Levon Movsesyan: Dárcovská výzva pro projekt Dětský úsměv

Naděje na hezčí Vánoce

vybíráme od 29.11.2023
14 900 Kč
vybráno 50 % z 30 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vánoce jsou časem radosti, pohody a klidu s milující rodinou. Ale pro některé děti jsou to chvíle, kdy si více než kdy jindy uvědomují těžkosti, kterým čelí ve svém životě. Děti, které zažily domácí násilí, si zaslouží pocítit lásku, bezpečí a radost těchto svátků.

Připojte se k nám v této Vánoční sbírce a pomozte nám rozsvítit jejich svět dárky, které jim přinesou úsměv na tváři. 

Zavzpomínejte si na časy, kdy jste jako malé děti po zaznění zvonečku běželi k Vánočnímu stromečku, který byl obklopen dárky. Jak hřejivý, vzrušující a naprosto výjimečný pocit to byl, jen trhat balící papír a čekat, jaké další přání se promění v realitu. A teď si představte, že jste nikdy nic takového nezažili. Pro některé je to nepředstavitelné, pro některé naprosto běžné.
Vánoce plné klidu a míru nejsou samozřejmostí, tak pojďte s námi udělat ty letošní jako jedny z těch, na které budou děti vzpomínat rády. 
ROSA - centrum pro ženy,z.s.
Pro děti, které byly svědky násilí doma a jsou s maminkami v azylovém domě, budujeme přátelské a bezpečné prostředí s odborným zázemím. Chceme posílit pomoc dětem formou herních aktivit, artterapie, relaxačních technik. Nabídnout dětem možnost odpočinkových aktivit, sportování, doučování, umožnit jim navštěvovat ve skupině divadlo, kino, výlety, což jsou činnosti, na které jejich maminky často nemají finanční prostředky.
Děti, které přicházejí se svými matkami, oběťmi domácího násilí, do utajeného azylového domu ROSA, se ocitají ne svojí vinou v cizím prostředí, bez kamarádů a zázemí, které měly doma vybudované. Jsou v 90 procentech případů svědky násilí a ve 20% i oběťmi násilí, prožívají strach, bezmoc, pocity odloučení, hněv a neví, jak se s nimi vyrovnat. Pro tyto děti budujeme v azylovém domě přátelské a bezpečné prostředí s odborným zázemím. 

Přeji veselé vánoce

Kamil Smil
500 Kč

Hezké Vánoce preji

Petra Řehořová
1 000 Kč

Krásné Vánoce 😇

Petra Bergmannová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ROSA - centrum pro ženy,z.s., projekt: Dětský úsměv