Karolína Píchová: Dárcovská výzva pro projekt MÍT či NEMÍT

Říďa na cestách

vybíráme od 24.7.2023
41 300 Kč
vybráno 44 % z 93 000 Kč

přispělo

64 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pěší pouť je pro mne neskutečně silným ŽIVOTNÍM MOMENTEM, kdy..

... se mohu zastavit.
... mám možnost přiblížit se k podstatě bytí.
... si mohu uvědomit, co je v mém životě podstatné.
... mohu DĚKOVAT za všechno, co MÁM, co jsem dostala, prožila, kdo je v mé blízkosti a prostě za to, kde jsem. ♥

Bohužel ne všichni mají toto štěstí a přesně za tyto osoby chci jít i letošní pěší pouť. Ráda bych S VAŠÍ POMOCÍ pomohla proměnit život někoho, kdo má za sebou jinou životní čáru.

Pojďte spolu se mnou vyrazit na pouť!

V srpnu se chystám vyrazit na pěší pouť po stopách poutníků, kteří se rozhodli z různých důvodů jít do Svaté Země. Mým cílem tedy není Svatá Země, to třeba někdy příště :-D Tentokrát půjde o putování Itálií.


A jak se můžete připojit? 


Co takhle za každý ujitý kilometr poslat třeba stokorunu a nebo i více :-) Stokorunu v dnešní době utratíme velmi snadno... A co takhle ji utratit s myšlenkou, že může někomu pomoci? 
Chtěla bych Vás tedy pozvat, abyste touto formou vyrazili na pouť společně se mnou! 

Proč podpořit právě Charitu Jindřichův Hradec? 

Je to organizace, za kterou stojím. Věnuje se všem, kteří to v danou chvíli potřebují, ať už jde o jednotlivce, ale i celé rodiny, děti a mládež v těžké životní situaci. Více informací najdete nahoře v popisku projektu. Aktuálně například potřebuje zajistit auto pro terénní služby, aby se pracovníci mohli dojíždět za klienty a byli schopni jim operativně pomáhat.

Tak co...
zvládneme společně ujít 930 km a vybrat tak 93 000 Kč? 

Milí přátelé a vážení dárci charitního díla,


ráda bych Vám touto formou poděkovala za Vaši přízeň, kterou jste vyjádřili příspěvkem do této dárcovské výzvy Říďa na cestách. S radostí Vám mohu oznámit, že získané peníze Charita Jindřichův Hradec využila na dofinancování nákupu vozu Škoda Rapid.

Automobil slouží sociálním pracovnicím Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi sv. Rity. Pracovnice denně pracují s rodiči, kteří se ocitli v nelehké životní situaci, ale zároveň jim záleží na tom, aby jejich děti nadále žily co nejnormálnější život. Právě proto k do Charity přicházejí a sociální pracovnice je navštěvují v jejich přirozeném prostředí doma.
 
Automobil jsme mohli zakoupit díky podpoře z rozpočtu Jihočeského kraje ve výši 250 000 Kč. Zbytek peněz jsme získali z dárcovské výzvy Říďa na cestách. Tu jste podpořili i Vy, jež jste sledovali moji pěší pouť dlouhou bezmála tisíc kilometrů z Říma do Santa Maria di Leuca. Vybralo se tak nádherných 40 800 Kč. Na nákup vozu Charita použila i část výtěžku z ChariFestu. Konkrétně se jednalo o 12 209 Kč.

Vaší podpory si velmi vážím!

S díky, 

Karolína Píchová

Jsem v cíli. Do poslední chvíle jsem tomu vůbec nevěřila. Díky za Vaši dosavadní podporu, ať již finanční či myšlenkovou a modlitební ♥

Říďa na cestách 

Posílám ranní videopozdrav ze Santa Maria di Leuca:
https://www.facebook.com/CharitaJindrichuvHradec/videos/1089600345545371?idorvanity=145242991932236

Posílám videopozdrav po více než třech týdnech putování:

https://www.facebook.com/CharitaJindrichuvHradec/videos/848650513415303?idorvanity=145242991932236

Výtěžek sbírky je moc krásný! Díky za každý Váš příspěvek a všechny Vaše vzkazy. Je to veliké povzbuzení :)

Říďa na cestách

Ps: Co myslíte, nezvládneme společnými silami vybrat ještě o něco více a podpořit tak nákup automobilu pro Charitu Jindřichův Hradec?

Tak už se zase blížím moři. Cesta přes "Gargáno" je neskutečná. No mrkněte sami:

https://www.facebook.com/100064781106872/videos/pcb.163761523413716/312001674616326

Posílám pozdrav od padre Pia ze San Giovanni Rontodo. Ani jsem nedoufala :)

První den putování je za mnou.
 
