A proč to vlastně děláme?
Třetina všeho vyprodukovaného jídla na světe se vyhodí nebo znehodnotí. V Evropě připadá na jednoho člověka 173 kg vyhozeného jídla za rok.
Plýtváním jídlem přicházíme o energii vloženou do jeho vypěstování, o vodu, o zbytečně použitá hnojivá a lidskou práci. Skleníkové plyny pocházející z jídla, které se nesní, tvoří 8 % celosvětových emisí skleníkových plynů.
Od roku 2013 budujeme komunitu záchranářů, tedy nadšených podporovatelů a dobrovolníků, se kterými společně hledáme řešení, jak množství potravinového odpadu snížit. Zároveň usilujeme o změnu povědomí spotřebitelů a propojujeme jednotlivé aktéry potravinového řetězce, kterých se problematika plýtvání potravinami dotýká nejvíc.
Naši vizí je společnost, která nakládá s jídlem odpovědně.
Chcete se boji proti plýtvaní věnovat naplno?
Díky Vaší pravidelné podpoře budeme moci hledat řešení, jak neplýtvat.
Věříme, že i vy patříte mezi lidi, kteří si jídla váži a proto se rádi stanete záchranářem!
Moc Vám všem fandím, jsem ráda, že se tímto problémem už někdo zabývá, který mě velice trápí, sama šetřím s jídlem,zbytečně nic nevyhodím, zdravím Šantrůčková