Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Aktuálně - spolu proti Koronaviru

Darujte zdravotníkům prvotřídní oběd i ve druhé vlně pandemie

Počet nakažených koronavirem stále přibývá i mezi zdravotníky, kteří denně riskují své zdraví ve prospěch nás všech. Nápor, kterému v současné době musí čelit, je obrovský. Ve Fieldu, michelinské restauraci Radka Kašpárka, si jejich práce a nasazení velmi vážíme, a rádi bychom jim opět poděkovali skrze kvalitní gastronomii. Vaříme zdravotníkům obědy zdarma, naši práci a fixní náklady platíme ze svého.

vybíráme od 23.10.2020

Děkujeme za podporu. Projekt je ukončen.

Společně jste darovali obědy pro zdravotníky ve výši
427 330 Kč

přispělo

531 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Během první vlny jsme každý den vařili obědy pro zdravotníky, záchranáře a další personál Nemocnice Na Františku a Nemocnice pod Petřínem. Tentokrát budeme vozit 160 obědů denně do Fakultní nemocnice v Motole, a to na plicní oddělení. Pojďte společně s námi darovat dalších 800 obědů týdně!

Rádi bychom vás požádali o pomoc s náklady na suroviny, ze kterých obědy uvaříme – každých vašich 100 Kč zaplatí suroviny na jeden oběd. Jakékoliv peníze, které vybereme navíc, odešleme přímo Fakultní nemocnici v Motole.

Obědy z Fieldu například umožňují oddělené stravování zdravotníků z  oddělení pneumologie nebo zajistí přísun energie záchranářům při nočních službách.

Darováním obědů tak společně zpříjemníme nelehké směny lidem, kteří aktuálně čelí extrémnímu náporu a zaslouží si naše velké poděkování.

Děkujeme, že společně s námi pomáháte lidem v první linii.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Už jste četli dnešní rozhovor Radka Kašpárka pro Visitchef

Už třetí týden vaříme pro zdravotníky z FN Motol. K dnešnímu dni je to už už 2 720 obědů! Včera jsme jim dovezli hovězí vývar a španělské ptáčky s rýží a dnes se můžou těšit na pórkový krém a smažený hermelín s domácí tatarkou. A my se zase vždycky těšíme na jejich fotky.
 

Rádi bychom poděkovali firmě Sahm Gastro za zapůjčení zatavovacích baličků, misek a krabiček na obědy. Pro zdravotníky  jsme v nich dnes vezli do FN Motol fazolovou polévku a  bratislavskou vepřovou pečeni s houskovým knedlíkem.

Čtvrteční dopoledne s námi ve Fieldu strávili reportérka a fotograf, kteří připravují reportáž pro  MF DNES magazín.


Každý den dostáváme od zdravotníků hezké fotky a máme z nich velkou radost. 🙂 Doufáme, že dnes uděláme radost i my jim. Připravili jsme pro ně totiž boršč s domácími houskami a smažený květák s bramborami.

Během minulého týdne jsme i díky vaší podpoře pro zdravotníky uvařili celkem 1 120 obědů! Do startu nového týdne jsme připravili guláš a polévku Pho bo. Dobrou chuť.
 

Pro zdravotníky z FN Motol vaříme i o víkendu. Pokud byste nám chtěli nahlédnout  pod pokličku, podívejte se na reportáž pořadu Volejte Novu, v níž reportérka vyzpovídala  Radka Kašpárka.



Ve středu jsme pro zdravotníky z Fakultní nemocnice Motol uvařili květákový krém s lanýžem a krutony, lasagne Bolognese a čerstvý salát.

Velmi si vážíme práce zdravotníků a chceme jim poděkovat skrze kvalitní gastronomii. Dnes jsme jim uvařili bramboračku a jelení ragů s bylinkovými špeclemi. A od sestřiček z chirurgie Covid nám přišlo i poděkování s fotkou. 🙂

Dnes jsme začali s rozvozem obědů pro Fakultní nemocnici Motol. Celkem 160 zdravotníků si pochutnalo na hovězím vývaru s knedlíčky a svíčkové s houskovým knedlíkem. 
Děkujeme, že pomáháte společně s námi! 🖤


Založení projektu

Dobrou chuť :-)

Dárce
500 Kč

Snad pomůže :-)

kluci z BU1 sport
20 000 Kč

Velké díky vám všem.

Dárce
1 000 Kč

:-):-):-) dobrou chuť

Jiří Mrázek
500 Kč

Dobrou chuť a hodně síly.

Helena Vondrková
100 Kč

Společně to zvládneme. Díky Věrka ze Žatce❤️

Věra Markupová
2 000 Kč

Oceňuji vynikající nápad , vařený od srdce

Anna Urbánková
300 Kč

Děkuji.

Jiřina Deverová

Děkujeme za Vaši práci.

Barbora Večeřová
500 Kč

Dekujeme za vase nasazeni

Filip Mares
500 Kč