Nesl se ve znamení zajištění všeho potřebného od credentialu (což je něco jako poutnická občanka) přes první razítko do credentialu po nákup potřebného vybavení v decathlonu (zj. kolíků a plynové bomby - což nelze vzít do letadla).
 
Městem jsem ušla mnoho kilometrů, po samotné trase však o něco méně než jsem čekala. Budu mít časem o to víc, co dohánět. Ale je dobré si připomenout, že nejde o kilometry.
 
Ráno jsem byla na mši, kde kázání bylo o setkání Mojžíše s Bohem a o tom, jak po setkání s ním zářil. Čím záříme my?/Čím jsme naplněni? Popř. Kde se s Bohem setkáváme? Pro mne je to právě o putování. Proto jsem zde.

Mé putování můžete sledovat i na FB pod událostí Říďa na cestách ;)
 
Ps. Díky za podporu činnosti Charity!


#ridanacestach #denprvni #diky 

Už se to pomalu, ale jistě blíží. Jako loni si říkám, že vše nutné udělám včas a vyrazím v poklidu. Ne. Jsem nepoučitelná. Doháním, co se dá. Krosna zatím nesbalena. Možná i o tomhle je moje camino. Umět věci pouštět.

A co Vy...umíte to?

PS1. Díky za Vaše dary a vzkazy, je to milé povzbuzení v celém tom shonu.
Ps2: Foto je z loňského camina ♥

Dobrý den, ahojte,


nestihli jste včerejší rozhovor o pěším putování v Rádiu Česká Kanada? Nevadí. Dnes odpoledne ve 14 hodin si můžete poslechnout reprízu. Případně na webu už je nyní v archivu samotný rozhovor bez písniček. 

K. alias říďa na cestách :)

Ps. Díky všem za podporu! 

Dobrý den, ahojte, 

nemáte-li na dnešní dopoledne plán? Pusťte si dnes v 9:30 rádio Česká Kanada, kde budu hostem v Dobré společnosti s Luckou. Dostupné online zde: http://stream.sepia.sk:8000/kanada128.mp3

Povídat si budeme o plánovaném pěším putování po Italii. Věřím, že se dostaneme i k mým předchozím poutím po Španělsku či Portugalsku.  

K.

Všechny Vás moc zdravím,

děkuji za podporu, aktuálně se nám podařilo vybrat nádherné 4 000 Kč, což odpovídá 40km. Mám velkou radost! Díky!

K. aneb "říďa na cestách"


Ps. Víte kolik km budu muset ujít průměrně? 
Mělo by to být 35km. Vzhledem k tomu, že první dny ujdu méně, abych se rozešla  a pak mne čeká také trošku převýšení, tak budu následně dohánět a 40km/den mne rozhodně nemine. 

Založení výzvy

Charita Jindřichův Hradec
Mít střechu nad hlavou, čistou postel, jídlo, oblečení pro sebe i pro děti, školní pomůcky či mít možnost prožít různé výlety, mít lidi, o které se můžeme opřít … Nebo NEMÍT TÉMĚŘ NIC. Pro většinu z nás je samozřejmostí mít suchou, teplou postel, v lednici jídlo, dopřát dětem spoustu zážitků, koupit oblečení, mít kolem sebe lidi, o které se můžeme opřít. Jsou ale mezi námi lidi, které potkala nepřízeň osudu, ku příkladu finanční krize, ztráta střechy nad hlavou, ztráta práce, přírodní živly, válka… Jediné, co mají jsou díry. Díry v oblečení, ve střeše (pokud nějakou mají), díry v rozpočtu (prázdnou peněženku, prázdnou lednici), díry ve vztazích, v životě… My těmto lidem můžeme POMOCT! Neexistuje malý dar, každá koruna se počítá! Podpořte nás, abychom dokázali i nadále důstojně podporovat a zvedat lidi ze společenského dna a nabízet jim druhou šanci na nový život. Jsme Charita Jindřichův Hradec.
Pomáháme.
Jsme organizace, která má možnost pomáhat LIDEM V NOUZI, v kritické životní situaci, dětem i rodinám s dětmi, lidem bez domova a těm, kteří se v důsledku covidových opatření nebo v důsledku živelné pohromy a jinou souhrou nešťastných událostí ocitli v tísni. Naše služby jsou úzce propojené a plně připravené i na pomoc uprchlíkům, v této době zejména z Ukrajiny. Umíme jim pomoct a podpořit je v rámci krizové intervence a ve všech oblastech, v kterých se pohybujeme a které jsou pro ně existenčně nevyhnutné. 

