Nedoklubko, z.s.


Pomoc Ukrajině Zdraví

Pomáháme Ukrajině - SBÍRKA PRO NEONATOLOGIE

Ve spolupráci s českými neonatologickými zdravotníky a Českým centrem Kyjev pořádáme sbírku na nákup zdravotnického materiálu pro porodnice na Ukrajině. Víme, co jim chybí a máme nyní možnost dodat na Ukrajinu speciální zdravotnický materiál.

vybíráme od 10.3.2022

Pomáháme Ukrajině - SBÍRKA PRO PORODNICE

Ve spolupráci s českými neonatology a díky Českému centru Kyjev pořídíme a doručíme speciální zdravotnický materiál, který akutně potřebují nejen pro předčasně narozené děti na Ukrajině.
377 902 Kč
vybráno 54 % z 700 000 Kč

přispělo

443 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Každý den se na Ukrajině narodí kolem 1000 dětí a asi 100 z nich bude vyžadovat nějakou formu neonatální intenzivní péče. Neonatologičtí zdravotníci v Kyjevě a dalších městech jsou nyní nuceni pracovat v provizorních podmínkách.
Předčasně narozená a nemocná miminka potřebují zvláštní péči, která vyžaduje speciální zdravotnický materiál jako jsou například kanyly nebo endotracheální rourky, ale i mnoho dalšího. Aktuálně je vzhledem k situaci na Ukrajině akutní nedostatek tohoto materiálu. Čeští neonatologičtí zdravotníci, České centrum Kyjev, Nedoklubko a ukrajinské sdružení rodičů Early Birds se spojili, aby zajistili finance, nákup a co nejrychlejší dodání konkrétního potřebného materiálu do ukrajinských porodnic.

"Všechny předčasně narozené děti jsou skutečnými superhrdiny, protože každý den bojují o život: Učí se dýchat, udržovat teplotu, jíst, přibírat na váze. Ale i superhrdinové potřebují pomoc!"

Sdružení rodičů Early birds podporuje rodiny předčasně narozených dětí na Ukrajině.

EDIT: 29. 3. odjelo plné auto pomoci z Nedoklubka na Ukrajinu, 31. 3. si zásilku převzala Káťa ve Lvově: "Modlili jsme se, aby okupanti pomoc pro neonatologie nechali projet," říká Káťa z Kyjeva





Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Myslíme na vás.💕

Ajka a Vikýsek

🙏

Sven Relovsky
2 000 Kč

Myslíme na vás. Držte se.❤

Alice a Viky

Posielame pozdravy a veľa sily aj zo Slovenska.

Dárce

Brzy budu také přivádět na svět miminko a nedovedu si představit rodit v tak těžkých podmínkách s neustálou obavou a hrozbou nad hlavou. Ať se podaří zachránit co nejvíce miminek a maminek..Hodně sil, energie a odvahy..

Dárce
2 755 Kč

Ukrajina bude žít a zvítězí!

Martin Kucler
1 000 Kč

Pro miminka.

Michal Klíma

Thank you for each saved life

David Horák
500 Kč

Děkujeme za všechno ❤️🙏 bojujte, vydržte ❤️ Jsme v tom s vámi 🇺🇦❤️

Tereza Zdvihalova
300 Kč

Myslime na vás, ať ta hrůza co nejdřív skončí a vy můžete ve zdraví vyrůstat v láskyplných rodinách. Maminkám i zdravotníkům přejeme hodně sil, držíme palce. ❤️

Jaroslava Reegenová