Podnikatelské odbory - Unie podnikatelských a živnostenských spolků, z.s.


Aktuálně - spolu proti Koronaviru Legislativa a právní pomoc

POMOZTE CHRÁNIT ČESKÉ PODNIKÁNÍ!

Živnostenské a malé podnikání v České republice hlásí nejvyšší stav ohrožení. A to nikoli neschopností podnikatelů, ale nekoncepčními a chaotickými zásahy vlády. Podnikatelské odbory nechtějí této situaci jen nečinně přihlížet. Podnikatelské odbory jsou aktivní, hodně jsme dokázali a chceme ještě více. CHCETE BÝT U TOHO?

vybíráme od 16.1.2021

PODPOŘTE PODNIKATELSKÉ ODBORY

Drobné podnikání je nedílnou součástí zdravé společnosti. Zajišťuje ekonomickou vyváženost systému a je významným pilířem státního rozpočtu. Aktuálně je ohroženo a Podnikatelské odbory se nechtějí jen dívat. Naopak. Zajistili jsme celou řadu smysluplných akcí a pokračujeme dál. K vyšší profesionalizaci a akceschopnosti. POMOZTE CHRÁNIT ČESKÉ PODNIKÁNÍ!
311 746 Kč
vybráno 64 % z 490 000 Kč

přispělo

262 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
A co vám vzkazuje náš předseda Radomil Bábek?
Podpořte projekty Podnikatelských odborů!

Podnikatelské odbory aktivně bojují proti likvidaci drobného podnikání v České republice.
Aktuálně jsem podali podnět k legislativní činnosti, protože smršť ze strany vlády ve smyslu, že podnikatelé díky "skvělým" vládním opatřením dostávají víc, než by si podnikáním vydělali, je výzvou. Mezi našimi členy (a je nás více než 14 tis.) se nám však tak "šťastného"  podnikatele nepodařilo nalézt. 
To, co se naopak najít podařilo, je počet živnostníků, kteří v roce 2020 přerušili svou činnost. Bylo jich celkově téměř 100 000. V meziročním srovnání je to nárůst o více než 40 %.  „Vyhlídky do budoucna jsou nejisté. Postižené jsou celé segmenty podnikání, firmy se dostávají do existenčních problémů, což se také odráží mezi OSVČ,“ uvádí se v analýze, kterou představila společnost Bisnode společně s Dun & Bradstreet Company ( více zde ). 

CHCETE ZMĚNU? PODPOŘTE PODNIKATELSKÉ ODBORY!

Získané finanční prostředky budou alokovány na rozvoj a profesionalizaci Podnikatelských odborů. 

ZACHRAŇME ČESKÉ PODNIKÁNÍ!

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Povinné testování na Covid ve firmách
Jistě jste zaznamenali vládou vyhlášené povinné testování na COVID-19 ve firmách nad 50 zaměstnanců. Vláda - jako obvykle - na přípravu dala společnostem jen minimum času. Proto naše partnerská advokátní kancelář Škára Partners přichystala přehledový materiál, který na jednom místě shrnuje všechny povinnosti, termíny, možnosti a ceny testování apod. Má význam i pro menší podniky, které se mohou k testování připojit dobrovolně.
Celý materiál na https://www.podb.cz/clanky-texty-nazory/povinne-testovani-na-covid-ve-firmach

Výzkum pro podnikatelské odbory Koronavirus, ekonomika a společnost
https://www.podb.cz/clanky-texty-nazory/vyzkum-pro-podnikatelske-odbory-koronavirus-ekonomika-a-spolecnost

Otevřený dopis ministru Havlíčkovi. Místo pomoci vyhrožování.

https://www.podb.cz/clanky-texty-nazory/otevreny-dopis-ministru-havlickovi-misto-pomoci-vyhrozovani


Podnikatelské odbory: Kdo jsem a co děláme

Podnikatelské odbory: Transparentní, konkrétní a důsledné
 
Podnikatelské odbory mají už více než 14 300 členů. Na fb máme přes 32 000 fanoušků, dobře o nás vědí úředníci, máme už svoje jméno u poslanců a senátor, s kterými často jednáme, každý týden nám vycházejí články a obracejí se na nás novináři, abychom komentovali dění ve společnosti, různá rozhodnutí vlády či dopady vládních opatření na podnikatele a živnostníky.
 
Strategickým cílem Podnikatelských odborů je změnit postoje státu k podnikání a chování politiků a úředníků k malým podnikatelům a živnostníkům. Během koronakrize jsme však museli dočasně upustit od koncepční práce a stali se z nás hasiči – hasíme požár, který vláda založila v podnikatelském prostředí a který českým živnostníkům a podnikatelům ničí existenci. Koncepční práci, kterou změníme chování státu k nám a vrátíme podnikání svobodu, jsme jen odložili, je rozpracovaná a jakmile to bude možné, vrátíme se k ní.
 
