Pavel Vondrys: Dárcovská výzva pro projekt Duševní zdraví pro 3 500 školáků

Děti za to nemůžou

vybíráme od 22.11.2021
4 000 Kč
vybráno 13 % z 30 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořme naše děti, pro které je tahle doba ještě těžší než pro nás!
Když jsem byl malej, chodil jsem do školy ... Nikdy by mě nenapadlo, že to jednou budou mít děti jinak. Můžem se hodně lišit v názorech, ale asi se shodneme, že ten, kdo tuhle dobu nese těžce, jsou děti a dospívající. "Nevypusť duši" jsou lidi, kterým věřím. I kdyby jejich akce pomohly jen pár dětem, které neví kudy kam, stojí to za to. Prosím, podpořte aktivity organizace "Nevypusť duši" alespoň symbolickou finanční částkou.
Nevypusť Duši, z. s.
Ačkoliv je nevidíme, jsou tady s námi. Úzkost, strach, obavy - pocity, které děti a mladí lidé nyní zažívají častěji, než kdy dříve. Společně to můžeme změnit. Podpořte naše workshopy Duševní zdravovědy, abychom v příštím roce naučili více než 3 500 školáků, jak pečovat o své duševní zdraví a nevypustit duši.
Klíčová je prevence. Aby děti a mladí lidé věděli, jak pečovat o své duševní zdraví a nebáli se říct si o pomoc.

Na workshopech s žáky proto mluvíme o tom, jakou péči věnovat své psychice, aby zůstala zdravá. Jak mohou kamaráda, rodinu či učitele požádat o pomoc. Ale i kde vyhledat zkušeného odborníka, když běžné způsoby řešení duševních obtíží již nefungují.

Z uskutečněných webinářů jsme zjistili, že až 45% dětí a mladých lidí zažívalo větší stres během distanční výuky. Stres, sociální izolace a uzavření škol se na jejich psychice výrazně podepsalo, čehož si všímáme ve školách i nyní.

Připojte se proto k naší misi a pomozte nám šířit péči o duševní zdraví mezi dětmi a mladými lidmi po celé České republice. 

Je důležité jim poskytnout potřebnou oporu a porozumění, ukázat, že na to nejsou sami, a že jakkoliv velká trápení mají svá řešení a duši lze uzdravit.

Děkujeme.


Co díky vašemu daru budeme moct podniknout:

  • Do konce školního roku rozšíříme znalost péče o duševní zdraví mezi více než 3 500 dětí po celé České republice.

  • Od ledna 2022 navštívíme ještě více středních škol s workshopem Duševní zdravověda pro středoškoláky. 

  • Vytvoříme sérii online materiálů, které do konce školního roku postupně představí jednotlivé služby českého systému péče o duševní zdraví. K dispozici budou zdarma a kdykoliv na našich webových stránkách. (Materiály o linkách důvěry a psychoterapii jsou dostupné již nyní na našich webových stránkách.)

  • Z těchto materiálů vytvoříme ucelenou brožuru, která bude zdarma dostupná na našich webových stránkách a tištěnou verzi budeme moci zdarma poskytnout navštíveným školám. Tak, aby každá škola věděla, jakou péči může dětem, mladým lidem a jejich rodičům doporučit.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nevypusť Duši, z. s., projekt: Duševní zdraví pro 3 500 školáků