Pavel Šťastný: Dárcovská výzva pro projekt Pomáháme Pavlínce ulehčit život

PODPORUJI, PODPORUJEŠ, PODPORUJEME

vybíráme od 26.2.2018
23 706 Kč
vybráno 56 % z 42 195 Kč

přispělo

41 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Rozhodl jsem se, že v květnu uběhnu Pražský maraton a že bych tím mohl být užitečný i něčemu jinému než jen svému egu.  
Jsem obyčejný kluk z Prahy, co rád sportuje a má už od dětství sen. Uběhnout maraton! Dlouho jsem se k tomu neměl, ale letošní mírná zima mě přesvědčila, že nemusím jezdit pouze na kole, ale mohu i běhat. Začal jsem si hrát na Forresta a za leden jsem uběhl 84,7 km + něco málo na autobus. V únoru jsem se začal činit víc a do 24. února jsem uběhl 140 km.
Proč to ale vlastně říkám? Celá tato akce není o mně, ale o organizaci K4 CYKLOTÝM! Zde pracují bez nároku na honorář dvě mé úžasné kolegyně z práce. Obdivuji je, co pro své okolí dělají a jak zapáleně se pro pomoc nadchly. "Ká čtyřka" jako taková každým rokem podporuje lidi, které potkala nepříjemná událost, vážná nemoc nebo jiná životní lapálie. Snaží se jim pomoci s návratem do běžného života v co nejkratší době a pokud možno co nejpříjemnějším způsobem. Momentálně se snaží vybrat peníze na hybridní elektrický vozík pro Pavlínku, která má Dandy-Walkerův syndrom, což je vzácné postižení postihující vývoj mozku. Pořízení hybridního elektrického vozíku stojí 71 717 Kč.
 
A jak je vlastně chci podpořit já? Maraton jsem nikdy neběžel. Vlastně ani nevím, zda ho doběhnu, ale jedno moudré přísloví říká: "I cesta je cíl."
 
Za každý kilometr, který uběhnu v přípravě od března do dubna, dáme 1 Kč. Podle tréninkového plánu RunCzech bych měl celkem uběhnout za tyto dva měsíce 528 km. 
Za každý kilometr, který uběhnu na maratonu, dáme 10 Kč
Dohromady je to tedy 948 Kč.
Pokud by se stalo, že maraton nedoběhnu, tak dám sám za každý zbývající kilometr do cíle 100 Kč. 
 
Maraton se běží v neděli 6. května 2018, ale pokud mi věříte, můžete přispět už teď. 
Průběh přípravy můžete sledovat na facebookové stránce "PODPORUJI, PODPORUJEŠ, PODPORUJEME" fb.me/podporujipodporujespodporujeme . Budu se snažit sem dávat fotky a videa z běhů, běžecké výsledky a třeba také zajímavé tipy nebo zážitky, které za tu dobu nastřádám.
 
Pokud nemůžete přispět tak velkou částkou, budu moc rád i za symbolické příspěvky. Ukažme, že náš národ je veskrze plný hodných a dobrotivých lidí.
Vím, že je to velmi smělý cíl, ale rád bych vybral 42 195 Kč, tedy stejně, kolik metrů uběhnu na maratonu!

Začínám svými 948 Kč a doufám, že se ke mně rádi připojíte.
P.S. Pokud přispějete tou nejvyšší možnou částkou, tak Vaše jméno či logo bude na tričku, ve kterém maraton poběžím.
Sport 4 Help, z.s.
Každý rok se součástí našeho týmu stávají i lidé, kterým do života zasáhla nečekaná zdravotní komplikace, úraz nebo vážná nemoc. Těmto kamarádům se snažíme pomáhat s rozjezdem aktivního života v nových podmínkách. Naší novou kamarádkou v letošním roce je Pavlínka Dvořáková.
Pavlínka se narodila začátkem jara 1990 po komplikované porodu, domů však byla standardně propuštěna jako zdravé miminko. Maminka Jitka však doma měla již dvouletou holčičku a tak od počátku viděla, že tady něco nehraje. Pavlínka neprospívala, motoricky se nevyvíjela a když po druhém základním očkování dostala první záchvat křečí, připomínající epilepsii, postavila Jitka za své domněnky a vzala osud své druhé dcery pevně do svých rukou.

Po rehabilitaci Vojtovou metodou, kterou začala snaha o zlepšení Pavlínčina stavu následoval kolotoč vyšetření, které si Jitka musela tvrdě vybojovat, neboť byla všemi lékaři označována za hysterickou a přecitlivělou matku. Závěrem všeho mnohaměsíčního zkoumání malého miminka byl tvrdý verdikt, Dandy-Walker syndrom, tak složitá diagnoza, že i laické přeložení by skolilo toho nejstatečnějšího jedince – navždy velké miminko, naprosto odkázané na pomoc okolí a vyhlídka pár let života. V tu chvíli stála mladá rodina před životním rozhodnutím – vzdát se bez boje a spolehnout se na pomoc ústavní péče a nebo si říct, že moje dítě je pro mě vším a budu se o něj rvát dokud mi budou síly stačit.

Dnes je Pavlínka dospělá, trpí častými epileptickými záchvaty, je těžce retardovaná a bez pomoci druhých se neobejde. Vrcholem její motoriky je pár kroků po domě a i to za pomoci druhé osoby, sama se nenají, s obtížemi napije. Její maminka Jitka zůstává 24 hodinovým andělem pečujícím již 28. rok o svou malou velkou holčičku, která by bez ní v lepším případě skončila jako většina podobně postižených dětí v ústavě, v tom horším by již s námi nebyla.

Pavlínce bychom rádi pomohli sehnat nějaký finanční obnos na pořízení nového hybridního elektrického vozíku, který stojí 71 717,- Kč. S jeho zakoupením by se celé rodině pečující o Pavlínku neskutečně ulevilo.

MOC DĚKUJEME ZA JAKÝKOLIV PŘÍSPĚVEK!

Pájo, hodně energie při maratonském běhu a také dobrých duší, které přispějí k něčemu, co má smysl!

Ivana Gábová
1 000 Kč

Držím palce Pájo ať to vyjde a ať doběhneš co nejdál ;-)

Michal Šmejkal
1 000 Kč

Pájo, ať Ti to v neděli pěkně běží! Držím palce!

Eliška Jindrová

Best of luck from the UK!

Robert McKenzie

Víc takových dobrých duší, jako jsi ty, Pavle.

Petra Menclová

Držíme palce Pájo!

Klapkovi (skoro)

Držím palce!

Hana Bártová
1 000 Kč

Skvělá výzva. Držím palce, ať se vybere co nejvíc.

Miroslava Šťastná
4 220 Kč

Tak snad nebudu poslední :)

Pavel Šťastný
948 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Sport 4 Help, z.s., projekt: Pomáháme Pavlínce ulehčit život