K narozkám prosím trochu zeleně!

vybíráme od 3.3.2020
7 289 Kč
vybráno 73 % z 10 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kamarádi a kamarádky! Narozeniny obvykle slavím v pětiletkách, ale tentokrát udělám výjimku a rovnou si drze řeknu o dárek. Prosím přispějte na zelené oživení dvorku u komunitního centra Nesedím, sousedím, které jsem s pár kamarády a kamarádkami založila a kde se s dalšími skvělými lidmi snažíme o sousedskou pospolitost. Přišli jsme o krásný vzrostlý strom na našem dvorku a chceme tuhle ztrátu vynahradit další výsadbou keřů a stromků a zazeleněním a zastíněním momentálně asfaltového holého dvorečku. Pokud se podaří vybrat deset tisíc, tak udělám narozeninovou oslavu s ohněm a všechny vás pozvu! Moc díky.
Za vybrané peníze chceme pořídit náhradní zeleň (jak vám zní moruše, třešeň, kdoulovec, kalina nebo třeba komule?), která bude sloužit širokému okolí jako jedlá a krásná zahrada. Zároveň chceme zazelenit asfaltový dvorek, na kterém probíhají sousedské snídaně a večeře, děti zde mají pískoviště a prolejzačky, senioři zde kreslí... prostě se tu všichni potkáváme. Mimochodem, stavte se u nás (www.nesedimsousedim.cz).
Nesedím, sousedím, z. s.
Teď v předjaří je potřeba promyslet, jak to zařídit, aby se v komunitním centru dalo ve vedrech, co po teplé zimě přijdou, přežít. Přispěním podpoříte úpravu a zastínění zahrady a dvorku, nové žaluzie a novou výsadbu, aby se v Nesedím, sousedím dalo i nadále posedávat, hrát si, snídat a obědvat nebo tvořit a vzdělávat se.
Přišli jsme o mohutný a milovaný ořešák, který nám dával životodárný stín. Padl za oběť nutným opravám teplovodních rour, nad nimiž kdysi dávno zakořenil. Je to nenahraditelná ztráta, ale musíme se s ní vyrovnat. Na dvorečku v této podobě by nebylo k vydržení. Potřebujeme vybudovat funkční zastínění, například pergolu nebo velkou plachtu, dosadit o kus dál náhradní stromy a keře, ideálně také vyměnit žhnoucí asfalt za přívětivější dlažbu. Uvnitř pak díky intenzivnímu komunitnímu životu dosloužily žaluzie a musíme je nechat vyměnit. 
 Vaše podpora nám umožní zajistit i na letní měsíce příjemné prostředí, kde se všichni můžeme setkávat a společně usilovat o zdravou živoucí komunitu. Děkujeme.

:-)

Stepan Toman

Ať je hej:)

Barbora Kocánová

jupiaeeee bude táááborááák :-)

Míša Kvapilovic
1 000 Kč

Živijóo nám všem!

Kateřina Ratajová
339 Kč

At se zase brzy zelena!

Julie Dlaskova

Všechno nejlepší, Kristy! A ať se všem milým břevnovským dobře sousedí a sedí ve stínu moruší .

Barbora Cernohorska
300 Kč