T-Mobile Czech Republic a.s.: Dárcovská výzva pro projekt NA VĚKU NEZÁLEŽÍ

To opravdu důležité nás spojuje nejvíc

vybíráme od 29.11.2023
75 200 Kč
vybráno 8 % z 1 000 000 Kč

přispělo

58 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mezilidské vztahy a jejich budování jsou významnou životní hodnotou. Společně strávený čas, komunikace a vztahy mezi seniory a dětmi i mladými lidmi jsou smyslem projektu Charity Ostrava zaměřeného na rozvoj mezigeneračního dialogu.
Pojďme společně pomoci krásnému projektu, v rámci kterého dojde k řadě společných setkání klientů nízkoprahového zařízení pro děti a mládež a klientů denního centra pro seniory, domovů pro seniory i klientů domova pro lidi s duševním onemocněním. Součástí projektu je i vybudování bezbariérového vstupu do Charitního domu sv. Karla Boromejského v Čeladné, který je jedním z míst setkávání a je třeba jej zpřístupnit i lidem s fyzickým hendikepem.
 
Podaří se nám společně vybrat potřebný milion korun? Ke každé Vámi darované koruně až do výše 500 tisíc korun přidá T-Mobile druhou.
 
Děkujeme, že s námi pomáháte!
Charita Ostrava
Mezilidské vztahy a jejich budování jsou významnou životní hodnotou. Společně strávený čas, komunikace a vztahy mezi seniory a dětmi i mladými lidmi jsou smyslem projektu Charity Ostrava zaměřeného na rozvoj mezigeneračního dialogu. Díky shromážděným finančním prostředkům se v roce 2024 uskuteční několik společných setkání klientů služby Charitního střediska Michala Magone – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež a klientů denního centra pro seniory, domovů pro seniory i klientů domova pro lidi s duševním onemocněním. Společné aktivity budou zaměřeny na tvoření, výtvarné aktivity, sdílení tradic v perspektivě současnosti a minulosti, turnaje ve stolních hrách, ruských kuželkách, pétanque, společné výlety a další akce při prázdninovém pobytu klientů nízkoprahového centra. Jedním z míst pro pravidelné společné aktivity seniorů a dětí je Charitní dům sv. Karla Boromejského v Čeladné. Abychom mohli rozšířit využívání jeho zázemí také pro částečně imobilní, zdravotně hendikepované klienty sociálních služeb poskytovaných Charitou Ostrava, vybudujeme díky Vaší podpoře bezbariérový vstup. Děkujeme za Vaši pomoc!
V červenci letošního roku proběhla letní pobytová akce v Charitním domě sv. Karla Boromejského v Čeladné - Podolánkách. Této aktivity se zúčastnilo 16 dětí - klientů Charitního střediska Michala  Magone – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Smyslem pobytů je "vytržení" klientů služby  ze stereotypu všedních dnů, změna prostředí, kolektivu a smysluplné strávení volného času v krásném prostředí Beskyd. Už po několik let se tradiční součástí programu stala návštěva seniorů z charitních domovů a společné aktivity. Letos děti z  „nízkoprahu“ s klienty dvou domovů pro seniory malovali látkové tašky, společně poobědvali a také zašli na procházku. Tyto návštěvy jsou vždy vzájemně obohacující a bude velmi cenné, když se díky bezbariérové úpravě domu v dalších letech budou moci účastnit také méně mobilní senioři.

Užijte si společné chvíle.

Tomáš Los
200 Kč

Good luck!

ML

Přeji ať se daří nadále pomáhat i v novém roce 2024.

Dárce
500 Kč

Pro dobrou věc, ať se vše podaří!

Jana Šklíbová
1 000 Kč

Na dobre skutky neni nikdy pozde❤️

Pavel Špaček
500 Kč

Radostně Vánoce

Dárce
500 Kč

Můj malý dar určitě přinese úsměv na tváři a zahřátí u srdce lidem co to potřebuji a ani možná nedoufali

Martin Kopřiva
300 Kč

Šťastné a veselé Vánoce

Zbyněk Drozd
300 Kč

Krasné a požehnané Vanocni svatky . Přeji vše dobre a hodně sil pro Vasi praci. Dekuji

Pavla Petrakova
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Ostrava, projekt: NA VĚKU NEZÁLEŽÍ