NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Osobní asistence pro Julinku

Julinka (14) se narodila s kombinovaným postižením, které zasahuje jak hybnost těla, tak zrakové funkce. I přesto hraje na klavír a naučila se jezdit na kole. Některé věci ale bez své osobní asistentky paní Lenky nezvládne...

vybíráme od 15.11.2019
17 950 Kč
vybráno 60 % z 30 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Nevidomá Julinka navštěvuje speciální ZŠ. I přes své vícečetné postižení se už sama dokáže obléct, obout a s trochou pomoci i samostatně najíst.
Zdá se to jako maličkost? Bez trpělivé práce paní asistentky, která s Juli vše mnohokrát trénuje, by holčička zdaleka nebyla tak samostatná a veselá.

Díky paní asistentce také může jít se spolužáky třeba bruslit nebo na výlet. 
 
„Paní Lenka je pro Julinku kamarádka, člověk, na kterého se může spolehnout. Jsou si velmi blízké. Vzhledem k míře postižení jsou Julinčiny pokroky téměř jako zázrak,“ říká s nadšením maminka.

Na službu osobní asistence musí rodina vydat 30.000 Kč za jeden školní rok. Pomůžeme Julince, aby měla i nadále svojí paní asistentku, se kterou se cítí jako superhrdinka?

Děkujeme, že nám pomáháte zrakově postižené Julince přinést světlo do života!
Vaše Nadace Leontinka & nevidomá Julinka

Nadace Leontinka již 16 let pomáhá zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá. Ze 100 % vybraných darů zaplatíme osobní asistenci pro Julinku.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.