Renáta Valerie Nešporek: Dárcovská výzva pro projekt Zastavme násilí na ženách a dívkách

VADÍ VÁM, KDYŽ MUŽI BIJÍ ŽENY? MI TEDY ANO! POJĎME S TÍM NĚCO UDĚLAT!

vybíráme od 24.11.2021
300 Kč
vybráno 1 % z 50 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Možná jste se už setkali ve svém okolí s násilím na  ženách. Udělali jste něco? Nebo se vám svěřila kamarádka, že ji partner psychicky deptá, znásilňuje nebo bije. Vyslechla jste ji? Poradila? Pomohla vaše rada a situace se změnila? Ne? Tak teď můžete skutečně pomoci.
Víte, že existuje nezisková organizace  Česká ženská lobby, která problematiku násilí na dívkách a ženách řeší? Má k tomu celou řadu nástrojů mj. nabízí advokační činnost na pomoc obětem a přeživším násilí, lobuje za ratifikaci Istanbulské úmluvy a legislativní změny. Chcete vědět víc? Sledujte https://czlobby.cz/cs a https://www.facebook.com/czlobby.

Česká ženská lobby
Přerušení řetězce násilí na ženách a dívkách je nezbytnou podmínkou k dosažení skutečné rovnosti mezi ženami a muži. Je nutné naslouchat hlasům obětí a přeživších, poskytovat jim podporu a péči a ukončit přetrvávající beztrestnost pachatelů tím, že budou čelit spravedlnosti.

Při České ženské lobby působí pracovní skupina proti násilí na ženách a dívkách sestávající z profesních organizací pomáhajících přeživším a obětem násilí. Má zastoupení ve Výboru pro prevenci domácího násilí a násilí na ženách, který je poradním orgánem Rady vlády pro rovnost žen a mužů.

Priority pracovní skupiny

  • Sdílení informací a vytváření společných stanovisek
  • Lobbing za ratifikaci Úmluvy proti násilí a legislativní změny
  • Monitorování naplňování akčního plánu prevence domácího a genderově podmíněného násilí
  • Osvětové aktivity vedoucí k informování veřejnosti 




Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Česká ženská lobby, projekt: Zastavme násilí na ženách a dívkách