Michaela Koláčková: Dárcovská výzva pro projekt Lepší škola pro všechny

20+6 knížek pro děti

vybíráme od 6.4.2021
5 308 Kč
vybráno 177 % z 3 000 Kč

přispělo

10 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oslavte se mnou mé 26. narozeniny a pojďme poskytnout 26 knížek pro děti, které si to nemohou dovolit.
Vždycky jsem žila obklopená knížkama. Každou knížku v mé knihovně jsem měla přečtenou třikrát. Pokud mě nějaká sága chytla, nebyl žádný problém, abych dostala všechny knížky ze série (snad až na nekonečné čekání na Harryho Pottera!).

Proto bych letos ráda společně podpořila Člověka v tísni a jejich projekt Lepší škola pro všechny. Jak říkají, "O naší budoucnosti se rozhoduje teď: ve školách." Školy byly ale téměř rok zavřené, a kdo ví, jak to vlastně bude. Děti se měly doma nejen učit, ale po škole také zabavit. Chápu, že knížka nemusí být něco, po čem sáhnou hned napoprvé, to ale neznamená, že by neměly mít tu možnost. Jako jsem měla celý život já.

Ráda bych tento rok oslavila své narozeniny znovu smysluplně a byla bych ráda, kdybyste se ke mně připojili. Skrze tuto výzvu bych ráda vybrala celkem 3 000 Kč, což pokryje náklady na 20 knížek pro děti.

Posledních 6 knížek, abychom jich měli 26, přihodím já.

Budu moc ráda, pokud to se mnou oslavíte alespoň takto na dálku. :)
People in Need - Člověk v tísni
Děkujeme, že chcete spolu s námi pomáhat českým dětem. Vaše dary dokonce od 3. do 22. října zdvojnásobíme! Díky sbírce Lepší škola pomáháme v cestě za vzděláváním dětem, které nemají dostatečné zázemí v rodině. Pomáháme jim dohnat školu díky doučování online i offline. Naše výukové materiály využívají učitelé na téměř třech čtvrtinách základních a středních škol v Česku. O předškoláky se staráme i v adaptačních skupinách, aby měli dostatek odvahy a dovedností do první třídy. Věříme, že vzdělání je klíčem k lepší budoucnosti.
Dětem ze sociálně slabých rodin pomáháme úspěšně zvládnout základní školu. Ve vzdělání doma i na dálku podporujeme více než 2 000 holek a kluků. Ačkoli doba pandemie je už za námi, zůstala nám tady díky ní online forma dobrovolnické podpory, přičemž děti mohou doučovat i studenti pedagogiky v rámci praxe.
Dobrovolníci pomáhají nejen s přípravou do školy, ale zároveň fungují jako spojka mezi rodinou a školou. Přesvědčit rodiče, že mají svoje děti v učení podporovat, je totiž mnohdy stejně důležité jako čas strávený doučováním. Úspěšné dokončení základní školy mimo jiné významně zvýší šance dětí získat v dospělosti zaměstnání.

Jak jsme dětem pomohli ve školním roce 2022/2023?


Jak pomáháme v Česku?

  • Pomáháme dětem z chudých rodin úspěšně zvládnout vzdělávací dráhu.
  • Přinášíme metodickou podporu učitelům i asistentům pedagoga a zasazujeme se o inkluzi na školách.
  • Podporujeme zájem studentů o dění v současném světě a vedeme je k aktivnímu občanství.


Pomáhejte s námi! Přečtěte si více informací na www.lepsiskolaprovsechny.cz


Great initiative !!!

Dárce

Wishing all kids a few hours happy hours of reading

Marc Van Meldert

A great idea! Happy birthday, Misa!

Kev Johnson
30 €
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: Lepší škola pro všechny