Jiri Eichler: Dárcovská výzva pro projekt Paměť národa

Habilis Steel pomáhá Ukrajině

vybíráme od 28.2.2022
88 200 Kč
vybráno 88 % z 100 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Obyvatelé Ukrajiny zažívají nejhorší dny svých životů. Pojďme společně podpořit sbírku, která slouží k materiální pomoci ukrajinské armádě a k humanitární pomoci lidem postiženým invazí ruské armády.  
Nechceme pasivně sledovat bezprecedentní útok na svobodnou zemi. Výzva je určena Všem našim známým, zaměstnancům a obchodním partnerům společnosti. Naší sbírkou Habilis Steel spol. s r.o. chceme jasně vyjádřit náš odmítavý postoj k invazi a naši maximální podporu Ukrajině a jejím obyvatelům.
Děkujeme, že Vám dění na Ukrajině není lhostejné a připojíte se k naší sbírce!
POST BELLUM
Zapomínat je snadné. Proto natáčíme a vyprávíme svědectví, která nesmějí zmizet. Vyzpovídali jsme už tisíce pamětníků. Jsme přesvědčeni, že zkušenost našich rodičů a prarodičů s totalitními režimy 20. století nám může pomoci k tomu, abychom lépe chránili svobodu a demokracii v současnosti. Dokumentujeme, vyprávíme, vzděláváme a pomáháme. Bez vás bychom nic z toho nedokázali. Děkujeme za vaši podporu!
Ve filmových studiích i u pamětníků doma, natáčíme vzpomínky na klíčové okamžiky  naší nedávné minulosti. Založili jsme a spravujeme největší sbírku pamětí v Evropě, která je veřejně přístupná on-line. Pracují s ní nejen badatelé, ale i novináři, filmaři, učitelé, žáci a vy můžete také. Najdete v ní tisíce příběhů pamětníků. Chceme, aby se na jejich životní příběhy nezapomnělo, a proto se je snažíme poutavě vyprávět dál - v rozhlasových i televizních pořadech, filmech, knihách, komiksech, na výstavách, internetu i v mobilních aplikacích. Vzděláváme žáky a studenty základních, středních i vysokých škol a pomáháme jejich učitelům. Vždy 17. listopadu udílíme Ceny Paměti národa v Národním divadle. Pro veřejnost otevíráme v krajských městech Instituty Paměti národa, kde je možné se moderním způsobem potkats naší minulostí. Stále hledáme nové cesty, jak vzpomínky pamětníků šířit dál. 

Věříme, že vyprávěním příběhů se předávají i hodnoty, a proto jsme odhodláni připomínat zkušenost s totalitními režimy 20. i 21. století. Budeme vděčni, když u toho budete s námi. Staňte se dárcem a pomozte nám pečovat o Paměť národa. Děkujeme!

Sílu Všem hrdinům Ukrajiny !

Dárce
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
POST BELLUM, projekt: Paměť národa