Lucie Klimová: Dárcovská výzva pro projekt Pomáháme Pavlínce ulehčit život

Slůně šlape pro Pavlínku

vybíráme od 27.2.2018
1 000 Kč
vybráno 8 % z 13 313 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Šlapat si pro radost i štěstí druhých je nejlepší motor života 
Každý máme svůj sen !
Někdo chce vyhrát soutěž krásy, jiný pokořit osmitisícovku a někomu stačí ke štěstí málo ... úsměv spokojeného člověka, kterému jste pomohli.
A takhle vypadá ten můj !
Jmenuji se Lucka a od malinka jsem byla holka krev a mléko, sport bylo doma zakázané slovo ;-) a když jsem v dospělosti narostla do velikosti malého slůněte, řekla jsem  A DOST !
Mé tělesné velikosti se rovnalo i stejné odhodlání pokořit jí a já najednou zjistila, jak skvělý je aktivní odpočinek a že i velké holky a malá slůňata mohou žít aktivním životem.
A tak, když jsem v sobě objevila soutěžního ducha a obrovskou touhu pomáhat, rozhodla jsem se, že svou cestu za snem v podobě menší tělesné schránky, spojím s dobrou věcí a třeba tím i inspiruji další ;-).
Od loňského roku aktivně chodím Nordic Walking, díky kterému jsem poznala skvělé lidi a pravidelně pořádáme různé výšlapy.
A tak bych tímto mým šlapáním ráda podpořila akci organizace K4 CYKLOTÝM , kterou jsem objevila díky mé úžasné kamarádce Terezce a konkrétně projektu Pomáháme ulehčit Pavlínce život.
Pavlínka je dcera mé sestřenice a nákupem elektrického vozíku, by se život ulehčil nejen Pavlínce, ale celé rodině, která o ni již téměř 28 let denodenně pečuje s láskou a vší silou, kterou obyčejný smrtelník má.
A jak kromě pravidelného měsíčního příspěvku bude má konkrétní pomoc vypadat ;-) ?
Za každý Slůněcí výšlap, pořádaný mým osobním blogem Cesta slůněte za svým snem , přidám za každého člověka jež se zůčastní a kilometr, který se mnou odšlape 1Kč ... takže vy budete jen ťapat pro dobrou věc a zbytek už je na mě ... samozřejmě pokud kromě vlastních sil a energie přidáte i korunku ze svého charitativního prasátka, ten pocit, který vás za to bude hřát u srdce, ten je k nezaplacení.
Všechny výšlapy můžete sledovat na https://www.facebook.com/dreambyelephant/  a já se na vás budu moc těšit ♥ !!!
Vaše Slůně Lucinda

Sport 4 Help, z.s.
Každý rok se součástí našeho týmu stávají i lidé, kterým do života zasáhla nečekaná zdravotní komplikace, úraz nebo vážná nemoc. Těmto kamarádům se snažíme pomáhat s rozjezdem aktivního života v nových podmínkách. Naší novou kamarádkou v letošním roce je Pavlínka Dvořáková.
Pavlínka se narodila začátkem jara 1990 po komplikované porodu, domů však byla standardně propuštěna jako zdravé miminko. Maminka Jitka však doma měla již dvouletou holčičku a tak od počátku viděla, že tady něco nehraje. Pavlínka neprospívala, motoricky se nevyvíjela a když po druhém základním očkování dostala první záchvat křečí, připomínající epilepsii, postavila Jitka za své domněnky a vzala osud své druhé dcery pevně do svých rukou.

Po rehabilitaci Vojtovou metodou, kterou začala snaha o zlepšení Pavlínčina stavu následoval kolotoč vyšetření, které si Jitka musela tvrdě vybojovat, neboť byla všemi lékaři označována za hysterickou a přecitlivělou matku. Závěrem všeho mnohaměsíčního zkoumání malého miminka byl tvrdý verdikt, Dandy-Walker syndrom, tak složitá diagnoza, že i laické přeložení by skolilo toho nejstatečnějšího jedince – navždy velké miminko, naprosto odkázané na pomoc okolí a vyhlídka pár let života. V tu chvíli stála mladá rodina před životním rozhodnutím – vzdát se bez boje a spolehnout se na pomoc ústavní péče a nebo si říct, že moje dítě je pro mě vším a budu se o něj rvát dokud mi budou síly stačit.

Dnes je Pavlínka dospělá, trpí častými epileptickými záchvaty, je těžce retardovaná a bez pomoci druhých se neobejde. Vrcholem její motoriky je pár kroků po domě a i to za pomoci druhé osoby, sama se nenají, s obtížemi napije. Její maminka Jitka zůstává 24 hodinovým andělem pečujícím již 28. rok o svou malou velkou holčičku, která by bez ní v lepším případě skončila jako většina podobně postižených dětí v ústavě, v tom horším by již s námi nebyla.

Pavlínce bychom rádi pomohli sehnat nějaký finanční obnos na pořízení nového hybridního elektrického vozíku, který stojí 71 717,- Kč. S jeho zakoupením by se celé rodině pečující o Pavlínku neskutečně ulevilo.

MOC DĚKUJEME ZA JAKÝKOLIV PŘÍSPĚVEK!

Každý občas potřebuje pomoc. Někdo bohužel víc, tak pojďte do toho, ať Pavlínce ulehčíme život.

Kateřina Nováková Slavíková
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Sport 4 Help, z.s., projekt: Pomáháme Pavlínce ulehčit život