Prague Pride z.s.


Osvěta a poskytování informací Děti, mládež, rodina

Sbarvouven.cz

Od vzniku poradny v roce 2015 se na ni obrátilo již více než 5 700 klientů*ek, se kterými si mentoři*rky vyměnili více než 71 tisíc zpráv. V osmi desítkách z těchto konverzací řešili klienti*ky opravdu závažné situace – útěk z domova, sebepoškozování, deprese. 36 z nich dokonce uvažovalo o sebevraždě. Tahle čísla jasně ukazují, že mladí LGBT+ lidé poradnu potřebují. Buďte jim společně s námi oporou a podpořte další fungování a rozvoj poradny Sbarvouven.cz.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Pomáhejte s námi mladým lidem přijmout sami sebe a ustát coming-out!



Přijmout svoji orientaci či identitu nebývá jednoduché. K vnímání sebe sama přispívají navíc reakce okolí. Někdo nachází v rodině a přátelích potřebnou podporu. Ale jindy od nejbližších přichází nepochopení a odmítání. Na sociálních sítích a ve veřejném prostoru jsme navíc stále svědky*němi nenávistných projevů vůči LGBT+ lidem. Taková atmosféra může snadno podkopat sebevědomí a duševní pohodu mladých queer lidí. A právě proto je tu online poradna Sbarvouven.cz.

Online poradna nabízí bezpečný prostor, kde si mohou klienti*ky popovídat s někým, kdo má s coming outem a sebepřijetím vlastní zkušenost. Mentoři a mentorky pomáhají najít odvahu v těžkém životním období a nabízí podporu mladým lidem i jejich blízkým. Přejeme si, aby nikdo nemusel žít v napětí, lhát a skrývat, kým opravdu je. Naopak společně nacházíme ztracené sebevědomí a životní jistotu. Buďte u toho s námi! 

Jak využijeme Váš dar? 

  • 150 Kč měsíčně je náklad na jednoho klienta*ku poradny, díky pravidelné platbě v této výši může tedy jeden člověk využít její služby,
  • 300 Kč měsíčně zajistí místo jednomu teenagerovi*erce v podpůrné terapeutické skupině,
  • 450 Kč měsíčně, tedy 5 400 Kč ročně zajistí základní jednodenní školení pro všechny mentory*ky,
  • 600 Kč měsíčně je náklad na jednoho mentora*ku poradny, který zahrnuje průběžná školení a dohled odborné*ho garanta*ky,
  • 1000 Kč měsíčně je náklad na propagaci poradny, aby se o ni dozvěděli potenciální klienti*ky
I díky Vaší podpoře se může projekt Sbarvouven.cz dál rozrůstat. Kromě online poradny pořádáme podpůrné a svépomocné skupiny věnované coming outu a také podpůrnou skupinu pro rodiče LGBT+ dětí. 

Víme, že pro queer dospívající je hodně důležité najít bezpečný prostor, kde mohou být opravdu sami sebou a kde se mohou setkat se stejně starými lidmi, kteří to mají podobně. Proto každoročně pořádáme v Praze a Brně akci FILIP20, setkání queer mladých od 13 do 21 let.


Máte zájem o bližší informace, potvrzení o daru nebo darovací smlouvu? Napište prosím Lucii na lucie.zelena@praguepride.com.

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkuji za to, co děláte.

Dárce
500 Kč

Když jsem tuto poradnu kontaktoval, byl jsem bezradný. Konverzace mi hrozně moc pomohla a teď se cítím mnohem líp a vím, a vím co dál dělat. Díky! Hrozně moc si pomoci vážím a nikdy na to nezapomenu.

Ray
300 Kč

<3

Dárce
500 Kč

🌈

Marie Háková
1 000 Kč

Aby se nikdo nemusel bát jít s barvou ven

Peter
500 Kč

Trvalo mi 9 let přiznat si, že jsem gay. Kdybych tehdy našel odvahu se vám svěřit, mohlo to trvat kratší dobu. Vážím si toho, co děláte pro lidi.

Marek
100 Kč

<3

Aneta Roudnická
500 Kč

veselé vánoce!

Tereza Prochazkova
500 Kč

Děkuji za to, co děláte :).

Dárce
500 Kč

Za Matúše a Juraje

Dárce
1 000 Kč