Unie porodních asistentek


Lidská práva Zdraví

Pomáháme zdravotníkům pečujícím o rodiče, kteří přišli o miminko

Tým 6 poradkyň již rok podporuje porodní asistentky, lékaře, terapeuty, duly a sociální pracovníky při tomto náročném úkolu.

vybíráme od 1.12.2020

Informace a podpora při perinatální ztrátě

Pomáhejte s námi!
105 071 Kč

přispělo

116 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Milí přátelé,
 
již rok je k dispozici internetový portál www.perinatalniztrata.cz a informační linka pro porodní asistentky a všechny další profese zapojené do podpory rodin, které přišly o miminko v těhotenství a v období kolem porodu. V takto náročné situaci je třeba, aby zdravotníci nabízeli odbornou a zároveň respektující péči o rodinu procházející ztrátou. Průběh péče o zasaženou rodinu má významný vliv na míru traumatizace rodičů. Pečující by měli poskytovat aktuální, přesné a vyvážené informace, protože na jejich základě rodina činí mnoho důležitých rozhodnutí.  Zároveň by měli mít pečující pro svou práci takové podmínky, které jim umožní nabízet empatický, vstřícný a profesionální přístup. Měli by mít možnost čerpat různé možnosti profesní podpory, která snižuje riziko vyhoření v emočně náročné práci.
 
Vaše dary umožní:

  • podpořit zdravotníky při práci s tématem perinatální ztráty - podpůrným telefonickým rozhovorem, emailovým poradenstvím nebo odbornými informacemi 
  • poskytovat informace o nástrojích podpory a pomoci pro zasaženou rodinu,
  • propojovat a doporučovat služby návazné péče, relevantní kontakty, odkazy a zdroje,
  • nasměrovat na krizovou pomoc v případě těžké zkušenosti s perinatálním úmrtím, 
  • podpořit v rozhodování, 
  • ukázat cesty k aktivaci vlastních zdrojů.

Pokud se na linku obrátí rodina, je naším cílem pomoci propojit ji s organizacemi přímého kontaktu.

Náklady na provoz Týmu perinatální ztráty UNIPA se pohybují kolem půl milionu ročně. Rozpočet je úsporný a většina financí je určena na mzdy a školení poradkyň a zpracování odborných stanovisek. 
Část činnosti - síťování služeb pro rodiny po ztrátě v Brně - je na rok 2022 podpořena z rozpočtu města Brna. Doufáme, že v březnu 2022 budeme moci začít další rozvoj obsahu webu a nové vzdělávací aktivity s pomocí grantů z MZČR.  
Aktuálně však máme pevně zajištěno financování jen na velmi krátkou dobu, do února 2022. Nadále potřebujeme pokrýt část rozpočtu z vašich darů. 

Děkujeme, že jste s námi!
Děkujeme, že pomáháte.





Finanční prostředky přijaté po ukončení tohoto projektu budou Unií porodních asistentek využity na aktivity směřující k podpoře porodních asistentek/ oboru porodní asistence.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (3)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Spolužáčka z MHA …

Marketa Benesova
2 000 Kč

Strašně moc bych si přála, aby taková iniciativa nemusela vůbec existovat, ale tuším, že to není možné. Z vlastní zkušenosti vím, jak MOC je v této chvíli potřebná správná pomoc. Děkuji z celého srdce.

Zuzana Sankotová Morávková
300 Kč

Dobrý den, posílám moc sil všem, kteří přišli o miminko a soucítím s vámi. S partnerem jsme přišli o dvě nenarozená miminka, v současné době čekáme třetí a modlíme se, ať je to tentokrát vpořádku. Velmi si vážím vašeho projektu. Podporuji. Klidné svátky všem.

Ejvis
100 Kč

Ma to smysl

Jiří Kupšovský

Z Vánoční dobrodražby Pábení. Fandíme Vám!

Jana Hřebecká

Diky za vaší práci 💚

Marie Sehnalová, BIOFA CZ s.r.o.