Sport 4 Help, z.s.


Lidé s postižením

Pomáháme Pavlínce ulehčit život

Každý rok se součástí našeho týmu stávají i lidé, kterým do života zasáhla nečekaná zdravotní komplikace, úraz nebo vážná nemoc. Těmto kamarádům se snažíme pomáhat s rozjezdem aktivního života v nových podmínkách. Naší novou kamarádkou v letošním roce je Pavlínka Dvořáková.

vybíráme od 14.2.2018

Pomozte s námi ulehčit Pavlínce život

Přidejte se k nám a pomozte nám sehnat nějaký finanční obnos na pořízení nového hybridního elektrického vozíku pro Pavlínku!
38 006 Kč
vybráno 53 % z 71 717 Kč

přispělo

60 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pavlínka se narodila začátkem jara 1990 po komplikované porodu, domů však byla standardně propuštěna jako zdravé miminko. Maminka Jitka však doma měla již dvouletou holčičku a tak od počátku viděla, že tady něco nehraje. Pavlínka neprospívala, motoricky se nevyvíjela a když po druhém základním očkování dostala první záchvat křečí, připomínající epilepsii, postavila Jitka za své domněnky a vzala osud své druhé dcery pevně do svých rukou.

Po rehabilitaci Vojtovou metodou, kterou začala snaha o zlepšení Pavlínčina stavu následoval kolotoč vyšetření, které si Jitka musela tvrdě vybojovat, neboť byla všemi lékaři označována za hysterickou a přecitlivělou matku. Závěrem všeho mnohaměsíčního zkoumání malého miminka byl tvrdý verdikt, Dandy-Walker syndrom, tak složitá diagnoza, že i laické přeložení by skolilo toho nejstatečnějšího jedince – navždy velké miminko, naprosto odkázané na pomoc okolí a vyhlídka pár let života. V tu chvíli stála mladá rodina před životním rozhodnutím – vzdát se bez boje a spolehnout se na pomoc ústavní péče a nebo si říct, že moje dítě je pro mě vším a budu se o něj rvát dokud mi budou síly stačit.

Dnes je Pavlínka dospělá, trpí častými epileptickými záchvaty, je těžce retardovaná a bez pomoci druhých se neobejde. Vrcholem její motoriky je pár kroků po domě a i to za pomoci druhé osoby, sama se nenají, s obtížemi napije. Její maminka Jitka zůstává 24 hodinovým andělem pečujícím již 28. rok o svou malou velkou holčičku, která by bez ní v lepším případě skončila jako většina podobně postižených dětí v ústavě, v tom horším by již s námi nebyla.

Pavlínce bychom rádi pomohli sehnat nějaký finanční obnos na pořízení nového hybridního elektrického vozíku, který stojí 71 717,- Kč. S jeho zakoupením by se celé rodině pečující o Pavlínku neskutečně ulevilo.

MOC DĚKUJEME ZA JAKÝKOLIV PŘÍSPĚVEK!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji všem, kterým není osud handicapovaných lidí lhostejný za pomoc dceři mé sestřenice a celé její rodině a děkuji K4CykloTým za tento úžasný počin

Lucie Klimová
400 Kč