Dan Skála: Dárcovská výzva pro projekt Osobní asistence pro Julinku

Radost krát 2 aneb pojďme oslavit narozeniny s Julinkou

vybíráme od 6.6.2020
10 200 Kč
vybráno 38 % z 27 000 Kč

přispělo

22 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Letos žádné dárky - respektive ano, ale všechny pro Julinku! Čti dál...


Jak všichni víte, před dvěma lety se nám narodila s Lenkou úžasná princezna Emily. Ruku na srdce, všechno šlo a jde tak hladce, že si čas od času ani neuvědomujeme jaký štěstí nás potkalo. Co tím chci říct? Emily je naprosto zdravá a šikovná holčička, která roste z vody a objevuje svět bez jakýchkoliv zábran. Tohle štěstí o kterým mluvím bohužel neměla každá rodina a právě tyhle lidi si zaslouží nejen můj obdiv. Ne snad proto, že svoje děti zahrnují láskou a dávají jim maximum stejně tak jako rodiče těch "normálních" a zdravých. Ale především proto, že náklady na různé pomůcky, terapie a třeba osobní asistenty šplhají mnohdy až nechutně vysoko a právě tyhle rodiče to nikdy nevzdávají.

Ne každý má tu možnost zabezpečit financování z vlastních zdrojů a pokud jste to dočetli až sem :-) dozvíte se celou pointu! Letošní narozeniny chci oslavit trochu netradičně. Žádné složité vymýšlení dárků a překvapení pro mě, ale pomoc v podobě finančního daru pro třináctiletou Julinku, která se narodila s kombinovaným postižením, které zasahuje jak hybnost těla, tak zrakové funkce. I přesto hraje na klavír a minulý rok se naučila jezdit na kole. Některé věci ale bez své osobní asistentky paní Lenky nezvládne... 

Julinka navštěvuje speciální ZŠ. I přes své vícečetné postižení se už sama dokáže obléct, obout a s trochou pomoci i samostatně najíst.
Zdá se to jako maličkost? Bez trpělivé práce paní asistentky, která s Juli vše mnohokrát trénuje, by holčička zdaleka nebyla tak samostatná a veselá. Díky paní asistentce také může jít se spolužáky třeba bruslit nebo na výlet. 

„Paní Lenka je pro Julinku kamarádka, člověk, na kterého se může spolehnout. Jsou si velmi blízké. Vzhledem k míře postižení jsou Julinčiny pokroky téměř jako zázrak,“ říká s nadšením maminka."

Na službu osobní asistence musí rodina vydat 30.000 Kč za jeden školní rok. Pomůžeme Julince, aby měla i nadále svojí paní asistentku, se kterou se cítí jako superhrdinka?

NADACE LEONTINKA
Julinka (14) se narodila s kombinovaným postižením, které zasahuje jak hybnost těla, tak zrakové funkce. I přesto hraje na klavír a naučila se jezdit na kole. Některé věci ale bez své osobní asistentky paní Lenky nezvládne...
Nevidomá Julinka navštěvuje speciální ZŠ. I přes své vícečetné postižení se už sama dokáže obléct, obout a s trochou pomoci i samostatně najíst.
Zdá se to jako maličkost? Bez trpělivé práce paní asistentky, která s Juli vše mnohokrát trénuje, by holčička zdaleka nebyla tak samostatná a veselá.

Díky paní asistentce také může jít se spolužáky třeba bruslit nebo na výlet. 
 
„Paní Lenka je pro Julinku kamarádka, člověk, na kterého se může spolehnout. Jsou si velmi blízké. Vzhledem k míře postižení jsou Julinčiny pokroky téměř jako zázrak,“ říká s nadšením maminka.

Na službu osobní asistence musí rodina vydat 30.000 Kč za jeden školní rok. Pomůžeme Julince, aby měla i nadále svojí paní asistentku, se kterou se cítí jako superhrdinka?

Děkujeme, že nám pomáháte zrakově postižené Julince přinést světlo do života!
Vaše Nadace Leontinka & nevidomá Julinka

Nadace Leontinka již 16 let pomáhá zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá. Ze 100 % vybraných darů zaplatíme osobní asistenci pro Julinku.

Superhrdince Jůlince na paní asistentku a Dařicovi k narozeninám:)!

M & M
1 000 Kč

Na dobrou věc se vždy nějaká koruna najde i když není ideální situace 😉

Veronika Šedivá
100 Kč

Přeji mnoho štěstí!

Kristyna Foldova
250 Kč

děkuji za možnost přispět;)

Adela Kuhajdova
250 Kč

Všechno nejlepší,hodně štěstí a zdraví.

Radek Coufal
250 Kč

Hodně štěstí 💜

Simona Šmarda Ryšavá
250 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NADACE LEONTINKA, projekt: Osobní asistence pro Julinku