Honza Dolínek: Dárcovská výzva pro projekt Zlepšujte s námi závěr života nás všech

Kdo si hraje, nakoupí!

vybíráme od 7.2.2024
8 245 Kč
vybráno 140 % z 5 900 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přemýšlel jsem, jak svou aktuální pracovně filantropickou pozornost rozdělit z pohledu narozeninové fundraisingové výzvy. Jak užitečně propojit paliativní péči a vzdělávání? Nakonec mi přijde jako elegantní řešení, že vyberu peníze na nákup společenské hry Řekni mi, kterou následně doručím vybraným školám, kde cítím potenciál, že si to učitelé nebo studenti zahrají. (Několik středních, vysokých nebo i základních škol po ruce samozřejmě mám).
Jedna hra stojí 590 Kč – poštovné a balné odpadá, to jde za mnou. Částka, kterou chci vybrat je na deset her, ale samozřejmě platí, že každá koruna se počítá a když se vybere méně nebo více nehraje roli. Mám Vás rád a věřím, že mi zas pomůžete udělat tuplovanej dobrej skutek. (A klidně pokud přispějete 590 Kč a více, nominujte v komentáři konkrétní školu a já to rád doručím právě tam).

A nebo to letos otočme úplně na ruby a obdarujte sami sebe a  pro vlastní potěšení.

Také v Černoučku si zahrají Řekni mi, tak co vy? Pomůžeme mi ještě pár balíčků doručit do českých škol?

Pěkný den všem, sice už dávno je vybráno, ale narozeninový sbírka samozřejmě pokračuje a budu moc rád, když mi pomůžete hru Řekni mi nabídnout do více škol než jsem původně zamýšlel.

Založení výzvy

Centrum paliativní péče, z. ú.
Ročně v České republice zemře přes 110 000 lidí. Z toho 66 000 jsou očekávatelná úmrtí dlouhodobě nemocných s chronickými chorobami. Těm všem může paliativní péče zajistit, aby měli závěr života pokojný, důstojný a dostali péči odpovídající jejich hodnotám. Většina z nich umírá v nemocnicích bez přístupu k paliativní péči. Pomozte nám to změnit!
Naším cílem je, aby vážně nemocní a umírající lidé a jejich rodiny měli přístup ke kvalitní paliativní péči. Pomáháme zavádět paliativní péči na místa, kde chybí - do nemocnic, domovů pro seniory, do ambulancí praktických lékařů. 

Zvyšujeme kompetence a znalosti těch, kteří se 
  • o lidi na konci života starají (příbuzní, zdravotníci, profesionální pečovatelé) 
  • budou v budoucnu starat (studenti středních a vysokých škol, rodinní příslušníci) 
  • mají příležitost těmto lidem usnadnit práci (státní a nestátní organizace, politici a političky).
Naše role v péči o umírající je výzkumná, vzdělávací a osvětová. 

Výzkum
Přinášíme data o tom, co je pro lidi v závěru života důležité a jak jim efektivně pomoci. Publikujeme studie v prestižních odborných časopisech. Přinášíme do českého prostředí inovace a inspiraci ze špičkových zahraničních pracovišť.

Vzdělávání
Pořádáme kurzy a webináře pro profesionály, kteří pracují s umírajícími pacienty a jejich rodinami. Učíme je citlivě a pravdivě komunikovat s lidmi na konci života.

Osvěta
Vytváříme prostor pro otevřenou debatu o tématech spojených s koncem života. Pomáháme tomu, aby umírání nebylo tabu. Jsme všude, kde se mluví o paliativní péči.

Věříme, že pokud vytvoříme společnost, ve které se bude lépe umírat, vytvoříme také společnost ve které se bude lépe žít.

Podpořte nás!
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Centrum paliativní péče, z. ú., projekt: Zlepšujte s námi závěr života nás všech