Doplacení výzvy "Běhám pro Leontinku" z roku 2021

vybíráme od 3.1.2022
565 Kč
vybráno 100 % z 565 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Doplacení výzvy "Běhám pro Leontinku" z roku 2021
Doplacení výzvy "Běhám pro Leontinku" z roku 2021
NADACE LEONTINKA
Vydejte se s Leontinkou kolem světa a cestou podpořte nevidomé rodiče a jejich děti! Navštívíme společně více než 30 úžasných míst na naší planetě, cíl cesty je ale jediný - finančně podpořit program, který pomáhá s přípravou do školy dětem nevidomých rodičů. Výjimečný zážitek a dobrý pocit zaručen všem!
Nevidomí rodiče by svým dětem chtěli dopřát to nejlepší vzdělání, kvůli svému zrakovému handicapu jim ale nemůžou pomoci se vším, co škola vyžaduje. Proto v organizaci Okamžik vznikl program, ve kterém speciálně proškolení studijní asistenti docházejí do rodin a pomáhají dětem ve věku 4 až 15 let s předškolní a školní přípravou. Ale nejen to. Podporují děti i v jejich mimoškolních aktivitách, výtvarně spolu tvoří nebo hrají vzdělávací hry. Tito asistenti také dobře rozumí potřebám nevidomých rodičů, usnadňují jim komunikaci se školou a aktivně je zapojují do školní přípravy jejich dítěte.
Program nyní využívá už 9 rodin, což znamená zhruba 600 hodin odborné pomoci v rodinách ročně a další hodiny distanční pomoci od koordinátorů projektu. I když program vznikl už před pandemií Covid-19, opakované uzavření škol jen zvýraznilo jeho potřebnost.

Jednoznačně musím napsat, že naše pomocnice je naprosto super!!! Veškeré školní těžkosti snášíme přijatelně jen díky ní. Moc hezky s dcerou zachází. Děláme společně pěkné referáty. Umí si poradit, i když se dceři zrovna nedaří. Bez ní bychom to nejspíš ani nezvládly. Velmi děkuji za možnost takové spolupráce. Je užitečná a v této době maximálně potřebná.

Aby tento projekt mohl dál bezplatně nabízet svoji pomoc rodinám a svoje služby dále rozšiřovat mezi větší počet rodin, potřebuje naši finanční podporu.

JAK MŮŽETE PROGRAM PODPOŘIT?

  • ZAKOUPENÍM PALUBNÍ VSTUPENKY NA NAŠI CESTU KOLEM SVĚTA
Vybrat si můžete z více variant:

200 korun = Economy Class =  1 HODINA ODBORNÉ POMOCI
400 korun = Business Class = 2 HODINY ODBORNÉ POMOCI
800 korun = First Class = 4 HODINY ODBORNÉ POMOCI
1 600 korun
= VIP = 8 HODIN ODBORNÉ POMOCI
2 400 korun (a více) = Private Jet = 12+ HODIN ODBORNÉ POMOCI

Každá vstupenka znamená skutečnou pomoc nevidomým rodičům a jejich dětem. Ale nejen to! Jejím zakoupením se stáváte účastníkem naší virtuální cesty kolem světa, která Vás postupně povede přes více než 30 úžasných míst na všech 7 kontinentech. Cestující z Business třídy navíc navštíví i několik exotických ostrovů a cestující z První třídy se podívají ještě na Antarktidu a Arktidu! Pro naše VIP cestující máme připravenou speciální zastávku na ostrově Grónsko a pasažéry Private Jet vezmeme soukromým tryskáčem takřka do nitra islandských vulkánů!
Ke každému z míst Vám do emailu postupně přistanou příspěvky od našeho "dream teamu" devíti známých cestovatelů, kteří dané místo navštívili. O své cestovatelské zážitky se s Vámi podělí nejlepší český himalájský horolezec Radek Jaroš (radekjaros.cz), ředitel známého cestovatelského festivalu Kolem světa Karel Wolf (kolemsveta.cz), cestovatel a fotograf Jaroslav Bouzek (theworldinpictures.cz), cestovatel, biolog a fotograf makro i mikroskopického světa Petr Jan Juračka (petr.juracka.eu), cestovatel a publicista Jiří Kalát (jiri-kalat.cz), Slávek Král (slavekkral.cz), který se na cesty kolem světa vydává autostopem se svou fenkou Corey, geograf a fotograf Pavel Svoboda (photo-svoboda.cz), cestovatel a dobrodruh Karel Štěpánek (travel4ever.cz) nebo horolezkyně a průvodkyně Radka Tkáčiková (tkacikova.cz).
Ale to ještě není všechno! Pokud jste vášnivá běžkyně či cyklistka nebo vášnivý běžec či cyklista, můžete si s naší výzvou ještě i zasportovat a svými zdolanými kilometry nám pomoci s virtuálním cestováním po mapě světa! Pro tento účel máme v aplikaci STRAVA vytvořené dva kluby, do kterých se můžete hned teď připojit a objevovat s námi svět po nohou či na kole!
Czech Republic Club | S Leontinkou kolem světa po nohou on Strava
Czech Republic Club | S Leontinkou kolem světa na kole on Strava

Uplynulý více než rok byl náročný pro každého z nás a mimo jiné nás připravil o možnost cestovat a navštěvovat naše oblíbená místa i poznávat ta nová. I proto se v našem malém nadačním týmu zrodil nápad odměnit naše podporovatele, kromě dobrého pocitu z pomoci, tentokrát i něčím opravdu speciálním. ❤

Připojte se k naší výzvě, rozšiřte si obzory a procestujte s Leontinkou celý svět!
I když je naše cesta pouze virtuální, POMOC, kterou přináší, je SKUTEČNÁ!






Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
NADACE LEONTINKA, projekt: S Leontinkou kolem světa: Podpora vzdělávání dětí nevidomých rodičů