Mikuláš Kroupa: Dárcovská výzva pro projekt Paměť národa

Poděkování lidem, kteří tvoří Paměť národa

vybíráme od 11.8.2022
47 600 Kč
vybráno 95 % z 50 000 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dobrý den. Ke svým narozeninám bych si moc přál, abychom společnými silami shromáždili peníze pro Paměť národa, konkrétně pro redaktory, kteří natáčí vzpomínky pamětníků, koordinátorky Příběhů našich sousedů, kameramany, editory, prostě všechny spolupracovníky, kolegy a kolegyně Post Bellum. Zaslouží si za tisíce natočených a zpracovaných příběhů z 2. světové války a komunismu, výstavy, knihy, za Institut PN, za pomoc Ukrajině nejen veliké poděkování, ale i oslavu. Rád bych pro ně uspořádal dvoudenní setkání. Pohostil je dobrým vínem, pozval muzikanty, ubytoval, zorganizoval výlet, a hlavně všem moc poděkoval za jejich skvělou, záslužnou a profesionálně odvedenou práci. Přál bych si pozvat minulé i současné spolupracovníky, kterých je celkem více než čtyři sta. Ne všichni budou moci, ne všichni přijedou na dva dny.


Pozvu čtyři sta spolupracovníků Paměti národa na společné dvoudenní setkání. Za dvacet let práce tohoto úžasného týmu bych rád sezval kolegy na dva dny, které strávíme povídání o naší práci, diskuzí, hledáním nápadů, vyprávěním, oslavou, tancem, výletem. Neboť, jak říkal Havel: "Život je radostná spoluúčast na zázraku bytí."    
POST BELLUM
Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví, která nesmějí zmizet. Vyzpovídali jsme už tisíce pamětníků. Jsme přesvědčeni, že zkušenost našich rodičů a prarodičů s totalitními režimy 20. století nám může pomoci k tomu, abychom lépe chránili svobodu a demokracii v současnosti. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!
Ve filmových studiích i u pamětníků doma, natáčíme vzpomínky na klíčové okamžiky  naší nedávné minulosti. Založili jsme a spravujeme největší sbírku pamětí v Evropě, která je veřejně přístupná on-line. Pracují s ní nejen badatelé, ale i novináři, filmaři, učitelé, žáci a vy můžete také. Najdete v ní tisíce příběhů pamětníků. Chceme, aby se na jejich životní příběhy nezapomnělo, a proto se je snažíme poutavě vyprávět dál - v rozhlasových i televizních pořadech, filmech, knihách, komiksech, na výstavách, internetu i v mobilních aplikacích. Vzděláváme žáky a studenty základních, středních i vysokých škol a pomáháme jejich učitelům. Vždy 17. listopadu udílíme Ceny Paměti národa v Národním divadle. Pro veřejnost otevíráme v krajských městech Instituty Paměti národa, kde je možné se moderním způsobem potkats naší minulostí. Stále hledáme nové cesty, jak vzpomínky pamětníků šířit dál. 

Věříme, že vyprávěním příběhů se předávají i hodnoty, a proto jsme odhodláni připomínat zkušenost s totalitními režimy 20. i 21. století. Budeme vděčni, když u toho budete s námi. Staňte se dárcem a pomozte nám pečovat o Paměť národa. Děkujeme!

Díky za to, co děláte.

Dárce
1 000 Kč

Děkuji Vám všem za Vaší práci, mimo jiné, připomínání zmařených životů,,,
MJ

Jiří Marvan
500 Kč

Děkuji za vaši práci.

Ivana Bočková
300 Kč

Díky a držte se!

Vladimír Čepelák
300 Kč

Vážím si vaší práce. Děkuji.

Jiřina Šleichrtová
500 Kč

Blahopřeju a pořádně to se všemi oslavte!

Alena Blažejovská

Paměť potřebujeme i v nekonečném boji s lidskou hloupostí a zlobou. Co děláte, má opravdu smysl. 👍

Otmar
500 Kč

Děkuji za Vaši práci! ❤️🙏

Dáša Ejemová
500 Kč

Správná "srdcová" výzva, NULI

Mirka Nulíčková
1 000 Kč

Díky, že jste a že děláte, to co děláte.

Vladimír Bystrov
10 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
POST BELLUM, projekt: Paměť národa