Hana Vodrážková: Dárcovská výzva pro projekt 50 let pomoci s Lékaři bez hranic

Hanka slaví narozeniny s Lékaři bez hranic

vybíráme od 24.8.2022
2 111 Kč
vybráno 42 % z 5 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Zanedlouho oslavím již půl století, a protože to nejdůležitější pro dobré žití naštěstí sama mám, ráda bych podpořila ty, kteří pomáhají opravdu potřebným. Jsou jen o jeden rok starší než já, působí po celém světě a zachraňují lidské životy. Přispějte prosím Lékařům bez hranic - uděláte tím dobrý skutek i pro sebe a mě tím dáte ten nejlepší dárek k narozeninám. Děkuji. 

Za pár týdnů budu na tomto světě již půl století a jsem vděčná, že mám, co k životu potřebuju. Velkou rodinu, dobrého manžela, skvělé děti, práci, která mě baví a další koníčky, které mohu realizovat.

A samozřejmě vás - přátele.
 
Jak asi víte, tak si na "materiální statky" moc nepotrpím, proto jestli mi chcete k narozeninám udělat radost, tak mi nic nekupujte, ale protože i peníze pomáhají, přispějte prosím na Lékaře bez hranic.

Proč - asi není třeba vysvětlovat. Pečují o zdraví - to nejcennější co lidé mají.
A jsou všude, kde se jakékoliv problémy a těžkosti objeví.

Mám v Darujme.cz i jiné organizace, kterým občas sama přispívám, nemluvě o naší vlastní neziskovce RADKA z. s., která také letos strádá; a určitě jsou důležitá i další témata - např. životního prostředí či ochrany svobody a demokracie, bez nichž by náš život nebyl vůbec pohodlný. Je tu válka v Evropě a prezidentské volby v ČR, jež nám také výrazně ovlivňují životní spokojenost....

Volila jsem ale neutrální téma - lékařství - aby si získalo co nejvíce z vás.
Asi se ve mě ten vystudovaný zdravotník nezapře - jo a na té fotce jsem opravdu já, v lékařské praxi, před čtvrt stoletím :),

Cílová částka 5 tisíc Kč zajistí dostupnost péče pro 2 tisíce lidí!, můžeme jí i postupně navyšovat, ale každá koruna v místech světových krizí přináší úlevu - jak si můžete přečíst na webu projektu i této organizace.   

Děkuji za vaše příspěvky - dary a těším se z dobra, které společně děláme.

Tak poslední výzva - stačí jedno slovo - Rohingové - je mi smutno že je toto možné
https://www.lekari-bez-hranic.cz/rohingove-6faktu

Děkuji za dary prvním gratulantům a vyzývám ostatní - aktuálně Lékaři bez hranic zasahují např. i v Pakistánu - přes 1 000 mrtvých, přes 1 500 zraněných a 33 milionů obyvatel v nesnázích, povodně zaplavily více než 70% území! 

Založení výzvy

Lékaři bez hranic, o.p.s.
Války, epidemie a přírodní katastrofy dokážou ničit lidské životy i zdevastovat celé země. Připravit nás o blízké, domov, radost, důstojnost či zdraví. Krize zastavit neumíme, už 50 let ale léčíme ty, kteří v nich žijí.

Už 50 let zachraňujeme životy v krizích. Pomáhejte s námi.  


Díky vaší podpoře můžeme pomáhat na místech, kde jedna injekce, porce terapeutické výživy nebo litr pitné vody představují rozdíl mezi utrpením a úlevou, životem a smrtí. Každý váš dar pomůže ošetřit zraněné uprostřed ozbrojených konfliktů, ochránit děti před smrtelnými nemocemi nebo zajistit pitnou vodu pro celé rodiny v uprchlických táborech.  

Každý váš dar je důkazem, že na lidi, kteří se ocitli vnouzi, svět nezapomněl.

 
 

Hani, všechno nejlepší ;-) S.

Dárce
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Lékaři bez hranic, o.p.s., projekt: 50 let pomoci s Lékaři bez hranic