Charita Ostrava


Děti, mládež, rodina Senioři

NA VĚKU NEZÁLEŽÍ

Mezilidské vztahy a jejich budování jsou významnou životní hodnotou. Společně strávený čas, komunikace a vztahy mezi seniory a dětmi i mladými lidmi jsou smyslem projektu Charity Ostrava zaměřeného na rozvoj mezigeneračního dialogu. Díky shromážděným finančním prostředkům se v roce 2024 uskuteční několik společných setkání klientů služby Charitního střediska Michala Magone – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež a klientů denního centra pro seniory, domovů pro seniory i klientů domova pro lidi s duševním onemocněním. Společné aktivity budou zaměřeny na tvoření, výtvarné aktivity, sdílení tradic v perspektivě současnosti a minulosti, turnaje ve stolních hrách, ruských kuželkách, pétanque, společné výlety a další akce při prázdninovém pobytu klientů nízkoprahového centra. Jedním z míst pro pravidelné společné aktivity seniorů a dětí je Charitní dům sv. Karla Boromejského v Čeladné. Abychom mohli rozšířit využívání jeho zázemí také pro částečně imobilní, zdravotně hendikepované klienty sociálních služeb poskytovaných Charitou Ostrava, vybudujeme díky Vaší podpoře bezbariérový vstup. Děkujeme za Vaši pomoc!

vybíráme od 15.11.2023

NA VĚKU NEZÁLEŽÍ

Společně strávený čas, komunikace a vztahy mezi seniory a dětmi i mladými lidmi jsou smyslem projektu Charity Ostrava zaměřeného na rozvoj mezigeneračního dialogu. Díky Vašemu daru se uskuteční jejich společná setkávání a bezbariérově se upraví dům, který k tomu využívají.
Děkujeme za Vaši pomoc!
41 001 Kč

přispělo

62 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V červenci letošního roku proběhla letní pobytová akce v Charitním domě sv. Karla Boromejského v Čeladné - Podolánkách. Této aktivity se zúčastnilo 16 dětí - klientů Charitního střediska Michala  Magone – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Smyslem pobytů je "vytržení" klientů služby  ze stereotypu všedních dnů, změna prostředí, kolektivu a smysluplné strávení volného času v krásném prostředí Beskyd. Už po několik let se tradiční součástí programu stala návštěva seniorů z charitních domovů a společné aktivity. Letos děti z  „nízkoprahu“ s klienty dvou domovů pro seniory malovali látkové tašky, společně poobědvali a také zašli na procházku. Tyto návštěvy jsou vždy vzájemně obohacující a bude velmi cenné, když se díky bezbariérové úpravě domu v dalších letech budou moci účastnit také méně mobilní senioři.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu