti léčby a dělat dál všeobecnou osvětu o tomto problému, potřebujeme Vaši pomoc.

Naším hlavním úkolem je poskytovat kvalitní informace nejen o vrozené vývojové vadě Pes Equinovarus Congenitus, ale i dalších aspektech spojených s touto diagnózou. Pomáháme rodičům zorientovat se v nové životní situaci díky dostatečným a přesným informacím a tím přispíváme k úspěšnosti léčby dětí.

Co je vada pes equinovarus?
Laicky popsáno, dítě se narodí s chodidly zkroucenými dovniř a s patou tak vysoko, že skoro zaniká.

Jak probíhá léčba?
V současnosti nejvíc využívaná forma léčby je Ponsetiho metoda. Jedná se o bezoperační metodu léčby, která je bezbolestná, rychlá, levná a efektivní v téměř 95% případů. Spočívá především ve speciálním sádrování brzy po narození, pak následuje malý operační zákrok na Achillově šlaše a následné nošení dlah až do předškolního věku.

Co je pro rodiče nejtěžší?
V době bezprostředně po porodu se musí rodiče vyrovnat se zprávou, že jejich dítě není zcela zdravé. Potřebují informace o tom co je čeká a naději, že jejich dítě bude žít plnohodnotný život.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Dakujem za Vasu pracu❤️

Lenka Abelovska
1 000 Kč

Dekujeme za to, co delate 🙂

Tereza Wzientkova

Děkujeme za konzultace 😊

Tomáš Bártů

Děkuji, že jste 🥰

Marketa Sambunjak

Děkuji za úžasnou neziskovou organizaci, za osobní nasazení zakladatelky a za účast a snahu pomoci všem ve Facebookové skupině. Díky za množství a kvalitu informací. Jen díky Vám jsme se po diagnostice rychle zorientovali v možnostech a prognóze. Tleskám!

Magdalena Löffelmannová

někdy i málo je víc než nic :-) Pro naše prcky a prcky našich kamarádek

Martina Hánová
3 000 Kč

Děkujeme za rady ohledně léčby Pes equinovarus.

Terezka s rodiči
100 Kč

Ať to šlape!!!

Dárce

Dobrý den,
do minulé neděle jsem vůbec netušila že vaše organizace existuje. Sama mám tuto diagnózu (zároveň s DMO) a naštěstí se mi podařilo naprosto bez problémů začlenit do společnosti a necítit se jiná. Mám dvě úžasné děti a zatím jednu vnučku. Všem kteří mají tuto diagnózu držím palce ať mají stejné štěstí v životě jako já. Dnes je mi téměř šedesát let a moc ráda jsem vaší organizaci přispěla. Jarmila

Jarmila Chalupková
1 000 Kč

Všem dětem přejeme uzdravení. A je dobře, že máte Martina Zounara jako patrona. Znám jej osobně a je to dobrý člověk

Jenerál

Rastislav Jenerál
200 Kč