Jan Pospíchal: Dárcovská výzva pro projekt SOS Česko

Koronarozeninová sbírka SOS Česko

vybíráme od 6.4.2020
2 500 Kč
vybráno 50 % z 5 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
„Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu.“
- Václav Havel, 8. 5. 1993
Milý adresáte následujících řádků,

současná pandemie koronaviru zasáhla celý svět včetně České republiky a významně ovlivnila životy každého z nás. Spousta lidí se bohužel ocitla bez finančních prostředků v situaci, kdy nadále musí platit inkaso, nájem, potraviny a další nezbytné náklady. Hrozí tak, že se dramaticky zhorší jejich sociální situace a propadnou dluhové pasti. Právě proto, a protože mám dnes narozeniny, Tě chci požádat, abys prostřednictvím této i jiných sbírek přispěl těžce zasaženým.

Děkuji a ve zdraví zůstaň doma,
Honza P.
People in Need - Člověk v tísni
V Česku dramaticky roste počet rodin, které ohrožuje chudoba. A my jim chceme teď i v budoucnu podat pomocnou ruku. I když ve výjimečných případech budeme zprostředkovávat potravinovou pomoc, darované finance využijeme především na posílení naší Helplinky a zajištění sociální práce a poradenství potřebným.
V nelehkém čase, kdy na lidi v Česku dopadají důsledky energetické krize a vysoké inflace, vyhlásil Člověk v tísni sbírku SOS Česko. Věříme, že většina z nás energetickou krizi a zvýšení cen obecně zvládne. V Česku jsme už v minulosti prokázali, že když jde do tuhého, dokážeme si poradit.

I přes to dramaticky roste počet rodin, které ohrožuje chudoba. A my jim chceme teď i v budoucnu podat pomocnou ruku. I když ve výjimečných případech budeme zprostředkovávat potravinovou pomoc, darované finance využijeme především na posílení naší Helplinky a zajištění sociální práce a poradenství potřebným.
 
Na naši Helplinku se jen od začátku roku dovolalo více než 17 tisíc lidí v nouzi. Lidé nám většinou volají kvůli dluhům a exekucím, ale v posledních měsících stále častěji řešíme i vysoké zálohy na energie nebo různé nedoplatky. Nedávno jsme třeba pomáhali důchodci, kterému nezbývaly finance na jídlo, nebo zajistili i podání návrhu na zastavení exekuce u dětského dlužníka. Často volají i matky samoživitelky. 
 
Nepomáháme ale jen po telefonu, k lidem dojdeme i domů. Našich 210 sociálních pracovníků a dluhových poradců pomáhá v 13 krajích Česka. 
 
Pokud je Vám náš přístup sympatický a Vaše situace to umožňuje, zvažte prosím příspěvek do sbírky SOS Česko. 
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
People in Need - Člověk v tísni, projekt: SOS Česko