Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

STACIONÁŘ PRO NAŠE HRDINY

Stacionář Vlaštovka provozujeme v Hodoníně pro klienty s těžkým handicapem už od roku 2006. Původní budova stacionáře byla v nevyhovujícím a nerekonstruovatelném stavu, proto jsme zakoupili novou budovu a s vaší pomocí ji přeměnili na nový, moderní stacionář. Projekt za více než 84 000 000 Kč přinesl rozšíření okamžité kapacity ze 13 na 30 klientů ve věku od narození do 35 let a také komunitní zahradu. Právě na ní nás čeká ještě spousta práce. Budeme tedy rádi, když našemu stacionáři zachováte svou přízeň.

Podpořte Stacionář Vlaštovka svým darem i vy. Peníze využijeme na nákup herních prvků a další úpravy zahrady a také na poslední čtvrtou chybějící část plotu, abychom zajistili soukromí našich klientů. Děkujeme, že nám pomáháte.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jak to bylo se stacionářem na začátku?
Stacionář jsme převzali od kraje, který jej od 90. let provozoval v budově původně patřící elektrárně. Stacionář se nacházel v průmyslové lokalitě, ale nevyhovoval především svým nerekonstruovatelným stavem, ve kterém nešlo kvalitně naplňovat potřeby našich klientů.


Prostory jsou byly malé, nebyl k dispozici dostatek místností, a tak v jedné často probíhaly dva programy souběžně, přestože by klienti na každý potřebovali svůj klid. V katastrofálním stavu byly rozvody - pokud jela pračka, nešlo už napouštět vanu pro terapeutickou koupel. Tu navíc nemohli využívat větší klienti, protože strop neumožňoval montáž závěsného zařízení, bez kterého naši pracovníci nedokázali tyto klienty do vany přesunout. Pro klienty byly v budově jen dva záchody, které nešlo vyčlenit pro každé pohlaví zvlášť.


Proč jsme se rozhodli jít do nového a jak jsme to dokázali?
V roce 2020 jsme získali dotaci od Evropské unie ve výši 57 000 000 Kč, která měla pokrýt větší část nákladů, a tak jsme pro účely nového stacionáře zakoupili vilu na Brněnské ulici v Hodoníně. 10. června 2022 převzala stavební společnost tento objekt a na realizaci měla přesně 18 měsíců. Stavbu provázelo jak zdražení z důvodu nutnosti udělat práce, se kterými se původně nepočítalo. Zároveň celkovou náročnost projektu velmi ovlivnily turbulentní covidové roky a válka na Ukrajině, které přinesly bezprecedentní zdražování i ve stavebnictví – projekt nakonec vyšel na neuvěřitelných 84 milionů korun, což je částka, se kterou jsme na začátku rozhodně nepočítali. Více o financování najdete v přiloženém videu.



Stacionář Vlaštovka provozuje Centrum pro rodinu a sociální služby Hodonín, které se za dvacet let existence proměnilo z mateřského centra dvou maminek - zakladatelek ve fungující neziskovou organizaci poskytující rozsáhlé spektrum služeb od odborných služeb pro rodiny až po sociální služby handicapovaným. Doplňujeme tak nabídku státních zařízení, která je sama o sobě často velmi nedostačující.

Bez vaší pomoci bychom celý projekt nikdy nedokázali dotáhnout. Proto s velkou pokorou a vděčností děkujeme vám všem, kteří jste přispěli a pomohli tak vybudovat nový stacionář, který pomáhá mnoha rodinám s handicapovaným členem na Hodonínsku, Břeclavsku, Hustopečsku a Kyjovsku. Finanční potřebnost však tímto nekončí – v projektu jsme při úpravách zahrady mysleli především na výsadbu nových stromů, keřů a dalších rostlin, pořídit je však potřeba také herní prvky. A zaměříme se i na soukromí našich klientů díky stavbě chybějící čtvrté strany plotu sousedícího se zástavbou rodinných domů. Velmi děkujeme vám všem, kteří přispíváte i nadále, ať už jednorázovou nebo opakovanou formou.



Více informací naleznete na www.stacionarvlastovka.cz nebo se obraťte na vedoucí sociálních služeb Lenku Tlachovou (tlachova@cprhodonin.cz).

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (5)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Modrá Vážka Vám drží palce ...

Lenka Černá
2 000 Kč

Ať Vlaštovka letí a štěbetá!

Petr Ptáčník
4 000 Kč

Pro stacionář Vlaštovka Hodonín

Jarmila Měchurová
500 Kč

Od účastníků novoročního běhu Neumannova 50/100 pro Vlaštovku.

Martin Neumann
2 300 Kč

Držím palce! Ať Vlaštovka slouží.

Petr Ptáčník
4 000 Kč

Díky za povzbuzení a dar, musíme to dotáhnout...

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.

Prodejem lučního kvítí a květinových workshopů se nám podařilo přispět částkou 5550kč

Zlatuše Kolinková
5 550 Kč

Přeji úspěšné dokončení projektu!

Kateřina Orlová
30 000 Kč

Úžasná podpora, děkujeme mockrát!

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.

Dar od ultramaratonců z akce Sklépek se Spartathlonci v Mutěnicích. Moc vám fandíme!

Spartathlonci
4 700 Kč

To jsou příjemná překvapení... Jste skvělí, díky moc!
Zdravím, Lucie Ambrozková

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.

Příspěvek od Karpatských nadějí z akce Neumannova 50/100. Ať je stacik brzy hotový.

Karpatské naděje
3 520 Kč

Úžasné, děkujeme!
Lucie Ambrozková

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.

Děkujeme ............

Martina Výmolová
20 000 Kč

Děkujeme za podporu.

Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín, z. s.