A teď máte jedinečnou možnost podpořit a pomoci lidem v nouzi i VY. Chceme jim ukázat, že se dá žít i jinak – líp. Můžete spolu s námi dát těmto lidem šanci „vyhrabat se“ z beznaděje, z okraje společnosti a začít žít plnohodnotně a beze strachu.  

POMOŽTE NÁM POMÁHAT.

Podpořte nás a přispějte, abychom měli dostatečně pevnou ruku a dokázali i nadále důstojně podporovat a zvedat lidi ze země a nabízet jim druhou šanci na nový život - jsme Charita Jindřichův Hradec.

Našim klientům poskytujeme v současnosti 5 služeb:

·       Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi sv. Rity
·       Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kompas
·       Poradna pro lidi v nouzi
·       Noclehárna sv. Antonína
·       Sociální rehabilitace sv. Markéty


Mezi naše další služby patří:

·       Výdejna Samaritán (materiální pomoc osobám v nouzi)
·       Neformální vzdělávání v České Kanadě
(vzdělávání dětí se špatným školním prospěchem zejména ze sociokulturně znevýhodněného prostředí)


 
Příběh z Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Kompas (NZDM) - aneb pomáhat může každý:

Počátkem února začal službu našeho (NZDM) Kompas využívat mladík (kolem dvaceti let věku), který se o této službě dozvěděl prostřednictvím Noclehárny sv. Antonína, kde přečkával noci, protože se ocitl bez domova. Chladná únorová odpoledne a podvečery trávil v klubu Kompas, kde ochotně pomáhal se školní přípravou přítomných dětí. Seznámil se tak s chodem této naší služby, pracovníky a ostatními klienty.  Náš pedagogický pracovník Petr Švepeš o něm říká: "Byl komunikativní a  pracovníkům prozradil, že měl těžké dětství,  jeho otec byl alkoholik, který se o něj nestaral a nezajímal..." . "Protože jej v Jindřichově Hradci nic nedrželo, rozhodl se město opustit a začít nový život jinde." dodává. Pracovníci NZDM mu pomohli se sepsáním životopisu a zapůjčili mu služební telefon k obvolávání pracovních nabídek. Službu využíval celkem jeden týden. Následně odjel do západních Čech za novým zaměstnáním a bydlením. 
Věříme, že s Vaší pomocí bude mít více lidí šanci na lepší život. Děkujeme!
 


Účelem sbírky je podpora a rozvoj služeb, které Charita Jindřichův Hradec poskytuje. Udržení stávající kvality a případné zajištění rozšíření poskytovaných služeb. Sbírka je úředně registrovaná veřejná sbírka pod č. j. KUJCK 15967/2022 a pokud do ní přispějete převodem na účet nebo přes portál Darujme.cz, je dar daňově uznatelným nákladem. Stačí vyplnit žádost o vystavení potvrzení. Děkujeme😊

*

Ondra Novak

Lidičky pomozte ještě trošku na autíčko 🤗

Lenka Kulhankova
100 Kč

Držím palce pro dobrou věc !!!

Roman Mach

:)

Dárce

Díky!

Karolína Píchová

Hodně síly. Mám rád pěší poutě. Ještě dlouho mi ale nevyjde čas znovu putovat takovou dobu jako je 930 km, rád bych někdy v životě zkušenost opět zopakoval. V roce 2015 jsem šel Camino Francés z Saint Jean Pied de Port na konec světa Finisterre a Muxía.

Tomáš Satrapa
1 000 Kč

Děkuji moc za podporu! Je to tak, někdy není ten správný čas a musíme počkat než si nás camino znovu zavolá. Znám to moc dobře 😊Opatrujte se! K.

Karolína Píchová

Opatruj se, JK.

Dárce

Děkuji 😍 K.

Karolína Píchová

🙂

Dárce
500 Kč

Děkuji! ☺️

Karolína Píchová

Přeji klid a mír v duši

Iva Krejcova
300 Kč

Ano, to je důležité. Mnohokrát Vám děkuji!

Karolína Píchová

Přeji požehnanou pouť!

Dárce

Děkuji mnohokrát za podporu!

Karolína Píchová

Karolíno, přeji šťastnou cestu a na ní ať prožijete jen krásné chvíle! Těším se, až mi budete po návratu vyprávět své zážitky. Vraťte se v pořádku. :-) Lucka Váchová

Lucie Váchová
1 000 Kč

Lucko, mockrát Vám děkuji za podporu! Velmi si jí cením a těším se na setkání po návratu :)

Karolína Píchová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Jindřichův Hradec, projekt: MÍT či NEMÍT