Nadace České spořitelny


Osvěta a poskytování informací Senioři

Spojme síly a darujme radost osamělým seniorům!

Pocit smutku a osamocení zažívá denně 500 000 seniorů a seniorek. Radu či podporu mohou najít díky poradenství, které poskytuje Život 90, dlouhodobý partner Penzijní společnosti České spořitelny i Nadace České spořitelny. Úsměv a naději tak v uplynulém roce dokázal vrátit 1200 osamělým seniorům. Mnoho dalších na změnu ale stále čeká. Spojme síly proti samotě našich babiček a dědečků a darujme jim radost! Každý Váš dar zdvojnásobíme až do výše 50 000 Kč!

vybíráme od 22.4.2019
Darujme radost, kde je samota ŽIVOT 90 dává naději a úsměv seniorům. Spojme síly proti samotě!
25 900 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jak poradenství funguje? Odborní pracovníci Života 90 nejdřív zmapují situaci, navštíví seniora doma a zjistí, co ho trápí. Co potřebuje nejvíce a co počká na později. Pak mu nabídnou možnosti řešení a společně se dohodnou na dalších krocích.

Pokud senior potřebuje řešit složitou situaci, zajistí mu kontakt s odborníky - právníky, psychology, sociálními pracovníky. Od prvního kontaktu postupují s maximální ohleduplností a respektem, seniory proto navštěvují v pohodlí jejich domovů. Tak mohou pochopit jejich situaci nejlépe, postupně si  vybudovat vztah důvěry a nalézt cestu k nejlepšímu řešení. Ročně tak navštíví a pomohou desítkám seniorů.

Pomozme společně Životu 90 tuto službu rozšířit tak, aby mohli terénní poradenství poskytnout dalším seniorům, kteří už nemají ve svém okolí nikoho, komu by se mohli svěřit. Díky Vaší podpoře dokážeme společně zajistit pomoc těm, kteří ji naléhavě potřebují.

Jak pomůže Váš dar?  

  • Dar 2200 Kč - Zajistí úplnou a odbornou podporu i v těch nejobtížnějších situacích, například ztráty životního partnera.
  • Dar 1100 Kč - Zmapuje situaci seniorů v pohodlí jejich domovů, zajistí základní poradenství a naplánování dalšího společného postupu. Senior pak může využít speciální odborné služby, například konzultaci v právní nebo psychologické poradně.
  • Dar 500 Kč - První návštěvou u seniora doma vše začíná. Dar zajistí základní poradenství, pomoc s vyplněním formulářů či doprovod na úřady.
Darujme odborné poradenství seniorům přímo u nich doma!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Pro spokojenější a zábavnější stáří.

PaK