ŽIVOT 90, z.ú.


Senioři Sociálně znevýhodněné skupiny

Duhový ŽIVOT 90

V ŽIVOTě 90 podporujeme skupinu starších lidí, ať je jejich stáří či orientace jakákoliv. Pořádáme pravidelné akce na podporu starší generace LGBT+ lidí a snažíme se tuto problematiku šířit v rámci široké veřejnosti. Podpořte tuto skupinu lidí, která stále zůstává neviditelnou.

Podpořte duhový ŽIVOT 90 🏳️‍🌈

Vaše pravidelná podpora nám umožní kontinuálně pracovat s tématem LGBT+ u starších lidí a plánovat akce a vzdělávací aktivity. Děkujeme 🙏
96 157 Kč

přispělo

36 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Láska kvete v každém věku... i ta LGBTI+ 👩‍❤️‍💋‍👩👨‍❤️‍💋‍👨


Přejeme si, aby téma LGBTI+ nebylo spojováno pouze s mladou generací. V ŽIVOTě 90 se snažíme starší generaci LGBTI+ lidí nejen zviditelnit a dostat tuto problematiku do povědomí široké veřejnosti, ale především těmto lidem pomoct. Za tímto účelem organizujeme akce, workshopy, výstavy nebo se účastníme Pride festivalů v různých městech. 

S námi sami sebou 🏳️‍🌈

Abychom dostáli mottu ŽIVOTa 90, děláme vše pro to, aby LGBTI+ starší lidé mohli být nejen v naší organizaci, ale především ve svém každodenním životě sami sebou a nemuseli svoji neheterosexuální orientaci či identitu schovávat.

Pracujeme jak s našimi zaměstnanci/kyněmi, které v této problematice vzděláváme, ale i se samotnou skupinou starších lidí ve speciální duhové skupině, kde s nimi řešíme například problematiku osamění. Ta je velkým problémem. Generace starších LGBTI+ lidí vyrůstala v době totality, kdy se lidé s neheterosexuální orientací ocitali na okraji společnosti, často proto volili život ve lži. Když se ale později rozhodli vyjít s pravdou ven, v reakci na to se od nich někdy odvrátilo i jejich nejbližší okolí.
"Reakce jsou a byly zvláštní. Celou řadu lidí, zvlášť z toho církevního prostředí, jsem ztratil nebo se naučil postrádat. Je spousta lidí, který mě přestali zdravit, dělají že mě neznají..."

Společně to dokážeme změnit!💪

Díky darům od vás budeme moci:
  • organizovat akce za účelem osvěty v rámci široké veřejnosti, 
  • připravovat workshopy pro naše klienty a klientky,  
  • vzdělávat celý tým ŽIVOTa 90 v rámci tématu LGBTI+ stáří, 
  • čerpat inspiraci od zahraničních organizací v rámci stáží. 

Co se nám už podařilo 👏

  • Od roku 2016 se účastníme festivalu Prague Pride a opakovaně se podílíme na tvorbě programu PRIDE LIFE. 
  • Uspořádali jsme vzdělávací workshopy pro odborníky z oblasti sociálních služeb a kulatý stůl se zástupci seniorských organizací v ČR k tématu péče o LGBTI+ starší.  
  • V roce 2020 jsme připravili ve veřejném prostoru výstavu fotografií LGBTI+ starších lidí doprovázenou rozhovory s protagonisty, a díky tomu dostali téma více do médií. Výstava byla v rámci cen bePROUD oceněna jako počin roku. 
  • V roce 2021 jsme uspořádali výstavu Od císaře k soudruhovi, která představila životní příběhy 10 nejen queer osobností české historie, historické milníky LGBTI+ a emancipace v naší zemi.  
  • Naše pečovatelská služba byla vybrána do pilotáže projektu MPSV: LGBTI+ přátelská sociální služba.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Dárek od Barunky Dlabáčkové k příležitosti jejích 40. narozenin

misunka
1 000 Kč

Hodně odvahy a štěstí všem, kteří se rozhodli, že není pozdě být sám sebou.

Jan Auský

Skvělá taška díky!

Matěj Drbohlav
300 Kč

Děkuju!

Martina Míková

Díky za vaše aktivity směrem k lgbt seniorům.

Josef Datel
600 Kč