Klára Vogelová: Dárcovská výzva pro projekt PFERDA všeobecná podpora

Pěšky napříč Slovenskem pro PFERDU

vybíráme od 30.6.2021
14 250 Kč
vybráno 48 % z 30 000 Kč

přispělo

27 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj všichni! Jsme Klára a Lukáš a vyrážíme za dobrodružstvím.  Představy o trávení dovolené se dost liší.. a tím i ta naše. My se letos rozhodli udělat ji prostě nezapomenutelnou. Vzali jsme si na měsíc volno v práci a vyrážíme v červenci na Slovensko.
Cesta hrdinov SNP je nejdelší a nejnáročnější pěší magistrála napříč celým Slovenskem. Před námi je bezmála 760 km a víc než 30 km převýšení s krosnou na zádech.

Víme, že nás čeká těžká cesta, která bude možná hodně bolet, ale kdy jindy, když ne teď.

Chtěli bychom celé cestě dát hlubší význam, a proto jsme si vymysleli tuhle výzvu! :) 

Rádi bychom s vaší pomocí vybrali 30.000,- na pomoc lidí s postižením v organizaci PFERDA.
Lidem, kteří neměli takové štěstí jako my a svou životní cestu si musí vydřít. To oni jsou hrdinové.

Za každý nastoupaný kilometr vzhůru bychom rádi vybrali 1.000,- a věřte, že každý metr a každá koruna bude znát!! :) ↗️



Proč zrovna PFERDA?
PFERDA pomáhá lidem s mentálním postižením být samostatnější. Učí je základní dovednosti, aby se mohli osamostatnit, bydlet sami , nebo začít pracovat. A práci jim také nabízí - v kavárnách, úklidovce a v pekárně. Za uplynulých osmnáct let už pomohl stovkám lidí s postižením a nejen jim, jejich rodiče teď mají klidnější spánek, že se jejich děti o sebe dokáží jednou sami postarat.

PFERDA má za sebou navíc hodně těžké období. Covid výrazně omezil chod kaváren i pekárnu a do toho všeho začátkem letošního roku bojoval s útokem hackerů. PFERDA dělá skvělou věc, která reálně pomáhá a zaslouží si pomoc.

Klára navíc ve PFERDOVI dlouhodobě pracuje a všechny klienty i pracovníky moc dobře zná. Přesně tak ví a dává ruku do ohně za to, že vysbírané peníze poputují právě tam, kam mají.. na pomoc lidí s postižením a rozvoj středisek pro ně.



✨✨Udělej první krok – přispěj... a my ty zbylé kroky uděláme za vás - a doslova!! :))

Sledujte naši cestu na instagramu - #spoluposvych

Odměna za příspěvky
Každému 10tému dárci pošleme pohled! 
(pokud chcete získat pohled - pozor je nutné mít vyplněnou adresu)

Ahoj všem, moc vás zdravíme!
 
Po 23 dnech se nám v pátek podařilo dojít až na Devín!

Máme za sebou 777 kilometrů a 30 km převýšení.
Takže jsme ve své podstatě 3,5x vylezli na Mount Everest! :)

Bylo to náročné, ale odnášíme si nespočet zážitků. I když nás někdy nohy boleli jako čert, každé ráno jsme našli motivaci vstát a jít dál, krok za krokem až do cíle.



Zvládli jsme to právě i díky vám. Děkujeme za každý příspěvek a každou milou zprávu, kterou jste nám poslali a která nás motivovala pokračovat jít dál. Děkujeme vám všem, kdo jste podpořili naši sbírku a pomohli s námi lidem s postižením ve PFERDOVI. ♥ To oni jsou pro nás bojovníci.

Veškeré info k naší cestě si můžete přečíst na našem instagramu.

Na začátku nás všichni odrazovali a říkali nám, že to nedáme. A dnes stojíme v cíli. Nevzdávejte se a běžte si za svými sny, i přesto, že se na začátku zdají jakkoliv bláznivé. ♥

Založení výzvy

PFERDA z.ú.
Dáváme lidem s postižením a jejich rodinám šanci na lepší život. Snažíme se o to, aby lidé s postižením v České republice žili bez omezení. Právo na důstojný a smysluplný život si zaslouží každý. Pomáháme zvyšovat dovednosti lidí s handicapem. Pomáhejte s námi.
PFERDA pomáhá v Královehradeckém kraji lidem s mentálním postižením a duševním onemocněním. Pomáhá tam, kde jim síly nestačí, nabízí zaměstnání a zprostředkovává další příležitosti k bydlení a k práci. 

S pomocí PFERDY už téměř 400 lidí s postižením žije lepší život. Obrovsky se posunuli, někteří z nich začali pracovat, bydlet samostatně a žít jako my ostatní. Naučili se věci, které jsou pro nás naprosto běžné, rozpoznat drahé/levné zboží v obchodech, nakoupit si, uvařit, nebo třeba vyprat si prádlo. Maličkosti, ale pro život tak důležité. 

A nejen oni, obrovsky se ulevilo i jejich rodinám.  Rodiče můžou s klidem usínat a nemají strach co jednou s jejich Pavlíkem, Janičkou, nebo Péťou bude, až na ně sami nebudou stačit. ♥

Jsme tu pro lidi s postižením už 17 let. Provozujeme 4 sociální služby a 4 sociální podniky. 

I pro nás jsou poslední dva roky dost náročné. Gastro provozy (kavárna Láry Fáry Rychnov, kavárna Láry Fáry Náchod a Pekárna Na Plechu) výrazně poznamenal covid ve formě velkých ztrát. Štěstí nám nepřálo ani začátkem roku 2021, kdy jsme se dostali do hledáčků hackerů, kteří nám odcizili účetní data. To pro nás bylo další citelnou ztrátou, ze které se stále oklepáváme. 

I tak bojujeme, rozhodně se nevzdáváme. Nejdůležitější je pro nás udržet pracovní místa pro lidi s positžením a poskytovat i nadále kvalitní sociální služby.  

Děkujeme.
Vaše pomoc je pro nás jedna z nejdůležitějších. 💜


"Myslím, že je důležité, abychom vraceli společnosti a našim bližním bez ohledu na naše profese. Všichni občas potřebujeme pomoc. A když se navzájem podporujeme, jsme všichni o něco silnější. " (Rhonda Hopkins)

Iva Laštovicová
Fundraiserka
+420 739 014 802  |   iva@pferda.cz

https://www.pferda.cz/
https://www.facebook.com/PFERDA/

Drzim palce a posielam pozdravy z Bratislavy.

Michal Piecka
500 Kč

Myslím na Vás ať to zvládnete, není to lehká cesta, hodně štěstí a sil!!!

Ludmila Freivaldová Třebešov 64 51601 Rychnov n Kn
1 000 Kč

a nebojte se popoběhnout - jako Lenka Vacvalová😅

Josef Chládek
500 Kč

Jste borci příště jdu s Vámi 😃

Michal Kubinec
1 000 Kč

Těším se na pohled!

Iva Lastovicova
1 000 Kč

Šťastnou cestu.

Petra Hátriková

Šťastnou cestu

Jiří Mašek

Šťastnou cestu dobrodruhům❤️ a mnoho dalších úspěchů Pferda - Vaše výrobky z pekárny jsou výborné 👍

Eva Vogelová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
PFERDA z.ú., projekt: PFERDA všeobecná podpora