Monika Míková: Dárcovská výzva pro projekt Umíme v tom chodit

I díky vám v tom může umět chodit nejedno dítě.

vybíráme od 26.12.2018
950 Kč
vybráno 19 % z 5 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chceme pomoci nejen těm, co pomohli nám, ale i těm, kterým mohou pomoci dál.
Milí přátelé,
jelikož i já jsem maminkou dítěte s vrozenou vývojovou  vadou PEC, tzv. golfovou nohou a vím, co vše to obnáší, rozhodla jsem se touto cestou pomoci spolku Achilleus. Lidé, kteřího tvoří, tomu dávají kus svého srdce, spoutu svého volného času.
Díky nim náš syn dnes může krásně chodit, ikdyž to zpočátku tak nevypadalo.
Kybychom nenarazili právě na spolek Achilleus, mohlo následovat mnoho nehezkých snénářů. Půl roku nesprávné léčby nás stálo mnoho utrpení a našeho syna Kryštůfka operaci, které se dalo předejít správným postupem, mnoha užitečnými informaci, které nám nikdo po porodu nepodal.
To vše jsme se dozvěli právě až díky Achilleu a sociální síti, kde je spousta rodičů, kteří si vyměňují rady, zkušenosti a také jsou si oporou a Vy víte, že v tom nejste sami.

Tato neziskovka je jednou velkou rodinou, kde si všichni navzájem pomáhají. 
Pomozte nám i vy, aby v tom uměli chodit i další rodiče a především jejich děti.
Krásné svátky a mnoho zdraví do nového roku vám přejí Kryštůfek s rodinou!
Achilleus z.s.
Okamžiky spojené s prvními krůčky patří k těm nejkrásnějším v životě. Někdy jim ale může předcházet „dlouhá cesta“. Snažíme se, aby vykročení do života bylo co nejsnazší. Společně s vámi dokážeme víc!
Už od roku 2009 zprostředkováváme potřebné informace týkající se nejčastější vrozené ortopedické vady Pes equinovarus congenitus (PEC) rodičům v celé České republice. Snažíme se, aby toto náročné období léčby zvládali co nejlépe. Facebooková skupina rodičů má již 2000 členů. Abychom mohli poskytovat stále nové informace v oblasti léčby a dělat dál všeobecnou osvětu o tomto problému, potřebujeme Vaši pomoc.

Naším hlavním úkolem je poskytovat kvalitní informace nejen o vrozené vývojové vadě Pes Equinovarus Congenitus, ale i dalších aspektech spojených s touto diagnózou. Pomáháme rodičům zorientovat se v nové životní situaci díky dostatečným a přesným informacím a tím přispíváme k úspěšnosti léčby dětí.

Co je vada pes equinovarus?
Laicky popsáno, dítě se narodí s chodidly zkroucenými dovniř a s patou tak vysoko, že skoro zaniká.

Jak probíhá léčba?
V současnosti nejvíc využívaná forma léčby je Ponsetiho metoda. Jedná se o bezoperační metodu léčby, která je bezbolestná, rychlá, levná a efektivní v téměř 95% případů. Spočívá především ve speciálním sádrování brzy po narození, pak následuje malý operační zákrok na Achillově šlaše a následné nošení dlah až do předškolního věku.

Co je pro rodiče nejtěžší?
V době bezprostředně po porodu se musí rodiče vyrovnat se zprávou, že jejich dítě není zcela zdravé. Potřebují informace o tom co je čeká a naději, že jejich dítě bude žít plnohodnotný život.


Počáteční vlaštovka

Monika Míková
100 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Achilleus z.s., projekt: Umíme v tom chodit