Nikola Růžičková: Dárcovská výzva pro projekt Andělský strom 2020

Podpora dětí, které mají jednoho z rodičů ve vězení

vybíráme od 11.12.2020
1 000 Kč
vybráno 1000 % z 100 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Inspirativní žena Barbora Černošková mě přivedla na myšlenku podpořit děti, které v životě neměly takové štěstí a svůj štědrý den nestráví s oběma rodiči, jako je to běžné v jiných rodinách. 

Vím, že takových projektů můžu podpořit spoustu, letos jsem se prostě rozhodla právě pro podporu tohoto. To, že má dítě jednoho z rodičů ve vězení, není jeho vina. Jak výstižně píše právě paní Černošková: "Spousta lidí vám řekne, že jsou na okraji našeho zájmu právem, jejich rodiče selhali a pomoc si nezaslouží. Jenže děti nemůžou za selhání svých rodičů. A jsou jedním z důvodů, proč se rodiče snaží napravit a do vězení už se nevrátit. [...] Funguje to tak, že vězeň podá přihlášku a pokud souhlasí i o děti pečující osoba na svobodě, hledá se Anděl, který dárek koupí. K tomu dárku pak přidá vězeň svůj dopis pro dítě, ve kterém vyjádří lásku, kterou k němu cítí.
Mezinárodní vězeňské společenství
Vánoční dárky pro děti, které mají mámu nebo tátu ve vězení. Ty děti nic špatného neudělaly, přesto nesou důsledky trestných činů svých rodičů. Pomozte nám vnést do srdíček těchto dětí radost a štěstí, až najdou pod stromečkem dárek s dopisem od rodiče.


Když se dětí odsouzených rodičů zeptáte, co by si přály nejvíce, odpovídají: aby táta nebo máma byli doma.

Toto přání jim nemůžeme splnit, ale skrze zaslaný vánoční dárek s osobním dopisem od rodiče jim doručíme nejen radost, ale i poselství – táta nebo máma na mě myslí!

Začali jsme si s rodinou pravidelně telefonovat a ty menší děti mi poprvé řekly mami. (odsouzená maminka)

Sám bych takový dárek mé dceři odtud nemohl dát a ona z toho měla tak moc velikou radost, že se prý k němu furt tulila, teď s tím Krtečkem - plyšákem spí a říka mu, že spinká s tátou. (odsouzený tatínek)

Především díky Vám jsem našla odvahu rodinu po několika letech kontaktovat a již brzy za mnou přijedou na návštěvu. (odsouzená maminka)

Jeden vánoční dárek pomáhá rodinám prožít blízkost, posiluje rodinná pouta, pomáhá udržet rodinu dohromady a přináší naději. 

V roce 2019 jsme poslali 1 292 vánočních dárků! Dárky posíláme vždy nové, v hodnotě do 500Kč.

Pojďme spolu dát dohromady finance alespoň na 300 dárků!

Pomůžete nám na Štědrý den rozzářit tváře děti, které (ne vlastním přičiněním) nemohou Vánoce trávit se svým rodičem?
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mezinárodní vězeňské společenství, projekt: Andělský strom 2020