Pavla Slezáčková: Dárcovská výzva pro projekt Živá komunita: Společně pro Smržice

Zastavte se na písničku

vybíráme od 30.5.2021
2 811 Kč
vybráno 56 % z 5 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Narozeninovou výzvou chci přispět Spolku rodičů Smržice, protože mám ráda místo kde žiju..........spolek organizuje aktivity pro všechny, tvoří komunitu, zajímá se o životní prostředí a chrání ho. K narozeninám si přeji aby jsme se společně potkali u táboráku a zazpívali si s kytarou. Kdy a kde se dozvíte. Díky moc......... Vybranou částku věnuji na komunitní aktivity.
Něco o Pavle.........není mi lhostejné místo kde žiju. Do Smržic jsem se s rodinou přistěhovala před 10 lety. Obec mě okouzlila svým krásným okolím a  přátelskou atmosférou. Po chvíli rozkoukání jsem se přidala k aktivním maminkám ve spolku rodičů, organizovaly jsme výlety a akce pro děti z obce. Tato činnost mě začala moc bavit a po nějaké době jsem se stala členkou a potom i vedoucí spolku. Spolkem prošlo několik desítek rodičů, jak děti odrůstají, mění se zájmy dětí i jejich rodičů, přesto s bývalými členy přátelství trvá a na některých akcích se stále potkáváme. Spolek je pro mě radostí, seberealizací,  tvořením, možností potkat se s přáteli, být užitečná druhým..........být "Živou komunitou". Mám ráda posezení u táboráku s kytarou, přáteli a sklenkou dobrého vína. Přijďte si se mnou zazpívat. Moc se těším.
Nadace Via
Jsme Spolek rodičů Smržice, jde nám především o rozvoj komunitního života v obci. Chceme společně pečovat o místo, kde žijeme, prostřednictvím akcí vytvářet nové příležitosti pro setkávání se sousedy, navazovat nová přátelství a zlepšovat životní prostředí. Letos připravujeme sousedský piknik, výlety, koncerty, cvičení, osvětové přednášky, dýňovou slavnost, prázdninový kemp a spoustu dalších aktivit. Milujeme Smržice, chceme je mít krásné a přátelské. Pojďte do toho s námi a přispějte na komunitní aktivity pro všechny!
V našem spolku si přejeme mít Smržice zelené, zdravé a dlouhodobě udržitelné. Všímáme si míst, která by potřebovala změnu k lepšímu, ať už je to oprava památek, obnova zeleně či vznik nové komunitní kompostárny. Sázíme stromy, chceme opravit eko-hřiště nebo sbíráme odpadky.
Podporujeme také společenský komunitní život v naší obci. Každoročně organizujeme dětský karneval, velikonoční tvoření na faře s doprovodným programem, výlet ke „Dni dětí“, sousedský piknik, soutěž o nejhezčí dýni, Mikulášskou nadílku a mnoho dalších akcí.

Abychom mohli naše aktivity zrealizovat, je potřeba mnoho věcí nakoupit, ať už je to výtvarný materiál na tvoření, odměny pro děti, občerstvení, zaplatit hudebníka nebo třeba pronajmout mobilní WC (na piknik). K výsadbám sehnat stromy a potřebný materiál k sázení a následné péči o ně. K opravě eko-hřiště zajistit dřevo a materiál na zpevnění. Na přednášky a cvičení domluvit lektory odborníky, jejich čas a příprava také něco stojí. Rádi bychom s vaší pomocí také dokončili hru Smržická hledačka – potřebujeme koupit kódovací schránku a graficky dokončit celkový vzhled herního plánku.

Všechny tyto drobné akce a aktivity podporují přátelskou atmosféru v obci. Naše činnost je pestrá a může se zapojit každý, kdo to cítí podobně. Zapojte se tedy i Vy! Váš dar půjde na komunitní akce, budete přesně vědět na co přispíváte. 

Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!

:-)

Veronika Schmittová
300 Kč

Vše nejlepší Pavlínko.

Martina Bílková
100 Kč

Pevné zdraví, úžasné nápady a hodně blahodárných setkání.

Jiří Smékal
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Živá komunita: Společně pro Smržice