David Kopecký: Dárcovská výzva pro projekt Včely z blízka v Otevřené zahradě

David se převlékne za včelu, pokud se podaří podpořit Otevřenou zahradu

vybíráme od 17.4.2021
11 200 Kč
vybráno 350 % z 3 200 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Podpořte spolu se mnou včely z blízka v Otevřené zahradě. Pokud se podaří vybrat alespoň 3200 Kč k mým 32. narozeninám, budu celý den chodit po Brně v kostýmu včely. Navíc při dosažení cíle přihodím ze svého prasátka 1000 korun na vybudování včelí pozorovatelny. Díky za podporu!
Možná řada z vás znáte brněnskou Otevřenou zahradu u Obilního trhu pod Špilberkem. Místo, které dekádu zvelebujeme a zdarma otevíráme dětem, rodičům, nadšencům do zelené architektury a všem, kteří v létě hledají únik před rozpáleným městem. Jak asi tušíte, rok s covidem zahradě moc neprospěl. Školky a školy, firmy, svatebčani, kolemjdoucí: ty všechny jsme museli nechat před branou. Provoz zahrady, bez ohledu na to, jestli je plná lidí nebo zeje prázdnotou, nás stojí každý rok 2 miliony.

K mým 32. narozeninám bych vás tak chtěl požádat, abychom společně zahradě pomohli. Šikovné holky, co se o bývalé sakrální místo starají, vymyslely super projekt prosklené včelí pozorovatelny s novými úly a medonosnými záhonky. Aby zahrada mohla do budoucna, doufejme, bzučet nejen lidmi, ale i hmyzem, který v nejen centrech velkých měst zoufale chybí. 

Pokud se podaří vybrat alespoň symbolických 3200 Kč, tak:

  • Celý den budu po Brně chodit v kostýmu včely. Do obchodu, se psem, do práce i do hospody (dá-li Arenberger): foto pošlu
  • Pokud se podaří cíl překonat, přihodím ze svého navíc 1000 Kč na novou včelí pozorovatelnu
  • Každý z vás, kdo přispěje, má u mě navíc kalíška domácí medové slivovice.
Díky za podporu!



10 tisíc pro Otevřenou zahradu je ten nejlepší dárek, co jste mi dnes mohli dát! Děkuji všem, co přispěli. Výzva bude ještě pár dní otevřená. Těšte se na včelí novinky, fotky a videa z mojí osobní challenge!

OK, jste neskuteční, za necelé tři hodiny skoro 7 tisíc korun pro 
Otevřenou zahradu! A chcete mě vidět trpět, co? Dobrá poslední výzva, pokud dáme víc jak desítku, vylezu v tom včelím kostýmu Lysou horu (https://www.in-pocasi.cz/.../vyznacne/lysa-hora-16.4.2021/)

Wow, cíl se díky vám naplnil za necelou hodinu! Dík všem!

Dáme dvojnásobek: 6400 Kč? Pokud jo, uběhnu v kostýmu včely trasu ze Špilberku na Prigl (10 km)!

Založení výzvy

Nadace Partnerství
“Když včely zmizí ze Země, pak člověku zbývají jen čtyři roky života. Už nebude žádných včel, žádného opylení, žádných rostlin a žádných lidí.” Řekl kdysi Albert Einstein. Tak pojďme pomoct, aby se včelám v Otevřené zahradě žilo líp. Naše zahradní včelstva si zaslouží pohodlný domov, chutnější pastvu i více slunce a klidu. To je naším jarním cílem č. 1.
Včelí dobrodružství v Otevřené zahradě začalo v roce 2015, kdy jsme slavnostně otevřeli přírodní Boromejskou zahradu. Vybudovali jsme kvetoucí záhony a do zadní části umístili první dvě včelstva. Pod vedením odborného garanta jsme začali pomalu, ale jistě včelařit. Pod jeho vedením jsme vytvořili výukové programy pro děti a kurzy pro začínající včelaře. Současně jsme zařídili i ukázkové úly, aby děti viděly život včel pěkně zblízka. Ty už ale dosloužily, proto plánujeme nové. A nejen je. Jsme v půlce projektu, jehož cílem je úprava a rozšíření včelího stanoviště v Otevřené zahradě.



Potřebujeme získat 80 tisíc, abychom dokončili:

  • včelí pozorovatelnu s posezením, kde budou moci děti, návštěvníci zahrady i účastníci kurzu sledovat pohyb včel a sběr pylu na medonosných rostlinách
  • 2 lavičky k posezení
  • 6 nových úlů,  včetně 1 ukázkového proskleného
  • velký vyvýšený záhon
  • výsadbu 40 nových druhů medonosných rostlin a dřevin
  • terénní úpravy a vydláždění prostoru mezi úly pro lepší přístupnost
Děkujeme za vaše dárcovské výzvy. Ta Davidova se slušně rozjela: 

Už v létě by tak mohly mít včelky pohodlnější bydlení a návštěvníci zahrady příjemnější, voňavější a barevnější místo k relaxaci.

Děkujeme, že nám pomůžete tohle všechno uskutečnit.

Bližší informace a zajímavosti čtěte zde.

Davide, té představě nešlo odolat. Tak všechno nejlepší, ty pilná včelko. Vzhůru na Lysou horu!

Zuzana Benešová
1 000 Kč

Davide, seš borec! Jen narozeniny tedy nefungují jako motivace přátel nějakou úlet akcí! Super - použiji ve výuce :) A těším se na panáčka!

Simona Škarabelová
100 Kč

Tomu se nedalo odolat!:)) Všechno nejlepší, Davide 🐝

Kateřina Horká
300 Kč

Všechno nejlepší! Těšíme se na běh ve vcelim kostýmu

Dorota, Lukáš a Oliver
300 Kč

Vše nejlepší Davide! Už se těším na pivkou s Tebou Opicách nebo flaťák v Budiž kafe na Vsetíně:)

Michal Kubáň
200 Kč

🐝🐝🐝

Vojta P
1 000 Kč

Davide, krásný narozeninový den a děkujeme za podporu. Jsi skvělý!

Monika Babincová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Partnerství, projekt: Včely z blízka v Otevřené zahradě