Bez mámy, z.s.


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Děti ulice

Říkají jim děti ulice, mají sice nějaké místo pod střechou, ale stěží je ho možné nazývat domov. Celý den tráví na ulici, do školy nechodí z různých důvodů. Většinou kvůli peněz. Jejich máma nebo babička každý den bojuje za to, aby měly něco k jídlu. Většinou neúspěšně. Mají hlad, chybí jim životní motivace a odtud je už jen krok k drogám a kriminalitě. Nikdo nechce řešit jejich problémy, protože jsou tak komplexní a spletité, ale my nebudeme dělat, že je nevidíme!

vybíráme od 23.2.2023

Dostaň dítě z ulice!

Mají hlad, chybí jim životní motivace a odtud je už jen krok k drogám a kriminalitě. Nikdo nechce řešit jejich problémy, ALE MY BUDEME!
5 750 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

1) Ochraňme děti před ulicí...

Jednomu dítěti pomůže víc to, druhému ono, ale všem pomůže, když je podpoříme, aby mohly chodit do školy! A to nejlépe ihned!

Tam, kde se nám podařilo dostat k rodinám dětí, už víme jak pomoct: poslat dítě do školy, zaplatit uniformu (600-1500 Kč) a školní náklady (2000-6000 Kč), zajistit v průběhu roku hygienický balíček (500 Kč) a jinou drobnou podporu rodiny (2000 Kč).
Škola u rodin na okraji společnosti mnohdy nahrazuje výchovu a je jediným zdrojem vědomostí. Je místem, kde se děti inspirují nejen výukou, ale i vtahy s vrstevníky. Ochránit děti před ulicí jednoznačně znamená poslat je urychleně do školy.


2) Dostaňme děti z ulice

Velký kus práce nás ale čeká s těmi dětmi, které už jsou na ulici léta. Ty jen tak neprozradí své jméno natož rodinné vztahy. Musíme nejdříve proniknout do jejich dětské duše, která je hluboko pod nánosem "dospěláckých" starostí.

Chystáme se pořádat sérii akcí "Dostaň dítě z ulice", které mají přitáhnout jejich pozornost.
První z nich bude soutěž ve zpěvu a tanci. Děti budou mít možnost se vykoupat a ostříhat, dostanou čisté oblečení, aby se necítily tak vyloučeně, uvolnily se a zapomněly na starosti. Přihláškou do soutěže získáme potřebné údaje o dětech, které budeme dále zpracovávat a díky získaným informacím jim budeme moci lépe pomoct.
Předpokládané náklady na 1. ze série akcí - 1000 Kč/dítě


Mladší Shadrak by už měl být ve školce, starší Amos místo školy zůstává doma, protože by hladem mohl zkolabovat. Jestli to takhle půjde dál, budou na ulici jako jejich starší brácha Shukrani.

Victor je na ulici už rok. Má sice oba rodiče, ale chybí jim prostředky. Do školy by šel moc rád.


Sulejman unikl ulici o fous, díky tomu, že jsme rychle pokryli jeho školní náklady, které sama babička pokrýt nezvládala.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Obdivuji Vaši práci a ochotu pomáhat. Kéž by se podařilo pomoci, co nejvíce dětem.

Vendula Baštincová
1 500 Kč