Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Sousedská klubovna v pohraničí

Jsme skupina přátel a již 3 roky pořádáme veřejné akce s cílem posílit sousedské vztahy v malé severočeské obci Heřmanice na česko-polských hranicích. V letošním roce se nám podařilo získat finance na vytvoření klubovny, takže stavíme! Myslíme ale dál a hledáme prostředky, jak klubovnu naplnit kvalitním programem. Podpořte sousedskou klubovnu i vy!

vybíráme od 27.10.2020
19 803 Kč
vybráno 132 % z 15 000 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Máme nápady, chuť a energii! Společně jsme už uspořádali více než 33 kulturních, sportovních, tvůrčích, kulinářských a jiných akcí, které mnohdy svou účastí překonaly hranice obce nebo státu. Chtěli bychom zejména prostřednictvím řemeslných, tvořivých kurzů a dobrovolnických brigád propojit obyvatele Heřmanic a blízkého okolí, podpořit sousedské a mezigenerační vztahy. 
Tvoříme společný prostor, a aby klubovna začala ožívat a motivovat ostatní k pořádání dalších aktivit,  tak sháníme finanční zdroje na pořádání konkrétních akcí. Rádi bychom se posunuli o kus dál a zkusili trochu náročnější tvořivé dílny. Snažíme se hledat či zachovávat v regionu tradiční sklářské, krajkářské, keramické techniky. Ale chystáme se i na kurzy výroby přírodní kosmetiky, vytvořit v obci sluneční sušičku ovoce, přírodní hrací a vzdělávací prvky.

Částka 15.000 Kč zajistí materiál pro aktivity na následující 2 roky. Každé další finanční prostředky poslouží na roky budoucí a pomohou k udržení dlouhodobých programů. Náš
záměr byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!  Pokud se vám líbí, co děláme, přispějte prostřednictvím naší kampaně! Každá koruna se počítá!

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Skvělá akce. Přeji mnoho úspěchů!

Hana Urešová
2 000 Kč

Ať se dílo podaří

Věra Stříbrná
1 000 Kč

Užijte si to ve zdraví

Vladimír Stříbrný
1 000 Kč

Těším se na společné akce!

Pavlína Reinhardtová
100 Kč