V době koronakrize se věnujeme tomu, aby dopad nepřátelského postoje vlády k podnikatelům a živnostníkům byl co nejméně ničivý. Zasadili jsme o to, aby byla zrušena EET, aby živnostníci dostávali kompenzační bonus, přiměli jsme úřady, aby přestaly používat manipulativní název Pětadvacítka. Postavili jsme se proti snahám vlády a ministryně Schillerové prezentovat liberační balíček, jako pomoc podnikatelům a živnostníkům, vynesli jsme na světlo a zveřejňujeme vládní lži či manipulace, když se vláda snaží předvádět nás, podnikatele a živnostníky, jako nenasyty, kterým nestačí ty „statisíce“, které nám prý vláda vyplácí. 
 
Přiměli jsme vládu, aby i živnostníci dostali ošetřovačku, vyvíjeli jsme na vládu tlak, aby uhradila podnikatelům a živnostníkům marně vydané náklady, když jim zakázala pracovat, a výsledkem jsou nyní různé programy Covid (Nájemné, Bus, Kultura, Sport a další). Setrvale chceme po vládě, aby zjednodušila celý systém podpory a aby podle principu, že pomoc musí být rychlá, jednoduchá a transparentní použila systém podpory, který se osvědčil v Rakousku či v Německu. Dokonce jsme na jaře dosáhli i odložení a dočasného odpuštění odvodů. 
 
Zřídili jsem bezplatnou poradnu a odpověděli jsme už na stovky otázek podnikatelů a živnostníků. Protože se ukázalo, že to je důležitější, než by ve státě s tak rozsáhlou státní správou mělo být, rozhodli jsme vybudovat POradnu s podporou softwaru, abychom mohli suplovat servis, který podnikatelům a živnostníkům neposkytuje stát. Vybrali jsme na to peníze a pracujeme na tom, abychom POradnu co nejdříve českému podnikání dali k užívání.
 
Jistě jsme nebyli sami, kdo na vládu tlačil, a nepřipisujeme si více zásluh, než nám patří. Často jsme však byli první, kdo téma či problém otevřel (odvody, liberační balíčky, úhrady nákladů), někdy jsme dokonce byli jediní, kdo se tím vůbec zabýval (EET, ošetřovné pro OSVČ). 
 
Vláda ČR samozřejmě nikdy nepřiznala a nepřizná Podnikatelským odborům jakoukoli zásluhu za zlepšení podmínek pro podnikatele a živnostníky. Vláda nemůže přiznat, že je tady organizace, která důsledně hájí práva a zájmy českého podnikání. Vláda nemůže uznat, že jsme to my, kdo důsledně, ostražitě a kriticky sleduje všechny kroky vlády namířené proti podnikatelům a živnostníkům, vláda nesmí připustit, že to Podnikatelské odbory nazývají pravými jmény nepřátelské kroky vlády vůči českým podnikatelům a živnostníkům. Kdyby nás bylo pár set, mohla by o nás vláda mluvit s despektem a neměla by pocit ohrožení. Protože však zanedlouho budeme největším podnikatelským spolkem v ČR, musí vláda proti nám použít to jediné, co jí už zbývá – musí nás ignorovat, protože jen tak může dočasně omezovat náš vliv. 
 
Podnikatelské odbory mají ambiciózní cíle – chceme změnit vztah státu a podnikání, chceme zvýšit prestiž podnikatelů a živnostníků, chceme, aby v ČR bylo podnikání svobodné a nezávislé na státu. K tomu máme připravenu řadu témat a projektů, od toho, že necháme zrušit spoustu podmínek a zákonů, které podnikání omezují, přes to, že odstraníme diskriminaci podnikatelů a živnostníků vůči jiným segmentům společnosti, až po to, že zajistíme zrovnoprávnění jiných forem práce (např. živnostenské) s tou jedinou protěžovanou formou práce, zaměstnaneckou.
 
Náš program a ideové založení jsou shrnuty v materiálu „Podnikání21“. Tento text, ostatně jako všechny naše texty či komunikace s úřady jsou veřejně přístupné. Zakládáme si na tom, že jsme velmi transparentní organizace. Transparentnost, konkrétnost a důslednost jsou naší DNA, máme je v krvi. Chceme, aby to tak bylo a musí to tak být, protože chceme přinutit i stát as jeho úřady, aby se chovali stejně. 
 
Podnikatelské odbory hájí práva a zájmy českých podnikatelů a živnostníků proti této vládě, proti nežádoucím zásahům státu do podnikání.
 
 
 
 

Založení projektu

Útlak státu považuji za extrémní. Úředníky bych poslal na ukrajinskou východní frontu jako kanonenfutr.

Tomáš Kadlas
500 Kč

Držím Vám palce! I

Eliška Havelková
500 Kč

Společně to všichni zvládnem.

František Kerpl
5 000 Kč

Držte se!

Tomáš Špírek
500 Kč

S odhodláním a pílí dojdeme k cíli :-) .

Irena Plischková
1 000 Kč

Držte se!!!

Dárce
300 Kč

Za svobodu!

Strejcová Gabriela

Bojujeme za svobodu!

Jan Vodicka

Snad ta trocha pomůže.

Jíťa

Díky za vaši aktivitu.

Marek Halady
500 Kč