Lenka Polcerová: Dárcovská výzva pro projekt Pro inovace ve vzdělávání

Krokuju pro vzdělávání 21. století

vybíráme od 1.10.2021
40 889 Kč
vybráno 136 % z 30 000 Kč

přispělo

50 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Co mám malého syna, je pro mě fakt výzva najít čas, energii a chuť na pravidelný pohyb. Zároveň mi záleží na tom, aby se mohl v budoucnu kvalitně vzdělávat on, ale i tisíce jeho vrstevníků. A proto vznikla kroková výzva na podporu Asociace neformálního vzdělávání (ANEV). 
S prckem, co nevydrží v kočárku či nosítku, dávám víc jak 10.000 kroků denně spíš výjimečně. A tak vyzývám sama sebe i vás - dáme v říjnu 350.000 kroků? To je 11.290 denně PO CELÝ MĚSÍC. Uf. Za sluníčka v babím létě se to zdá jako pohoda, v podzimních plýskanících a tmě už asi méně. :-) V mém případě bude část z toho navíc s 19kg batoletem na zádech, no. Ale kdyby to bylo jednoduchý, není to výzva, ne?

Ke krokům samozřejmě připojuji i výzvu k přispění. V organizaci Asociace neformálního vzdělávání (ANEV) pracujeme s kolegyněmi už léta, pečujeme o ni, rozvíjíme, zkoumáme a posouváme (ANEV i samy sebe). Naším hlavním cílem je rozvíjet vzdělávání, aby se mladí lidé mohli učit tak, jak jim to vyhovuje, a pracovali na dovednostech potřebných pro život v 21. století. S kopou zkušeností z neformálního vzdělávání podporujeme jak ty, kteří s mladými pracují mimo školu, tak učitele, nebo třeba i sociální pracovníky. Vzděláváme, vytváříme publikace a e-learningy, experimentujeme a přinášíme inovace ze zahraničí. Snažíme se posouvat dopředu neformální vzdělávání i školství. Je toho fakt dost.

Na evropské úrovni existuje financování pro mezinárodní projekty, nicméně na národní úrovni je možnost financování dost omezená. Nadace a fondy se zaměřují spíš na školy a státní rozpočet pro práci s mládeží tak omezený, že organizace, které nemají přímé aktivity pro mládež, mají mizernou šanci nějakou podporu získat (ano, i když máme v podstatě větší dopad, protože 10 námi vyškolených pracovníků s mládeží zasáhne další desítky až stovky mladých). Zkoušíme, co jde, ale někdy to prostě vyjde tak, že potřebujeme podporu drobných dárců, abychom se udrželi v chodu. A tak to je právě letos.

Díky podpoře bude ANEV moci třeba:
  • pořádat vzdělávací a sdílecí jednohubky, aby si mohli vzdělavatelé hned osahat nové metody, přístupy, inspirovat se a to aplikovat ve svých aktivitách (nap. NEčaje)
  • popularizovat neformální vzdělávání - rozvíjet web neformalnivzdelavani.eu a připravovat zprávy do médií (třeba takto)
  • navázat spolupráci s univerzitami a podílet se na vzdělávání studentů pedagogiky
  • ...a mnoho dalšího.
A co za to kromě dobrého pocitu? Ze všech darů od 1000,-Kč výše vylosuju jednoho podporovatele, který ode mě dostane parádní dort! To abychom ty vychozené kalorie dostali trochu do normálu, cha cha :-) 
A pokud vás zajímá činnost ANEV, určitě se vám bude hodit 50% sleva na naše publikace pro všechny, kdo se mnou dají celých 350.000 kroků! 

