Stanislava Bašatová: Dárcovská výzva pro projekt Umíme v tom chodit

Přeju si ....ať víc a víc dětí s PEC běhá bez bolestí

vybíráme od 30.7.2019
27 814 Kč
vybráno 632 % z 4 400 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za pár dní budu mít narozeniny. Dostávám spoustu krásných přání, které mi dělají den ještě krásnějším.
Kdo mě zná, ví co dělám. Tak mě napadlo pozvat vás do naší velké rodiny lidí, co nám pomáhají pomáhat.
Když jsem zakládala spolek Achilleus, netušila jsem kam až mě tahle cesta dovete. Dnes má spolek stovky členů a dalších tisíc rodičů si vzájemně pomáhá na FB skupině. Často se nám daří přesvedčit těhotné maminky, že potrat je zbytečný, že jejich dítě bude normálně žít a běhat. Je to krásné a obohacující.
A já bych ráda, abyste se stali součástí těchto zázraků.

Pomozte nám pomáhat.

Protože na dortu už je 44 svíček, přispějte aspoň 44,- Kč.
A nastavíte-li si trvalý příkaz, bude vaše pomoc o to cennější. 


Achilleus z.s.
Okamžiky spojené s prvními krůčky patří k těm nejkrásnějším v životě. Někdy jim ale může předcházet „dlouhá cesta“. Snažíme se, aby vykročení do života bylo co nejsnazší. Společně s vámi dokážeme víc!
Už od roku 2009 zprostředkováváme potřebné informace týkající se nejčastější vrozené ortopedické vady Pes equinovarus congenitus (PEC) rodičům v celé České republice. Snažíme se, aby toto náročné období léčby zvládali co nejlépe. Facebooková skupina rodičů má již 2000 členů. Abychom mohli poskytovat stále nové informace v oblasti léčby a dělat dál všeobecnou osvětu o tomto problému, potřebujeme Vaši pomoc.

Naším hlavním úkolem je poskytovat kvalitní informace nejen o vrozené vývojové vadě Pes Equinovarus Congenitus, ale i dalších aspektech spojených s touto diagnózou. Pomáháme rodičům zorientovat se v nové životní situaci díky dostatečným a přesným informacím a tím přispíváme k úspěšnosti léčby dětí.

Co je vada pes equinovarus?
Laicky popsáno, dítě se narodí s chodidly zkroucenými dovniř a s patou tak vysoko, že skoro zaniká.

Jak probíhá léčba?
V současnosti nejvíc využívaná forma léčby je Ponsetiho metoda. Jedná se o bezoperační metodu léčby, která je bezbolestná, rychlá, levná a efektivní v téměř 95% případů. Spočívá především ve speciálním sádrování brzy po narození, pak následuje malý operační zákrok na Achillově šlaše a následné nošení dlah až do předškolního věku.

Co je pro rodiče nejtěžší?
V době bezprostředně po porodu se musí rodiče vyrovnat se zprávou, že jejich dítě není zcela zdravé. Potřebují informace o tom co je čeká a naději, že jejich dítě bude žít plnohodnotný život.


Symbolických 40..pro mě letos.

Iveta Kulhavá

Stáňo, máš můj velký obdiv :-)!

Ilona Fábry
200 Kč

Milá Stáňo, přejeme ti všechno nejlepší, pevné zdraví a mnoho štěstí v osobním životě. Víme, že tento dar nechceš pro sebe, a proto jsme se rozhodli také přispět. Držíme pěsti, ať se našemu spolku dobře daří a ať máš plno elánu se o něj starat. Eda a Lenka

Eduard Pavlech
2 368 Kč

Pro lepší život

Eva Junková
100 Kč

Mila Stano,
srdecne zdravim z Lucemburska a posilam 100,- Kc na kazdy mesic. Uz budes vedet kam s nimi, ze? A jinak krasne a pohodove narozky... preju JEN TO NEJLEPSI :)! Delas uzasnou praci. Co by za to dali moji rodice pred lety, kdy vlastne zadne informace a pomucky nebyly.

Jaro Dockal
1 200 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Achilleus z.s., projekt: Umíme v tom chodit