Adéla Ivan Jansová: Dárcovská výzva pro projekt Pomáháme Ukrajině - SBÍRKA PRO NEONATOLOGIE

Podpořme neonatologie na Ukrajině

vybíráme od 25.3.2022
1 000 Kč
vybráno 10 % z 10 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Každý den se na Ukrajině narodí kolem 1000 dětí a asi 100 z nich bude vyžadovat nějakou formu neonatální intenzivní péče. Neonatologičtí zdravotníci v Kyjevě a dalších městech jsou nyní nuceni pracovat v provizorních podmínkách. Předčasně narozená a nemocná miminka potřebují zvláštní péči, která vyžaduje speciální zdravotnický materiál. A toho je vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině akutní nedostatek.  
Nedoklubko ve spolupráci s českými neonatology založilo sbírku na pořízení potřebného materiálu jako jsou například kanyly, nosní masky, nitrožilní infuzní systémy, sondy a další vybavení. Pomozme společně s Nedoklubem porodnicím na Ukrajině. 
Nedoklubko, z.s.
Ve spolupráci s českými neonatologickými zdravotníky a Českým centrem Kyjev pořádáme sbírku na nákup zdravotnického materiálu pro porodnice na Ukrajině. Víme, co jim chybí a máme nyní možnost dodat na Ukrajinu speciální zdravotnický materiál.
Každý den se na Ukrajině narodí kolem 1000 dětí a asi 100 z nich bude vyžadovat nějakou formu neonatální intenzivní péče. Neonatologičtí zdravotníci v Kyjevě a dalších městech jsou nyní nuceni pracovat v provizorních podmínkách.
Předčasně narozená a nemocná miminka potřebují zvláštní péči, která vyžaduje speciální zdravotnický materiál jako jsou například kanyly nebo endotracheální rourky, ale i mnoho dalšího. Aktuálně je vzhledem k situaci na Ukrajině akutní nedostatek tohoto materiálu. Čeští neonatologičtí zdravotníci, České centrum Kyjev, Nedoklubko a ukrajinské sdružení rodičů Early Birds se spojili, aby zajistili finance, nákup a co nejrychlejší dodání konkrétního potřebného materiálu do ukrajinských porodnic.

"Všechny předčasně narozené děti jsou skutečnými superhrdiny, protože každý den bojují o život: Učí se dýchat, udržovat teplotu, jíst, přibírat na váze. Ale i superhrdinové potřebují pomoc!"

Sdružení rodičů Early birds podporuje rodiny předčasně narozených dětí na Ukrajině.

EDIT: 29. 3. odjelo plné auto pomoci z Nedoklubka na Ukrajinu, 31. 3. si zásilku převzala Káťa ve Lvově: "Modlili jsme se, aby okupanti pomoc pro neonatologie nechali projet," říká Káťa z Kyjeva





Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: Pomáháme Ukrajině - SBÍRKA PRO NEONATOLOGIE