Za veškerou podporu (finanční i krokovou) obrovské DÍKY!
Lenka
Asociace neformálního vzdělávání, z.s.
Chceme změnu přístupu ke vzdělávání mladých lidí. Průzkumy ukazují, že je třeba mladé lidi připravovat na reálný život v 21. století. Vybavit je dovednostmi, které uplatní každý den, ať už se jedná o schopnost řešení problémů, spolupráci v týmu, přizpůsobivost, efektivní komunikaci nebo podnikavost. ANEV k této změně přispívá rozvojem těch, kteří s dětmi a mladými lidmi pracují. Řadu let vzděláváme jednotlivce i organizace pracující s mladými lidmi, a poskytujeme jejich vedení dlouhodobou a metodickou podporu. Podpořte nás, ať můžeme v této práci pokračovat.
Rozvíjení pracovníků s mládeží (vedoucích kroužků či táborů) a učitelů je naší hlavní činností. Věnujeme se této podpoře přes 8 let, dlouhodobě a systematicky,  pracujeme se vzdělávacími potřebami a ptáme se na  smysl, užitek a cíl každé aktivity, kterou připravujeme. Víme, jak na rozvoj kompetencí (tedy znalostí, dovedností a postojů); vytvořili jsme vlastní metodologii i nástroje - publikaci a e-learning. Učíme vedoucí kroužků, pedagogy a lektory, jak pracovat interaktivně, inkluzivně, zohledňovat různé styly učení, jak hledat a rozvíjet talent a osobnost každého dítěte nebo mladého člověka. Víme, jak dělat vzdělávání zábavné a současně využitelné pro život. Spolupracujeme s organizacemi v zahraničí a přinášíme inovace a inspiraci do ČR. Vycházíme z principů neformálního vzdělávání a chceme do škol, neziskovek i vzdělávacích institucí přinášet inspiraci a nové metody práce.

Abychom mohli dělat svojí práci nezávisle a vytvářet další metodické materiály, hledáme různé způsoby finanční podpory. Vy můžete být součástí.

Darem přispějete například na:
  • pořádání vzájemně inspirujících a vzdělávacích jednohubek, jako jsou NEsnídaně a NEčaje
  • organizaci mini-konference Laboratoř neformálního vzdělávání
  • rozvoj nového informačního webu o neformálním vzdělávání www.neformalni-vzdelavani.eu
  • realizaci dlouhodobých vzdělávacích programů, například dalšího ročníku školení Marker CS
  • mentoring, koučing a další způsoby podpory pracovníků a pracovnic s mládeží a jejich organizací
  • Podporu organizací v nastavování systému hodnocení kvality vzdělávacích aktivit
  • vzdělávání pedagogů - současných i budoucích
  • propagaci vzdělávání v práci s mládeží v oborových i mainstreamových médiích (jako např. tady)


Máte výstupy? A můžeme je vidět? :)
Samozřejmě, dostupné jsou on-line a zdarma. Pár příkladů:
  • Slabikář neformálního vzdělávání provádí čtenáře vzdělávacími aktivitami v práci s mládeží od A do Z.
  • Developing Youth Work Innovation zasvětí čtenáře do tajů inovací v práci s mládeží v Evropě.  V angličtině.
  • ESC Galaxy provází aspekty vzdělávacích projektů pro dobrovolníky zejména pod hlavičkou Evropského sboru solidarity. Také v angličtině.
  • E-learning hravě ukazuje, jak pracovat se vzdělávacími cíli aktivit v práci s mládeží.

Všechny projekty a aktivity můžete procházet na našich webových stránkách
Za podporu mnohokrát děkujeme!


The turtle moves!

Dana Linhartová
500 Kč

Leni, máš můj obdiv :) Přeji hodně sil a mnoho dalších kreativních nápadů :) Ať se daří!!!

Veronika Krásová

Seel Seel

Martin Kubín
200 Kč

Díky za tvoji práci a vytrvalost, Lenko! A doufám, že se někdy dočkáme toho, že vzdělávací aktivity jako ty vaše budou mít zajištěné stabilní financování od státu.

Bára N.

Všetkých Vás pozdravujem a objímam. Nech sa Vám darí.

Jarmila Žišková
1 000 Kč

Díky :)

Zuzana Rengerová
500 Kč

Seš dobrá, Lenko ✌️

Marek Jargus
300 Kč

Už mám polovinu kroků... :)

Levon Movsesyan

Tak jsem poslala aspoň pár šušňů 😘

Lucie Gabrielová
300 Kč

Držím palce a snad někdy brzy na viděnou :)

Ajka Štindlová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Asociace neformálního vzdělávání, z.s., projekt: Pro inovace ve vzdělávání