Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Teď už auto koupit musíme

Když se v Tanzanii pošle dítě na internátní střední školu, spolu s ním musí doputovat nejen sešity a oblečení, ale i obrovský pytel rýže, matrace, motyka či železný zamykací box. V Tanzanii podporujeme celkem 60 dětí. Pořídit auto je prostě nevyhnutelné. A musí být terénní! Potřebuje se s ním dostat nejen do škol našich dětí, ale také do velmi nepřístupných oblastí, kde podporujeme školy odříznuté od civilizace.

Autobusem se to prostě nedá

Abychom mohli efektivně podporovat školy v chudých oblastech a starat se o potřeby dětí v naší péči potřebujeme vlastní auto. Pronájem není ekonomický.
vybráno 10 % z 1 000 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Za více než 15 let působení Bez mámy v Tanzanii náš projekt "nevlastnil" auto. Hledali jsme nejekonomičtější cesty a co to šlo jsme využívali lokální přepravu, případně na daleké cesty do škol auto pronajímali.

Ale doba se změnila.

Přibyly nám školy v projektu RADOST ŠKOLÁM V AFRICE. Navštěvujeme školy často velmi vysoko v horách a na dalších nepřístupných místech. Tam školy potřebuji největší motivaci k rozvoji. Jsou daleko od civilizace a životní standard jejich obyvatel je velmi nízký. Abychom se k nim dostávali bez obtíží a abychom mohli přidávat do projektu další nové školy, potřebujeme spolehlivé terénní auto.


Přibylo také dětí, které podporujeme, jak v Centru pro sirotky, tak i mimo něj. V Centru podporujeme 30 dětí a mimo Centrum dalších 30. 

Děti dorůstají a při jejich umísťování do škol dochází k logistickým komplikacím: zkuste si představit převést každoročně min. 10 dětí na střední internátní školu se vším, co potřebují. Kromě sešitů, oblečení a mnohdy dokonce i pytle rýže či fazolí, se prvákům vozí matrace, motyka, kýbl, železný zamykatelný box apod.

Navíc nám to umožní dovoz levnějších plodin z trhů a ušetříme i za transport jiných nákupů z města (vybavení, sazenic, hygienických a školních pomůcek apod.).

Jednorázové pronajímání auta je velmi drahé ( až 2500 Kč na jeden den) a navíc má přísná a mnohdy nesmyslná pravidla (nepronajímá se na 24 hodin, ale pouze na čas od rána do večera, auto se musí umýt, a pokud se stane jakákoliv porucha, hradí ji pronajímatel). 

 

Takto jsme v minulosti dováželi matrace vypůjčeným autem.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Heal the world

Zubenqa
2 000 Kč

Držím palce :) . Bez auta to tam opravdu nejde. Karel zvaný Kalolo :)

Karel Kratochvíl
1 000 Kč

Heal the world

Zubenqa

Držím palce, ať Vám to vyjde! 🙂 👍 🍀

Alexandr Gebauer
200 Kč