Renata Sedláčková Koutná: Dárcovská výzva pro projekt Pomáháme zdravotníkům pečujícím o rodiče, kteří přišli o miminko

Andělské narozeniny

vybíráme od 25.2.2021
900 Kč
vybráno 18 % z 5 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ráda bych letos narozeniny oslavila trošku jinak. Pokud mi chcete poblahopřát, tak místo gratulací a přání, darujte na tento skvělý projekt. I kdyby každý můj kamarád, známý dal blbou stovku, tak to pomůže.. Protože když se sejde těch stovek třeba sto, to už je pěkná částka. A věřte nebo ne sto vás tu na Facebooku mám, i víc..
25.2.2021 je dnem, kdy jsem se před sedmadvaceti lety narodila... Ale je to taky sedmdesátý den, kdy se vyrovnávám se ztrátou našeho miminka. Takže vím, jaké to je se potýkat s tou bolestí, beznadějí... Myslím, že o nás ženy, které máme "andělská miminka" by se měli starat odborníci, kteří jsou s tématem obeznámeni, a v tomto náročném období zůstanou tou podporou, kterou mají být. Linka pro zdravotníky pomáhající rodičům, kteří přišli o miminko je proto důležitá.  Na linku se může obrátit i rodina, takže kéž bych o ni věděla. Kéž bych se dozvěděla o informačním portále - https://www.perinatalniztrata.cz trošku dříve, ulehčilo by mi to určitě to tápání ve tmě. Doufám, věřím, že tahle podpora projektu, bude i lehká osvěta, která tenhle projekt a stránky dostane trošku do povědomí lidí. Budu vám vděčná, když přispějete... protože třeba díky tomu, se nějaká žena, která trpí, dozví něco od odborníka, který se obrátil na tuhle linku... Jelikož se mě to tolik dotýká, tak pokud cílovou částku přesáhneme, dodám ještě 1500,-. Děkuji všem, kteří mi tímhle udělají obří radost!!
Unie porodních asistentek
Tým 6 poradkyň již rok podporuje porodní asistentky, lékaře, terapeuty, duly a sociální pracovníky při tomto náročném úkolu.
Milí přátelé,
 
již rok je k dispozici internetový portál www.perinatalniztrata.cz a informační linka pro porodní asistentky a všechny další profese zapojené do podpory rodin, které přišly o miminko v těhotenství a v období kolem porodu. V takto náročné situaci je třeba, aby zdravotníci nabízeli odbornou a zároveň respektující péči o rodinu procházející ztrátou. Průběh péče o zasaženou rodinu má významný vliv na míru traumatizace rodičů. Pečující by měli poskytovat aktuální, přesné a vyvážené informace, protože na jejich základě rodina činí mnoho důležitých rozhodnutí.  Zároveň by měli mít pečující pro svou práci takové podmínky, které jim umožní nabízet empatický, vstřícný a profesionální přístup. Měli by mít možnost čerpat různé možnosti profesní podpory, která snižuje riziko vyhoření v emočně náročné práci.
 
Vaše dary umožní:

  • podpořit zdravotníky při práci s tématem perinatální ztráty - podpůrným telefonickým rozhovorem, emailovým poradenstvím nebo odbornými informacemi 
  • poskytovat informace o nástrojích podpory a pomoci pro zasaženou rodinu,
  • propojovat a doporučovat služby návazné péče, relevantní kontakty, odkazy a zdroje,
  • nasměrovat na krizovou pomoc v případě těžké zkušenosti s perinatálním úmrtím, 
  • podpořit v rozhodování, 
  • ukázat cesty k aktivaci vlastních zdrojů.

Pokud se na linku obrátí rodina, je naším cílem pomoci propojit ji s organizacemi přímého kontaktu.

Náklady na provoz Týmu perinatální ztráty UNIPA se pohybují kolem půl milionu ročně. Rozpočet je úsporný a většina financí je určena na mzdy a školení poradkyň a zpracování odborných stanovisek. 
Část činnosti - síťování služeb pro rodiny po ztrátě v Brně - je na rok 2022 podpořena z rozpočtu města Brna. Doufáme, že v březnu 2022 budeme moci začít další rozvoj obsahu webu a nové vzdělávací aktivity s pomocí grantů z MZČR.  
Aktuálně však máme pevně zajištěno financování jen na velmi krátkou dobu, do února 2022. Nadále potřebujeme pokrýt část rozpočtu z vašich darů. 

Děkujeme, že jste s námi!
Děkujeme, že pomáháte.





Finanční prostředky přijaté po ukončení tohoto projektu budou Unií porodních asistentek využity na aktivity směřující k podpoře porodních asistentek/ oboru porodní asistence.