Michal Kavalčík: Dárcovská výzva pro projekt Elektrický vozík pro Václava

Michal pro VAŠKA

vybíráme od 1.11.2017
175 250 Kč
vybráno 117 % z 150 000 Kč

přispělo

41 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Bylo dost hrozné se teď pár týdnů po úrazu nemoct hýbat. Stalo se mi to nečekaně. Nikdy nevíš, co bude zítra. Já sice budu brzy v pořádku, ale slyšel jsem o Vaškovi, který trpí svalovou dystrofií - ochabováním svalstva. K tomu, aby se mohl pohybovat, by potřeboval nový vozík, který lze ovládat ústy. Pojďme mu na něj u příležitosti Giving Tuesday přispět! Předem díky za Vaši pomoc! 
Vašek je 23 letý mladý muž, kterému svalová dystrofie způsobuje postupné ochabování svalstva.  Říká o sobě, že je napůl robot, protože bez elektřiny nedá ani ránu. Smysl pro humor mu rozhodně nechybí! Potřeboval by však získat peníze na nový vozík - elektrický, který by mohl ovládat ústy. Vašek k životu potřebuje plicní ventilátor, elektrický invalidní vozík a mnoho dalších pomůcek. A na vozíku ho bohužel čeká celý život. Kvůli ochabování svalstva již nemůže řídit původní vozík s klasickým joystickem. Shání tedy finanční prostředky na elektrický vozík s mini/micro joystickem, který k ovládání vyžaduje sílu pouze 10 gramů a lze ovládat třeba jedním prstem nebo právě ústy, respektive pohybem rtů. Pojďte společně Václavovi přispět na nový elektrický vozík, který mu umožní svobodný pohyb a díky němuž bude za nás všechny hrát životní zápasy v "powerchair hokeji".
Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové
Václavovi je 23 let a trpí duchennovou svalovou dystrofii. K životu potřebuje plicní ventilátor, elektrický invalidní vozík a mnoho dalších pomůcek. Přispějte mu na elektrický vozík s micro joystickem, který bude moci sám ovládat.
Aktuálně na podporu a pomoc Václavovi pořádá svou dárcovskou výzvu také Michal Kavalčík v rámci svátku dárcovství - Giving Tuesday. Chcete vědět více - klikněte zde.

Je mi 23 let, mám duchennovou svalovou dystrofii, která způsobuje ochabování svalstva. K životu potřebuji plicní ventilátor, elektrický invalidní vozík a mnoho dalších pomůcek.... Možná by se dalo říci, že jsem napůl robot, protože bez elektřiny "nedám ani ránu", i když v dnešní době by spousta lidí bez nabitého chytrého telefonu "zešílela" :-). 

Kvůli ochabování mého svalstva nemohu řídit můj vozík s klasickým joystickem, proto sháním finanční prostředky na nový elektrický vozík s mini/micro joystickem, který k ovládání vyžaduje sílu pouze 10 gramů a lze ovládat jedním prstem, nebo také ústy, respektive pohybem rtů.
V roce 2015 jsem maturitou zakončil střední školu, obor Ekonomika a podnikání. Mám rád přírodu, zajímám se o sport, a také mám v plánu začít hrát powerchair hokej, ale nejdříve musím sehnat finance na elektrický vozík se speciálním řízením. Powerchair hokej je totiž jediný kolektivní sport pro lidi s nejtěžšími handicapy. Kdybych mohl se tomuto sportu věnovat, dodalo by mne to pocit svobody.

Předem děkuji všem, kteří se rozhodnou mne podpořit!

Vasku, mame Te radi !! Drz se, chlape, objimam :-)

Ivana Stejskalová
1 000 Kč

Posláno, ať ti dobře poslouží Venco ;-)

Roman Vališ
300 Kč

😘

Mirka Matoušková
500 Kč

Vašíku, držíme i s Belluškou pěsti :-)

Ivana Nováková Krausová
1 000 Kč

Pevně věřím, že každý alespoň malou částkou pomůže. “Máš málo, dej málo, ale dej!” Držím Vaškovi palce!

Tomáš Jurečka
300 Kč

Rádi jsme pomohli:) MS

Martin Smítal
10 000 Kč

Vašíku, držím pěsti a ať Tě vozík pěkně vozí :-) A poděkování i Míšovi za výzvu a zpropagování!

Eva Foltýnová

InFloor Podlahy s.r.o.
Jaromír Valenta
Přejeme hodně štěstí, ať vozík dobře slouží .

Jaromír Valenta
7 000 Kč

Dárce

Hodně zdaru! :-)

Martin Churavý
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, projekt: Elektrický vozík pro Václava