Bez mámy, z.s.


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

Centrum pro sirotky Mahango

Centrum pro sirotky Mahango bylo otevřeno v roce 2013 s prvními 8 chlapci. Nyní v Centru žije celkem 30 dětí, chlapců i dívek různého věku, včetně předškoláčků. Pomáháme jim postavit se na vlastní nohy a stát se pozitivní změnou pro Afriku. Vedeme je k samostatnosti a částečné soběstačnosti, ke spolupráci a odpovědnosti. Děti se však nemohou postarat o všechno samy. Aby byl domov skutečným domovem musíme jej rozvíjet a zvelebovat a to zvládneme jen díky vaší pomoci.

vybíráme od 15.6.2017

Centrum pro sirotky Mahango

Podpořte fungování a rozvoj centra, kde dostávají děti šanci na nový život.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V Centru pro sirotky nacházejí domov děti, které přišly o své rodiče nejčastěji z důvodu onemocnění AIDS či malárie. V chudých oblastech se rovněž stává, že rodič své dítě z prvního vztahu opustí, aby mohl někde jinde začít vztah nový. Dítě pak přežívá u svých starých prarodičů nebo u velmi vzdálených příbuzných, kteří se nezvládnou o něj adekvátně postarat.
Centrum v Mahangu se pro tyto děti stává domovem s rodinnou atmosférou. Starají se zde o ně, jak řeholní sestry, tak civilní vychovatel a vychovatelka a rovněž kuchařka. Bratry a sestrami jsou další sirotci, s nimiž je pojí obdobná životní zkušenost i nově navázané přátelství.



Centrum pro sirotky dává dětem to nejzákladnější
1. domov s rodinnou atmosférou
2. dostatek jídla
3. ošacení, hygienu, případné ošetření
4. vzdělání

Pomáháme jim postavit se na vlastní nohy a stát se pozitivní změnou pro své okolí. Děti vedeme k samostatnosti a částečné soběstačnosti, ke spolupráci a odpovědnosti.

V komunitě Centra má každý svou nezastupitelnou roli, kdy na něj zbytek komunity spoléhá. Každý může přispět svým talentem, dovedností i naplňování svěřeného úkolu. Mezitím, co jedná skupina dětí uklízí jídelnu, druhá pomáhá s vařením, třetí pěstuje v zahrádce čerstvou zeleninu, čtvrtá se stará o domácí zvířata. Po čase se skupiny prostřídají, a tak děti mají nejen představu, ale i zkušenosti, které jim budou k užitku po návratu do "venkovního světa".

Děti se však nemohou postarat o všechno samy, musí chodit do školy a měly by si také hrát.  Organizace Bez mámy díky rodičům na dálku zajišťuje, aby děti měly pravidelnou a kvalitní stravu, vše spojené s hygienou a zdravím, a také vše potřebné pro studium (nejen na základní škole, ale také na střední či ještě dál).

Aby byl domov skutečným domovem je třeba jej rozvíjet a zvelebovat, a to zvládnou děti bez mámy jen díky vám.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

❤️

Emanuela Pintová

Náš kamoš Rido šiel pomôcť osobne a ja som vás chcel tiež aspoň takto podporiť. Nech sa tie deti majú aspoň trochu lepšie a nech zachránia náš svet. Veselé Vianoce

Vlastimil Kulifay
300 Kč

❤️

Barbora Písecká

posíláme vánoční dárek do Tanzánie

Marcela Macková
1 000 Kč

Ať se vám stále daří podporovat smysluplné projekty.

Naďa Koníčková

Děkuji Káje Mackové za skvěle napsaný článek o sirotcích v Africe. Mnohým lidem to určitě otevře oči a nebude jim tato situace lhostejná. Kupte dětem nějaké ovoce z kterého sní i slupku a vycucají ho do poslední kapky 😊

Klara Fantini

A gift from the Johnson family in memory of Vasek Bocek.

Lenka Johnson
2 300 Kč

Díky za to, co děláte ❤️
Díky za kousek lidskosti, který v nás zbyl ☺️

Anna Krutská