ŽIVOT 90, z.ú.


Senioři Sociálně znevýhodněné skupiny

Darujme radost, kde je samota

Pocit smutku a osamocení zažívá denně 500 000 seniorů a seniorek. Řada z nich vyhledala naši radu či podporu. Úsměv a naději jsme v uplynulém roce dokázali vrátit 1200 osamělým seniorům. Mnoho dalších na změnu ale stále čeká. Spojme síly proti samotě a darujme radost!

vybíráme od 27.3.2019

Náš projekt podpořila i Nadace ČS, která každý váš dar znásobí. DARUJTE zde www.darujme.cz/projekt/1201789

115 660 Kč
vybráno 58 % z 200 000 Kč

přispělo

111 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Před několika týdny se na nás obrátil s prosbou o pomoc pan František. Nedávno ztratil celoživotní partnerku a zůstal sám. Moc mu chybí její každodenní společnost i péče. Má dospělou dceru, ale ta bydlí daleko, má náročné zaměstnání a malé děti. Čas na návštěvu osamělého táty najde jen málokdy. Do domova seniorů se stěhovat nechce, nejraději by zůstal doma  –  tam,kde prožil se svou ženou téměř padesát šťastných let. 

Seniorů, kteří se na nás obracejí s podobným trápením jako pan František, je mnoho. A přitom často stačí jen málo, aby žili šťastněji. K tomu ale potřebujeme spojit síly. Spolu s Vámi dokážeme těmto seniorům pomáhat. Aby nebyli sami. Aby mohli zůstat tam, kde to mají rádi. Doma.

Jak to děláme? Nejdřív zmapujeme situaci –  navštívíme seniora doma a zjistíme, co ho trápí. Co potřebuje nejvíce a čemu se můžeme věnovat později. Pak mu s nabídneme možnosti řešení a společně se dohodneme na dalších krocích.

Pokud senior potřebuje řešit zvlášť složitou situaci, zajistíme mu kontakt s našimi odborníky - právníky, psychology, sociálními pracovníky. Od prvního kontaktu proto postupujeme s maximální ohleduplností a respektem. I proto seniory navštěvujeme v pohodlí jejich domovů. Tak můžeme pochopit jejich situaci nejlépe. Postupně si budujeme vztah důvěry, nalézáme cestu k nejlepšímu řešení a realizujeme ho. Víme, že pomáháme měnit životy seniorů a seniorek k lepšímu.

Panu Františkovi jsme pomohli zařídit pečovatelskou službu, která mu jednou týdně pomáhá s chodem domácnosti a s větším nákupem. Už ví, že nemusí uvažovat o stěhování do domova pro seniory. Může zůstat tam, kde to má nejraději -  doma. Začal také navštěvovat Centrum aktivního stáří ŽIVOTa 90, kde se postupně seznamuje s novými přáteli. Ve společnosti svých vrstevníků zase zažívá radostné chvíle.

Ročně navštívíme a podporujeme několik desítek seniorů. Pomozte nám, abychom v roce 2019 mohli tuto službu rozšířit a poskytovat terénní poradenství i dalším seniorům, kteří už nemají ve svém okolí nikoho, komu by se mohli svěřit. Díky Vaší podpoře dokážeme společně zajistit pomoc těm, kteří ji naléhavě potřebují.

Díky Vaší podpoře a naší odborné péči společně dokážeme pomoci:  

  • Dar 2200 Kč - Zajistíme úplnou a odbornou podporu i v těch nejobtížnějších situacích, například ztráty životního partnera.
  • Dar 1100 Kč - Situaci seniorů zmapujeme v pohodlí jejich domovů, dále poskytujeme základní poradenství a naplánujeme další společný postup. Senior pak může využít speciální odborné služby například konzultaci v právní nebo psychologické poradně.
  • Dar 500 Kč - První návštěvou u seniora doma vše začíná. Poskytujeme základní poradenství nebo pomůžeme s vyplněním formulářů, případně doprovázíme na úřady
Darujme radost, kde je samota.

Náš projekt podpořila Nadace ČS, která každý váš dar znásobí. 
https://www.darujme.cz/projekt/1201789
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

I like to support this great activity

BRIGITTE LINTNER
1 100 Kč